Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πολ… υνίκης στα Νομίκεια ο Παναθηναϊκός

Πολ… υνίκης στα Νομίκεια ο Παναθηναϊκός

Με MVP τη διεθνή Γερμανίδα Γιάνα Φραντσίσκα Πολ ο Παναθηναϊκός, αν και έχανε με 1-0 σετ,  κατέκτησε στη Σαντορίνη το τρίτο τρόπαιο στο τουρνουά προετοιμασίας «Νομίκεια» επικρατώντας 3-1 σετ (20-25, 25-16, 25-22, 25-19) του γηπεδούχου Α.Ο Θήρας, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο ΔΑΠΠΟΣ αρκέστηκε στον τίτλο του φιναλίστ. Τρίτος ο Πανναξιακός και στην 4η θέση ο Α.Ο Μαρκοπούλου Revoil.

omadiki_nomikeia

Ο Παναθηναϊκός, μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του “δικού του” τροπαίου “Ι. Μαλακατές”επανέλαβε την επιτυχία της Λεωφόρου κόντρα και πάλι στην ομάδα του Α.Ο Θήρας. Από την αρχή του τελικού οι δύο ομάδες έδειξαν την επιθυμία τους για την κατάκτηση του τίτλου.με κορυφαία την Γερμανίδα Πολ προηγούνταν στον πόντο, μέχρι και το 13-12. Η Γεωργιάδου ισοφάρισε 13-13 και η ανεβασμένη Τέρζιτς χάρισε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα της, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Με τη συμπαράσταση των φιλάθλων του και πιεστικό σερβίς ο Α.Ο Θήρας προκάλεσε προβλήματα στην πράσινη υποδοχή που σε συνδυασμό με τα λάθη και χαμένα σερβίς των φιλοξενούμενων ξέφυγαν από το 18-17 με ένα επιμέρους σερί 4-0, 22-17 και έφτασε στην κατάκτηση του α’ σετ με 25-20 μέσα σε αποθέωση.

terzic_ao-thyras

Στο β’ σετ ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα. Με καλύτερο σερβίς και ρυθμό στο παιχνίδι του ξέφυγε με 8-3. Η Σαντορίνη μείωσε σε 12-8, αλλά μετά από όμορφα «ράλι» ο Παναθηναϊκός με την αποτελεσματική Πολ ανέβασε τη διαφορά στο 17-10. Παρά την ανταικατάσταση της πασαδόρου Βεργίδου με την Τσοχαντζή από τον Οικονόμου, η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη με καλή ψυχολογία και με λάθη των γηπεδούχων, έδωσε, σαν σε προπόνηση, διαδικαστικό χαρακτήρα στο σετ, ισοφαρίζοντας με 25-16 σε 1-1.

epoptis_paanathinaikos_santorini

Στο γ’ σετ οι «πράσινες» χωρίς να κάνουν το κάτι παραπάνω απλά και μόνο εκμεταλλευόμενες την επιθετική δυστοκία της νησιώτικης ομάδας προηγήθηκαν με 8-5. Με πλασέ και άσο της  Βεργίδου ο Α.Ο Θήρας ισοφάρισε σε 10-10 και μετά από ένα διάστημα κακού βόλεϊ και από τις δύο ομάδες ο Παναθηναϊκός με πολύτιμες λύσεις από την Πολ, πήρε βραχεία κεφαλή με 16-15.  Ακολούθησαν νευρικότητα και λάθη και από τις δύο ομάδες, αλλά ο Παναθηναϊκός ζευγάρωσε τελικά με την… «άκαπνη» στον τελικό, Ρίτσι τα κερδισμένα του σετ με 25-22, προσπερνώντας με 2-1 σετ.

dimitris_kazazis_panathinaikos

Στο τελευταίο σετ η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη φάνηκε να έχει τον πρώτο λόγο στη νίκη, όταν ξέφυγε με 8-5. Μετά την ισοφάριση της Σαντορίνης 10-10 ο τεχνικός των γηπεδούχων, έριξε στο ματς την Τσοχαντζή αντί της Βεργίδου, αλλά ο Παναθηναϊκός με καλό μπλοκ και την  ανεβασμένη τη Ρίτσι πήρε μια διαφορά ασφαλείας, 18-13. Το καλό μπλοκ του Α.Ο Θήρας από Μεταξά και Γεωργιάδου «ροκάνισε» τη διαφορά στο 19-17. Όμως η ποιότητα της Πολ έκανε τη διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού, που με 25-19 πανηγύρισε αήττητος τον τρίτο του συνεχόμενο τίτλο στα «Νομίκεια».

