Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πολύ σκληρές για να «πεθάνουν» οι «πράσινες»

Πολύ σκληρές για να «πεθάνουν» οι «πράσινες»

Ανάλυσε το

Παρά την σθεναρή αντίσταση των Μακεδόνων Αξιού τα κορίτσια του Δημήτρη Καζάζη διατήρησαν αλώβητη για ένα ακόμη ματς την έδρα του Μετς και με 3-1 σετ (25-22, 16-25, 25-20, 25-19) πανηγύρισαν το πολύτιμο τρίποντο που διατήρησε τις πράσινες στο κεφαλόσκαλο της βαθμολογίας και τις στέλνει με άριστη ψυχολογία στη Νάξο για το προσεχές ντέρμπι με τον Πανναξιακό. 

Από την αρχή του ματς οι Μακεδόνες Αξιού έδειξαν πως δεν θα είναι εύκολη λεία για τις πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Με πιεστικό σερβίς, χάλασαν την υποδοχή του Παναθηναϊκού και με την Καραφουλίδου έφτασαν σε νταμπλ σκορ, 14-7. Η μαχητικότητα των κοριτσιών του Δημήτρη Καζάζη φάνηκε στη συνέχεια καθώς όχι μόνο κατάφεραν να ισοφαρίσουν , αλλά και να πάρουν κεφάλι στο σκορ 17-16 με την Γερμανίδα Πολ. Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορα χαρακτήρα γκραν γκινιόλ καθώς το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια για τις δύο ομάδες με τις “πράσινες” να ξεφεύγουν με 23-21 από λάθος της Πολυνοπούλου και τελικά με 25-22 να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του α’ σετ από λάθος της πασαδόρου των φιλοξενούμενων Σαγκάρντια.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με ακμαίο ηθικό πίεσε για την ισοφάριση. Με άσους της Τοάτζι ξέφυγε με 9-4 και παρά τη μείωση του σκορ προς στιγμήν από τον Παναθηναϊκού σε 15-13, οι Μακεδόνες Αξιού από το 19-14  κατάφεραν με ένα ξέσπασμα να φτάσουν στο 22-14 και στη συνέχεια με την επίθεση της αρχηγού Δραγουμάνου στο 1-1 σετ με 25-16.

Το κερδισμένο σετ των φιλοξενούμενων πείσμωσε τις γηπεδούχες, που στο τρίτο σετ ήταν καταιγιστικές. Με τις Κωνσταντινίδου Φίλντ “βράχους” στο φιλέ και και τις Μερτέκη Πολ να δίνουν πολύτιμες λύσεις στην επίθεση εκτόξευσαν τη διαφορά στο 19-9. Κάπου εκεί όμως χαλάρωσαν, οι φιλοξενούμενες το πάλεψαν, μείωσαν σε 24-18, όμως το λάθος σερβίς της Βέλλιου χάρισε ξανά με 25-20 το προβάδισμα με 2-1 σετ στον Παναθηναϊκό.

Ντέρμπι είχαμε  μέχρι τα μισά και του 4ου σετ, όπου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 15-13 των σκληροτράχηλων αντιπάλων του. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τα κορίτσια του Μανόλη Σκουληκάρη, καθώς οι “πράσινες” με ένα επιμέρους σερί πόντων 6-1 ανέβασαν με Μερτέκη και Πολ τη διαφορά στο 21-14 και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φιλοξενούμενων “δια χειρός” Φιλντ πανηγύρισαν με 25-19 ένα ακόμη πολύτιμο τρίποντο στο “απόρθητο” Μετς.

Κορυφαίες των ομάδων οι Μερτέκη, Πολ για το “τριφύλλι”, ενώ για την αξιόμαχη ομάδα των Μακεδόνων ξεχώρισαν οι Τοάτζι, Καραφουλίδου και Σαγκάρντια.

Τάδε έφη…

Δημήτρης Καζάζης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Δεν είχαμε πολύ καλή μέρα σήμερα, αλλά μαθαίνουμε από αυτούς του αγώνες και βελτιωνόμαστε. Δεν θα έλεγα ότι υποτιμήσαμε τον αντίπαλο γιατί ξέρουμε ότι έχει καλή ομάδα. Περισσότερα είναι τα αρνητικά, αλλά τα κρατάμε. Θα υπάρχουν μέρες που δεν είμαστε καλοί, αλλά είναι σημαντικό να παίρνουμε τις νίκες».

Μανώλης Σκουλικάρης (Προπονητής Μακεδόνων Αξιού): «Νομίζω ξεκινήσαμε καλά, αλλά στην πορεία κάναμε λάθη κι ο Παναθηναϊκός που ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία πήρε τη νίκη. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι από τον αγώνα, ακόμα και το τρίποντο».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-22, 16-25, 25-20, 25-19

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χρυσομάλλη, Κωνσταντινίδου, Πολ, Μερτέκη, Λαγουδάκη, Φιλντ, Ρόγκα -λ /Παπαδοπούλου

Μακεδόνες Αξιού (Σκουλικάρης): Σαγκάρντια, Τοάζι, Καραφουλίδου, Δραγουμάνου, Πολυνοπούλου, Σπανού Μυρίδου –λ / Στεφανίδου, Βέλλιου

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...