ΔΙΕΘΝΗ

«Πολύ σκληρή για να πεθάνει» η Παπαφωτίου

«Πολύ σκληρή για να πεθάνει» η Παπαφωτίου

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς στα 5 σετ η Μιλούζ δεν τα παράτησε και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ η Τερβίλ της Διώτη γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα.

Στο πρώτο της φετινό ματς μπροστά στο κοινό της η ομάδα της διεθνούς πασαδόρου μας, Αθηνάς Παπαφωτίου από κάποια λάθη δικά της βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ από την Σεντ Ραφαέλ στο ματς της 2ης αγωνιστικής. Στο τρίτο σετ η τεχνικός της Μιλούζ.Μαγκάιλ πέρασε στη θέση της Ελληνίδας πασαδόρου την Μαρία Αλεχάντρα Μαρίν. Έτσι με την ενέργεια της αρχηγού της Κολομβίας και “όπλο” της την επίθεση, η γηπεδούχος σάλπισε… αντεπίθεση και κερδίζοντας τα 3 επόμενα σετ έφτασε, παρά την απώλεια βαθμού, στην παρθενική της νίκη στο πρωτάθλημα με 3-2 (23-25, 23-25, 25-23, 25-20, 15-12). Τοπ σκόρερς της ομάδας της άποντης Παπαφωτίου ήταν οι Μάρκοβιτς με 23 πόντους και η Σαντάνα με 21.

dioti_terville_

Αντίθετα η Τερβίλ μετά την εκτός έδρας ήττα της πρεμιέρας, δεν κατάφερε ούτε στην έδρα της να “σπάσει το ρόδι” της φετινής σεζόν, κάτι που αναζητούσε και η Βενέλ. Με την πρώην διεθνή άσο του Πανναξιακού, Παναγιώτα Διώτη να αγωνίζεται μόνο στα δύο πρωτα σετ και να τελειώνει το ματς με μόλις 3 πόντους, η “οικοδέσποινα” ομάδα αν και προηγήθηκε με 25-18 της Βενέλ, δεν είχε ανάλογη στα επόμενα σετ τα οποία κέρδισαν οι ανώτερες σε όλους τους τομείς φιλοξενούμενες φτάνοντας στο θρίαμβο με 3-1 (18-25, 25-20, 25-22, 25-18) σετ και την πρώτη της φετινή νίκη.