ΔΙΕΘΝΗ

«Πλήρωσαν» τις ήττες με το πόστο τους

«Πλήρωσαν» τις ήττες με το πόστο τους

Τις αποτυχημένες εμφανίσεις Ρωσίας και Αζερμπαϊτζάν στο World League και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού «πλήρωσαν» οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Αντρέι Βορόνκοφ και Αλεξαντρ Τσερβιάκοφ αντίστοιχα.

Στην περίπτωση της «αρκούδας» του ευρωπαϊκού βόλεϊ, οι 10 ήττες σε ισάριθμα ματς μέχρι στιγμής στον Β’ όμιλο της Παγκόσμιας Λίγκας με αντιπάλους Ιράν, Πολωνία, ΗΠΑ έπεσαν… βαριές και είχαν ως συνέπεια την παραίτηση του Βορόνκοφ. Αντικαταστάτης του σύμφωνα με φήμες ενδέχεται να αντακαταστήσει ο Βλαντιμίρ Αλεκνό της Ζενίτ, που το 2012 στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου οδήγησε την Ρωσία στο «χρυσό». Το… αστείο είναι πως ο Βορονκόφ είχε αντικαταστήσει πριν περίπου δύο χρόνια τον Αλεκνό, επειδή ο τελευταίος πιεσμένος από το άγχος, είχε επικαλεστεί λόγους υγείας!

Σε αντίθεση με τους Ρώσους, πιο υπερβολική είναι η παραίτηση του Τσερβιάκοφ, για την κατάληψη της 4ης θέσης της οικοδέσποινας ομάδας στους αγώνες του Μπακού, καθώς η ομάδα του κατέλαβε την 4η θέση, έχοντας χάσει μόλις δυο φορές, από την πρωταθλήτρια Τουρκία και την 3η Σερβία στον μικρό τελικό.

cherviakov-azerbaijan

Διάδοχος του Τσερβιάκοφ που θα οδηγήσει την ομάδα στον τελικό του Euro 2015 στο Βέλγιο και την Ολλανδία σύμφωνα με πηγές από το Αζερμπαϊτζάν θα είναι ο 56χρονος Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρώην προπονητής, Φέιγκ Γκαραγιεφ.