BEACH VOLLEY

Πολύ «προχώ» το Παγκόσμιο της Ολλανδίας

Πολύ «προχώ» το Παγκόσμιο της Ολλανδίας

Στις 16 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να προ πωλούνται στο ευρύ κοινό τα «μαγικά χαρτάκια» για το καινοτόμο Παγκόσμιο πρωταθλήματος Beach Volleyball «The Netherlands 2015».

Οι Ολλανδοί διοργανωτές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Beach Volley, φιλοδοξούν οργανωτικά να μιμηθούν τους Πολωνούς, που ομολογουμένως με την διοργάνωση του Mουντοβόλεϊ 2014, ανέβασαν το άθλημα ένα επίπεδο ψηλότερα.

Το beach volley ήταν, είναι και θα είναι ο άρχοντας των καλοκαιρινών σπορ. Αρχικά το άκουσμά του ήταν συνδεδεμένο με άμμο, φιλέ και παραλία. Για λόγους όμως προβολής, εδώ και χρόνια το Beach volley όχι μόνο έγινε «παντός καιρού», αλλά ξεφύγει και από τη στενή έννοια του όρου «παραλία» και πλέον θα το χαρακτηρίζαμε «παντός εδάφους».

Ραντεβού με την ιστορία για Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη

Εμπνευσμένοι λοιπόν από το περσινό τουρνουά στο νορβηγικό Στάβανγκερ, που διεξήχθη με φόντο το επιβλητικό και υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Ruby Princess», οι Ολλανδοί διοργανωτές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος «The Netherlands 2015», ετοιμάζουν τα δικά τους πρωτοποριακά σχέδια. Για πρώτη φορά μάλιστα στην ιστορία του αθλήματος, μία τέτοια διοργάνωση θα φιλοξενηθεί από 26 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου, σε 4 διαφορετικές πόλεις της Ολλανδίας, τη Χάγη, το Άπελντοορν, το Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ.

stavanger

Εκεί φυσικά φιλοδοξούν να βρίσκονται και τα χρυσά κορίτσια του ελληνικού beach volley, Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη, που δεν βλέπουν την ώρα να αγωνιστούν σε ένα ακόμη… ιδιαίτερο τερέν στην καριέρα τους. «Στη Νορβηγία, στο Στάβανγκερ πήραμε χρυσό μετάλλιο το 2005 και ασημένιο το 2008, και το γήπεδο είναι πάνω στο λιμάνι, όπου έρχονται τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια.

Μια άλλη χρονιά πάλι είχαν φτιάξει μια πλατφόρμα πλωτή και πάνω είχαν βάλει γήπεδα, οπότε… κουνιόσουν και λίγο» δήλωσε ενθουσιασμένη στο Volleyplanet η Αρβανίτη, που το 2005 με συμπαίκτρια τη Βάσω Καραντάσιου, χάρισαν το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα σε τουρνουά του World Tour, ενώ η ίδια έχοντας κλείσει 20 χρόνια, 3 μήνες και 15 ημέρες κέρδισε και τον τίτλο της νεαρότερης πρωταθλήτριας που κατέκτησε την πρωτιά σε αντίστοιχο τουρνουά.

Stavanger_Arvaniti_Karadassiou_2005podium

«Ωραίο τουρνουά επίσης ήταν στη Ρώμη, όπου τα τελικά του παγκοσμίου στο γήπεδο του τένις, στο μεγαλοπρεπές και αχανές «Foro Italico», στη Γαλλία, όπου το γήπεδο ήταν ακριβώς κάτω από τον Πύργο του Άιφελ, αλλά και το τουρνουά στο Βερολίνο, όπου παίχθηκε μπιτς βόλεϊ στο αρχαίο θέατρο της πόλης» δήλωσε στο Volleyplanet το νυν «alter ego» της Μαρίας Τσιαρτσιάνη.

Πρωτόγνωρες εμπειρίες με φόντο το SS Ρότερνταμ

Για 10 ημέρες η καρδιά του παγκόσμιου beach volley θα χτυπά σε 4 «πορτοκαλί» πόλεις, όπου συνολικά 96 ομάδες, από 48 για άνδρες-γυναίκες θα κυνηγήσουν σε μία κούρσα δίχως ανάσα την διάκριση, σε ένα ραντεβού, όπου οι διοργανωτές υπόσχονται μοναδικές εμπειρίες και πολύ… προχωρημένες καταστάσεις!

Rotterdam

Στη Χάγη, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης και Λήξης του πρωταθλήματος, καθώς και τα ημιτελικά και τα του τουρνουά. Το γήπεδο θα φιλοξενήσει μέχρι και 5.500 θεατές. Στις άλλες πόλεις. όπου τα γήπεδα θα είναι μικρότερης χωρητικότητας, καθώς θα φτάνουν περίπου τις 2.000 θέσεις, θα φιλοξενηθούν οι φάσεις των ομίλων, των «32», των «16» και τα προημιτελικά. Πρόσφατα μάλιστα έγινε γνωστό πως οι αγώνες στο Ρότερνταμ θα διεξαχθούν με φόντο το διάσημο ολλανδικό κρουαζιερόπλοιο «SS Ρότερνταμ».

Όσον αφορά στη διάθεση των εισιτηρίων που για τους ενδιαφερόμενους εκτός Ολλανδίας αρχίζει στις 16 Φεβρουαρίου, αρχικά θα είναι διαθέσιμα σε διαφορετικές φάσεις, καθώς πρώτα θα πωλούνται τα εισιτήρια για τα τελικά και τα ημιτελικά και μετά για τα προημιτελικά και τους προηγούμενους γύρους. Αντίθετα για τους Ολλανδούς η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε…