Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πλέι άουτ 7-10: Παιχνίδι «δίχως αύριο» για ΟΦΗ, Αριστοτέλη με το… καλημέρα

Πλέι άουτ 7-10: Παιχνίδι «δίχως αύριο» για ΟΦΗ, Αριστοτέλη με το… καλημέρα

Με το ενδιαφέρον να στρέφεται στον Έβρο, όπου ο ΟΦΗ θέλει πάση μόνο τρίποντο κόντρα στον Άθλο Ορεστιάδας για να διατηρήσει το όνειρο της σωτηρίας “ζωντανό”, ανοίγει το Σάββατο 25 Μαρτίου η αυλαία των πλέι άουτ για τις θέσεις 7-10, όπου για κάποιες ομάδες ενδέχεται να είναι η τελευταία “παρέλαση” στα “σαλόνια της Volleyleague.

Άθλος Ορεστιάδας – Ο.Φ.Η.

Στην Ορεστιάδα θα γίνει ένα από τα μεγάλα ντέρμπι επιβίωσης μεταξύ του τοπικού Άθλου και του Ο.Φ.Η. που πολλοί το χαρακτηρίζουν «τελικό» διότι η διαφορά των δύο ομάδων είναι στους 5 βαθμούς. (Γυμναστήριο Νίκος Σαμαράς, Ορεστιάδας, 1η αγωνιστική πλέι άουτ, 25/3, 19:00, Live Streaming ESAP T.V., You Tube, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Ιωαννίδης)

O Άθλος με νίκη και ειδικά με τρίποντο θα ανοίξει τη μεταξύ τους διαφορά στο +8 και θα κάνει σημαντικό βήμα για την παραμονή.

Ο προπονητής του Άθλου Ορεστιάδας Γιάννης Λάιος δήλωσε: «Ο αγώνας του Σαββάτου είναι αυτή τη στιγμή το πιο κρίσιμο των πλει άουτ, αφού το αποτέλεσμά του μπορεί να καθορίσει και την ένταση των προσπαθειών στους υπόλοιπους αγώνες. Όλοι μας πιστεύουμε σε νικηφόρο αποτέλεσμά , που θα δώσει μεγάλο προβάδισμα για την παραμονή της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ».

Ο λίμπερο του Άθλου Ορεστιάδας Σπύρος Βελούδης είπε: «Ξεκινάνε τα πλέι άουτ, μία ιδιαίτερη διαδικασία που θα κρίνει την παραμονή. Θεωρώ ότι φέτος αδικήσαμε τους εαυτούς μας, όμως είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε στο γήπεδο την αξία μας και να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή. Έχουμε ένα μικρό βαθμολογικό πλεονέκτημα, που όμως δεν μας καθησυχάζει. Θέλουμε καλή εμφάνιση και τρίποντο στην πρεμιέρα, απέναντι στον ΟΦΗ ώστε να ξεφύγουμε κι άλλο στην βαθμολογία και να πάρουμε έτσι μια “άτυπη ρεβάνς” για την κακή μας εμφάνιση και ήττα στην Κρήτη. Περιμένω τον κόσμο της Ορεστιάδας να είναι ξανά στο πλευρό μας».

Όλα για όλα, στη μάχη της σωτηρίας, τα παίζει ο ΟΦΗ. «Είναι το ματς της χρονιάς για μας. Είναι παιχνίδι δίχως αύριο. Για να έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας, πρέπει να πάρουμε τρίποντο» τονίζει ο τεχνικός του ΟΦΗ, Κώστας Δεληκώστας και συμπληρώνει: «Τον Αθλο τον κερδίσαμε στο γήπεδο μας με 3-0 σετ, πριν απο μερικές εβδομάδες και χρειαζόμαστε μια ανάλογη εμφάνιση και ένα ανάλογο αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε και να διεκδικήσουμε με καλύτερες προϋποθέσεις την παραμονή μας. Δουλέψαμε στο διάστημα της διακοπής, ειδικά στο σέρβις που είχαμε θέματα στο παιχνίδι με τον Πήγασο και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Επικεφαλής της αποστολής του ΟΦΗ στην Ορεστιάδα, θα είναι ο πρόεδρος του ΤΑΑ ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης.

Η αποστολή του ΟΦΗ θα αναχωρήσει αεροπορικώς την Παρασκευή απο το Ηράκλειο και θα επιστρέψει την Κυριακή το βράδυ.

Οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη στο πρωτάθλημα.

Πήγασος Πολίχνης – Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας

Ο Πήγασος που είναι το απόλυτο φαβορί για την παραμονή και την κατάκτηση της 7ης θέσης στη Volley League υποδέχεται τον ουραγό Αριστοτέλη Σκύδρας που ποντάρει σε ένα θαύμα για να σωθεί. (Γυμναστήριο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Πολίχνη, 1η αγωνιστική πλέι άουτ, 25/3, 19:00, Live Streaming ESAP T.V., You Tube, Διαιτητές: Βασιλειάδης, Αβραμίδης).

Τις δύο ομάδες χωρίζουν 16 βαθμοί που μόνο με μαθητικούς υπολογισμούς είναι δυνατό να ανατραπούν. Ο Πήγασος με τρίποντο θα πατήσει πιο γερά στην Volley League.

Ο προπονητής του Πήγασου Πολίχνης Γιάννης Ορφανός: «Ξεκινάει η διαδικασία των πλέι άουτ και το πρώτο παιχνίδι με τον Αριστοτέλη Σκύδρας. Έχουμε δει πως η Σκύδρα στα τελευταία παιχνίδια έχει παίξει καλό βόλεϊ, μπορεί να μην έχει πάρει τα αποτελέσματα αλλά είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική. Εμείς στο ξεκίνημα πρέπει να είμαστε σοβαροί, έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, επίσης έχουμε και το πλεονέκτημα της διαφοράς των πόντων και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε. Όπως έχω ξαναπεί, αυτό που κοιτάμε και μας ενδιαφέρει είναι στο κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε».
Ο κεντρικός του Πήγασου Πολίχνης Μάκης Κανέλλος: «Πρώτο ματς των πλέι άουτ, εμείς όπως έχουμε δείξει μέχρι τώρα σε όλη μας την πορεία είμαστε καλύτερη ομάδα από τις υπόλοιπες τρεις. Αυτό θέλουμε να το συνεχίσουμε, να το δείξουμε από την αρχή των πλέι άουτ και να κυριαρχήσουμε ώστε να τελειώνουμε το κομμάτι της παραμονής ακόμη πιο γρήγορα. Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα, δεν έχουμε επαναπαυτεί, δεν έχουμε ολοκληρώσει τον στόχο μας και νομίζω ότι θα είμαστε ακόμα καλύτερα».

Ο Αριστοτέλης Σκύδρας θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη νίκη επί του Πηγάσου και να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι της παραμονής στην κατηγορία.

Για το πρωτάθλημα και οι δύο αγώνες της κανονικής περιόδου κρίθηκαν στο τάι μπρέικ υπέρ του Πήγάσου Πολίχνης.