ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πλήθος κόσμου στο «στερνό αντίο» του Κωστή Ψαρουδάκη

Πλήθος κόσμου στο «στερνό αντίο» του Κωστή Ψαρουδάκη

Μέσα σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε στο Αποδούλου Ρεθύμνου ο πρόεδρος του ΟΠΕΡ, Κωστής Ψαρουδάκης, που “έφυγε” από τη ζωή αιφνιδίως την περασμένη Κυριακή  σε ηλικία 53 ετών, από ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής.

mitropoli_rethymnou

H εξόδιος ακολουθία εψάλη το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Μαϊου στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου, όπου από νωρίς είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο από συγγενείς, φίλους, παράγοντες, αθλητές, αθλήτριες, προπονητές του ΟΠΕΡ, παλιά στελέχη της ομάδας, οι περισσότεροι “ντυμένοι” στα χρώματα του ΟΠΕΡ, έδωσαν το παρών για το ύστατο χαίρε στον δυναμικό παράγοντα, που έβαλε το βόλεϊ της Κρήτης στο χάρτη του αθλήματος.

stefania

Μεταξύ άλλων ήταν τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Νεκτάριος Χαλβατζής, Ελένη Καζάκου, τα πρώην μέλη της Ομοσπονδίας Κώστας Βλάσης, Γιάννης Στουραϊτης, ο αντιπρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Κ, Γιώργος Παπαδάκης, η πρόεδρος της Άθλεσης Ηρακλείου, Μαρία Καλουδιώτη, , ο πρόεδρος του Ο.Φ.Η, Γιάννης Δανδάλης, οι διαιτητές του ΣΥ.Δ.ΠΕ.Κ, οι πρώην και νυν αθλήτριες/αθλητές του Ο.ΠΕ.Ρ και Ν.Ο.ΠΕ.Ρ, Ήρα Φεντότοβα, Φίφη Σαπαρέφσκα, Γιούλη Παρασκάκη, Νίνα Κατερίνη, Γιώργος Λαδάκης, οι αδελφές Ξαγοραράκη, Μανόλης Χνάρης, Αχιλλέας Μαγριπλής, Γιάννης Μιχέλάκης, Νεκτάριος Νικάκης, Μιχάλης Χαχαγιόπουλος, ο νυν τεχνικός της γυναικείας ομάδας, Γιώργος Μενδρινός, κ.α

xalvatzis

ekklisia

Συγκινητικοί οι επικήδειοι που εκφώνησαν συγγενείς και φίλοι του πρώην αντιπροέδρου της ΕΟΠΕ, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμρχος Ηρακλείου και ξάδελφος του εκλιπόντος, Μαρίνος Παττακός, που χαρακτήρισε τον Κωστή Ψαρουδάκη πρότυπο ήθους, εργατικότητας και προσφοράς, αλλά και του καλού του φίλου και πρώην συνεργάτη στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας, Γιάννη Στουραϊτη, που τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Στη διαδρομή σου δεν σε ενδιέφερε να γίνεις αρεστός. Στάθηκες όρθιος απέναντι σε όσους θεώρησαν, ότι μπορούσαν να σε κάμψουν. Δεν υπέκυψες στις “σειρήνες”, δεν φοβήθηκες, αντιστάθηκες στον εύκολο δρόμο ακόμη κι όταν χρειάστηκε να το “πληρώσεις”. Ο μοναδικός τρόπος για να ζει κάποιος για πάντα είναι όταν δεν τον ξεχνάς και εμείς δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ…”.

kideia_psaroydaki

oper_KIDEIA

Ακολούθησε η πομπή για τα πάτρια εδάφη του ιδρυτή και μοναδικού προέδρου της ρεθεμνιώτικης ομάδας, που στην εκκλησία ήταν σκεπασμένος με ένα κασκόλ του ΟΠΕΡ, ενώ σε όλη τη διαδρομή για το χωριό του Αποδούλου Αμαρίου,το φέρετρό του, “έντυναν” δύο σημαίες της ομάδας.

kideia_psaroudaki_jpg

Συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί αλλά και μέλη της οικογένειας του βόλεϊ συνόδευσαν τον Κωστή Ψαρουδάκη στην τελευταία του κατοικία. Μαζί με τα άνθη και τις ευχές για “καλό κατευόδιο”μάλιστα  υπέγραψαν και έριξαν μπάλες του βόλεϊ, για να συντροφεύουν τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΚ, στο μακρινό του ταξίδι. Εκεί όπου θα συναντήσει την Ευγενία (σ.σ Παπαγεωργίου), το Δημήτρη (σ.σ Ράπτη) και τόσους άλλους ανθρώπους της οικογένειας του αγαπημένου του αθλήματος, που η απώλειά τους το έχει κάνει “φτωχότερο”.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…