lignos

Την αυλαία του φετινού τουρνουά “Νομίκεια 2016” έριξε η τελετή απονομής των ομάδων και της Γερμανίδας MVP του τουρνουά, Πολ ενώ από τον Α.Ο Θήρας τιμήθηκε επίσης και ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, για την εμφάνισή του στο Rio 2016, Γεράσιμος Λιγνός, με ρίζες από Κεφαλονία και Σαντορίνη.

aponomi_ao-thyras

Α.Ο. Θήρας (Α. Οικονόμου): Βεργίδου 5, Γεωργιάδου 11, Zντοβτς 13, Μεταξά 7, Όστοιτς 12, Τέρζιτς 13, λίμπερο η Αρτακιάνου (76%), Τσοχαντζή, Τσοαμπανίδου, Μουντάκη, Παναγιωτίδου

Παναθηναϊκός (Δ. Καζάζης): Χρυσομάλλη 5, Μερτέκη 12, Φιλντ 10, Ρίτσι 14, Πολ 124, Κωνσταντινίδου 6, λίμπερο η Λαγουδάκη ( 43%) Καρπουζά

Οι δηλώσεις των προπονητών

Δημήτρης Καζάζης (προπονητής Παναθηναϊκού): “Η παράδοση εδώ στα “Νομίκεια” συνεχίστηκε… Κλείνουμε τον κύκλο των φετινών μας φιλικών παιχνιδιών με μια επιτυχία. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά κόμη είναι αρχή και για να γίνουμε πραγματικά μεγάλη ομάδα χρειάζεται υπομονή, επιμονή και προσπάθεια. Ευχαριστούμε τον Α.Ο Θήρας για την φιλοξενία και την διοργάνωση ενός άρτιου όπως πάντα τουρνουά, σε ένα νησί που αγαπάει το βόλεϊ και μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο με φιλάθλους που αγαπάνε το άθλημα”.

oikonomou_ao-thyras

Απόστολος Οικονόμου (προπονητής Α.Ο Θήρας): “Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του τίτλου, ήταν πραγματικά καλύτερος από όλες τις ομάδες! Για εμάς είναι σημαντικό ότι κάναμε την καλύτερη εμφάνισή μας τις τελευταίες εβδομάδες στο πρώτο σετ του τελικού και αυτός είναι ο στόχος μας. Να φτάσουμε δηλαδή σε αυτό το επίπεδο… Η έλλειψη ενέργειας μετά το β’ σετ μας κόστισε, αλλά “κρατάω” ότι σήμερα κάναμε το καλύτερό μας ματς. Ήταν η τελευταία φιλική μας αναμέτρηση, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και πλέον μπαίνουμε στην επίσημη αγωνιστική σεζόν. Ευχόμαστε σε όλες τις ομάδες υγεία και ευχαριστούμε πολύ τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν και στην φετινή μας πρόσκληση στα “Νομίκεια”, δίνοντας σε αυτό το σημαντικό τουρνουά στη μνήμη των ευεργετών του νησιού, Λούλας και Ευάγγελου Νομικού, περισσότερη αίγλη, πρόσφεραν όμορφο θέαμα στον κόσμο και εμείς οι προπονητές βγάλαμε πολύτιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια”.

merteki_koupa_panathinaikos

Η τελική κατάταξη στα “Νομίκεια 2016”: 1. Παναθηναϊκός, 2. Α.Ο Θήρας, 3. Πανναξιακός Α.Ο.Ν, 4. Α.Ο Μαρκοπούλου Revoil.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΑ «ΝΟΜΙΚΕΙΑ»

2013       ΟΠΕΡ     ΟΠΕΡ – Πανναξιακός: 3-2

2014       ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ             ΑΟ Θήρας – Παναθηναϊκός 0-3

2015       ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ             ΑΟ Θήρας-Παναθηναϊκός 0-3

2016      ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ              Α.Ο Θήρας-Παναθηναϊκός 1-3

ΦΩΤΟ: Χρήστος Αντωνιάδης