ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

«Ποδαρικό» με νίκες για Ρωσία, Αργεντινή

«Ποδαρικό» με νίκες για Ρωσία, Αργεντινή

Mετά τις Βραζιλία, Πολωνία, Καναδά, Ιταλία η αυλαία της πρεμιέρας του ολυμπιακού τουρνουά των ανδρών έπεσε με τις νίκες Ρωσίας και Αργεντινής.

Η Ρωσία λοιπόν ξεκίνησε νικηφόρα την προσπάθεια υπεράσπισης των κεκτημένων του Λονδίνου στο παρουσίας περίπου 6.500 θεατών “Μαρκαναζίνιο” απέναντι στην Κούβα, που δεν κατάφερε να συνδυάσει την επιστροφή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες έπειτα από 16 χρόνια με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η παρέα του πρώην πρωταθλητή του ΠΑΟΚ και αρχηγού πλέον της ομάδας, εμφανώς επηρεασμένη από το σεξουαλικό σκάνδαλο του Τάμπερε, που έχει κοστίσει τον προφυλακισμό 6 διεθνών με την κατηγορία για βιασμό, και παρά την προσπάθειά της να κοντράρει την χρυσή Ολυμπιονίκη, δεν τα κατάφερε.

russia_cuba

Έτσι η Ρωσία με κορυφαίο τον Μιχαήλοφ να πετυχαίνει 16 πόντους, επικράτησε με 3 σετ (25-17, 25-19, 22-25, 25-18) και ξεκίνησε “με το δεξί” της υποχρέωσεις της στον όμιλο. Για την Κούβα, που χάρισε συνολικά 35 πόντους από λάθη στους αντιπάλους τους, τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν ο Ρέντον Γκονζάλες με 20 πόντους, ακολούθησε με 18π (14/29 επ., 3 μπλοκ, 1 άσο) ο Μελγκαρέχο του Παναθηναϊκού, 13 πόντους σημείωσε ο Χιμένες, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχε με 10π και ο Οσόρια του Κυπελλούχου Ολυμπιακού.

Το στατιστικό της αναμέτρησης ΕΔΩ

argentina_iran

Ονειρεμένο το ντεμπούτο του “Πέπε”

 Σε αντίθεση με τους Κουβανούς άσους των “αιωνίων” του ελληνικού πρωταθλήματος, νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο  ενός άλλου παίκτη του Παναθηναϊκού, του “Πέπε”, με τα “χρώματα” της Αργεντινής για τον Β’ όμιλο. Ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Χοσέ Λουίς Γκονζάλες, που λιγα 24ωρα πριν την τελετή έναρξης στο Ρίο, αντικατέστησε έναν συμπαίκτη του στην αποστολή πέτυχε 10 πόντους (9/18 επ., 1 άσο) στο 3-0 (25-23, 26-24, 25-18) επί του Ιράν.

Farhad Ghaemi of Iran blocks against Jose Luis Gonzalez of Argentina spikes

Η “καθαρή” νίκη των Αργεντίνων που είχαν τοπ σκόρερ τον Φακούντο Κόντε με 21 πόντους ωστόσο, θυμίζει “μαγική εικόνα”, καθώς οι Ιρανοί στο ιστορικό τους παιχνίδι σε Ολυμπιακού Αγώνες πάλεψαν στα ίσα τους “γκαούτσος” στα δύο πρώτα σετ και έδειξαν καλά στοιχεία με τον κνετρικό Seyed Μουσαβί Εράγκι να είναι με 10 πόντους ο μόνος με διψήφιο αριθμό πόντων.

Το στατιστικό της αναμέτρησης ΕΔΩ