BEACH VOLLEY

Πόλεμος δύο κόσμων στο Ρίο (φωτό)

Πόλεμος δύο κόσμων στο Ρίο (φωτό)

“Πρόβα τζενεράλε” ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων 2016 θυμίζει η σημερινή πρεμιέρα του τουρνουά “USA vs. Brazil Challenge” όπου οι διεθνείς πρωταθλητές-πρωταθλήτριες Βραζιλίας και ΗΠΑ,  θα αγωνιστούν στην παραλία της Κοπακαμπάνα για τον τίτλο, μέσα σε φουλ…  ολυμπιακή ατμόσφαιρα.

Ατμόσφαιρα που ασφαλώς δεν είναι πρωτόγνωρη για τα περισσότερα αστέρια του αθλήματος, καθώς στην άμμο της διάσημης παραλίας θα “λάμψουν” συνολικά 14 ολυμπιακά μετάλλια, όλων των αποχρώσεων: Τα 8 της “σελέσαο” των Eμάνουελ (ασημένιο στο Λονδίνο, χάλκινο στο Πεκίνο και χρυσό στην Αθήνα), Ρικάρντο (χάλκινο στο Πεκίνο, χρυσό στην Αθήνα και ασημένιο στο Σίδνεϊ), Λαρίσα (χάλκινο στο Λονδίνο), Τζουλιάνα (χάλκινο στο Λονδίνο), ενώ οι φιλοξενούμενη χώρα έχει αλλά 6, αυτά των Κέρι Γουόλς (χρυσό το  2004, 2008 και 2012), Έιπριλ Ross (ασημένιο στο Λονδίνο), Τζένιφερ Kέσι (αρσημένιο στο Λονδίνο) και Φιλ Νταλχάουζερ (χρυσό στο Πεκίνο).

Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τόσο οι βραζιλιάνοι όσο και οι Αμερικανοί αθλητές τόνισαν τη σημασία του ανταγωνισμού στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας για το World Tour και κατά συνέπεια του σημαντικότερου αθλητικού ραντεβού του πλανήτη το 2016.

ross_walsh

“Οι αγώνες αυτοί σηματοδοτούν τη μεγαλύτερη αντιπαλότητα στην παγκόσμια σκηνή του μπιτς βόλεϊ” τόνισε ο Βραζιλιάνος Ρικάρντο, που προσδοκά στην 5η του ολυμπιακή του εμφάνιση και δή μέσα στο ίδιο του το “σπίτι”, ενώ ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης του 2004, Φιλ Νταλχάουζερ υποστήριξε πως “συγκρούονται δύο παγκόσμιες δυνάμεις με μεγάλη ποιότητα. Είναι μια καλή προετοιμασία για το τι θα συναντήσουμε στα προσεχή τουρνουά της FIVB και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το κίνητρο είναι μεγάλο για εμάς και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να εκπροσωπήσουμε επάξια την χώρα μας.

Ένα από τα πρόσωπα που συγκέντρωσε πάνω της τους προβολείς του ενδιαφέροντος του τουρνουά είναι η χάλκινη Ολυμπιονίκης του 2012, Λαρίσα η οποία αποχώρησε το 2014 από την αγωνιστική δράση, αλλά επιστρέφει ξανά για να αγωνιστεί δίπλα δίπλα στην πρώην συμπαίκτριά της, Τζουλιάνα. “Είναι υπέροχο ότι βρίσκομαι και πάλι εδώ για να αγωνιστώ ξανά σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια. Τέτοιες προκλήσεις, αποτελεούν το μεγαλύτερο κίνητρο για τους αθλητές. Γνωρίζουμε πως οι δύο χώρες κυριαρχούν στο διεθνές σκηνικό του αθλήματος και για αυτό το τουρνουά θα είναι ένα καλό crash test ενόψει του World Tour. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο και δείξουμε στους οπαδούς μας, τι θα έχουμε στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016».

Ο αντιπρόεδρος της Βραζιλιάνικης Συνομοσπονδίας Βόλεϊ, Νέουρι Μπαρμπιέρι, υπογράμμισε επίσης τη σημασία του ανταγωνισμού, ενώ όλες οι μάχες στην άμμο της Κοπακαμπάνα θα μεταδοθούν ζωντανά από το κανάλι SporTV και τα τελικά από το Globo.

Επίσης θα μπορείτε να παρακολούθησετε μέσω διαδικτύου τα ματς στα εξής link

http://aovivonatv.com/assistir-sportv-ao-vivo-24-horas-gratis/
http://tvxat.org/sportv-ao-vivo-e-gratis-na-web
http://tvtoss.com/pages/player.php?ch_id=923060685&ctd=10&t=Brazil+TV+Channels
http://vertvaovivo.biz/assistir-sportv-ao-vivo-sportv-online-24-horas/