Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πολυχρονιάδης : «Δίψα, πάθος και τρέλα για επιτυχίες»

Πολυχρονιάδης : «Δίψα, πάθος και τρέλα για επιτυχίες»

Για την μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ που τον φέρνει ένα βήμα πριν την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος, αλλά και για την φετινή ξέφρενη πορεία του και την τρέλα που έχουν άπαντες μίλησε στην εκπομπή ΣΠΟΡ – ΣΚΟΡ –ΡΕΚΟΡ του ΑΡΤ Fm 90.6 o λίμπερο του Παναθηναϊκού Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης.

Η νίκη επί του  ΠΑΟΚ στην Κυψέλη άνοιξε διάπλατα την πόρτα της πρόκρισης στον Παναθηναϊκό και παράλληλα την όρεξη των «πράσινων» για μεγάλα πράγματα…

Ο λίμπερο του  Παναθηναϊκού Αλέξανδρος  Πολυχρονιάδης μόλις στον δεύτερο χρόνο παρουσίας του στην ομάδα φρόντισε να ζήσει τα πάντα…

Από την αγωνία και τα σενάρια υποβιβασμού όταν την περσινή χρονιά οι «πράσινοι» ήταν ουραγοί της βαθμολογίας στο τέλος του Α γύρου, μέχρι τα σενάρια  διεκδίκησης του τίτλου την φετινή χρονιά μετά το 2-1 επί των «ασπρόμαυρων» στην Κυψέλη.

Ο Πολυχρονιάδης με δηλώσεις του στον ΑΡΤ Fm 90.6 αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή πορεία της ομάδας που βλέπει τελικό, μίλησε για τους «ταλιμπάν» του πρώτου γύρου, την δίψα  για διάκριση όλων των παικτών, τον κόσμο και την δύναμη της έδρας, αλλά και την Ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας που δεν πρέπει να χαθεί…

Οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Πολυχρονιάδη    

Για τον αγώνα της Κυψέλης : «Δώσαμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Όπως  φάνηκε από την αρχή ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε πάρα πολύ καλά. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά κάνοντας το 2-0 αλλά όπως γνωρίζουμε ο ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ δυνατός μας ισοφάρισε σε 2-2. Στο ταϊ-μπρεϊκ ήμασταν πιο δυνατοί και σταθεροί. Δείξαμε έναν πολύ δυναμικό Παναθηναϊκό-όπως πρέπει να είναι-καταφέρνοντας να φθάσουμε στην 2η νίκη μας. Είμαστε πιο κοντά στον τελικό κάτι που ήταν ανέλπιστο για εμάς γιατί ξεκινήσαμε με άλλους στόχους. Μετά βάλαμε κάτι παραπάνω  και μετά με σκληρή δουλειά και προπονήσεις προσπαθήσαμε να  φθάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούσαμε».

Για την αναμέτρηση της Πέμπτης : «Τώρα έχουμε ένα δυσκολότερο ματς την Πέμπτη. Είναι πιο δύσκολο από τα προηγούμενα και θέλουμε να κερδίσουμε  το ματς στην έδρα μας γιατί όπως ξέρουμε αν πάμε σε 5ο αγώνα τότε στην Πυλαία θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γίνει. Εγώ έχω στο μυαλό μου μόνο τη νίκη».

Για την φετινή πολύ καλή πορεία : «Στην αρχή της χρονιάς πολλές ομάδες δεν μας υπολόγιζαν. Στο πρώτο γύρο ήμασταν «ταλιμπάν». Τους «πιάσαμε» εκεί που δεν μας περιμένανε. Ο πρώτος γύρος για εμάς ήταν κάτι διαφορετικό γιατί όλοι στην ομάδα εκτός από εμένα και τον Στοιβαχτή που είχαμε μείνει από την περσινή χρονιά και του Πανταλέων και Πρωτοψάλτη που ήταν και πριν στην ομάδα, όλη η ομάδα ήταν καινούργια.

Όμως δέσαμε πολύ εύκολα και ο προπονητής μας βοήθησε πολύ σε αυτό το σημείο. Κάναμε μια “κοιλιά” στον Β γύρο, αλλά στο τέλος δείξαμε χαρακτήρα, δείξαμε  ότι μπορούσαμε να ήμαστε στις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Κάναμε μεγάλες νίκες όπως με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ εκτός έδρας, αλλά και με την Κηφισιά που  ήταν κομβικής σημασίας αγώνας αφού είχε ακόμη στόχο. Τα σημεία που κάνουν μια ομάδα δυνατή για να προχωρήσει και να φθάσει στους τελικούς είναι τα ντέρμπι στην έδρα σου και εμείς εκεί φανήκαμε δυνατοί».

Για την άγνοια κινδύνου και την έλλειψη άγχους : «Δεν ξέρω για την υπέρβασή, αλλά έτσι πως βλέπω την ομάδα ως Πολυχρονιάδης που μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω βασικός και μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχω σε τελικούς, λέω πως το ταβάνι της ομάδας δεν είναι η συμμετοχή της στους ημιτελικούς. Σίγουρα δεν ήμαστε μόνο για εδώ, άλλα θα το πάμε μέχρι τα άκρα. Το έχουμε υποσχεθεί όλοι οι παίκτες μεταξύ μας».

Για το καλό κλίμα  της ομάδας και την «τρέλα» που έχει: «Ξέχωρα από τον Σωτήρη (Παντελέων) που έχει πάρει πολλά τρόπαια στην καριέρα του και ο Χόϊ που έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες, όλοι οι υπόλοιποι διψάμε πάρα πολύ για να κάνουμε μια μεγάλη επιτυχία. Τώρα που ήμαστε και στον Παναθηναϊκό μας βοηθά σε αυτό και ο σύλλογος με τον κόσμο, την θέληση και την διοίκηση που είναι δίπλα μας. Νομίζω πως στην ομάδα, επειδή ήμαστε και νεαροί σε ηλικία και προσπαθούμε να πάρουμε τίτλους, η τρέλα βγαίνει μέσα από το πάθος για να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο.

Η τρέλα που έχει αυτή η ομάδα δεν την έχω ξανασυναντήσει πουθενά. Ήμουνα και στην περσινή ομάδα που δεν πήγαινε καλά στον Α γύρο ξέρω πως είναι η πίεση του κόσμο για να σώσεις τη χρονιά να πάρεις αποτελέσματα. Τώρα που η ομάδα βρίσκεται εκεί που όλοι την θέλανε η στήριξη του κόσμου είναι απίστευτη. Δεν υπάρχει καθόλου άγχος. Αυτό που μας έχει δώσει η εξέδρα είναι κάτι μοναδικό και πρωτόγνωρό.

Αν είδατε και εχθές ο κόσμος είναι εκεί για να μας βοηθά σε κάθε στιγμή. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει μέσα στις 4 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και μακάρι να την δούμε ψηλά και στην Ευρώπη που είναι ένας στόχος που τον είχαμε ξεχάσει πολλοί. Πιστεύω  πως δεν θα χάσουμε την ευκαιρία που άλλες ομάδες δεν την έχουν. Ο Παναθηναϊκός δεν θα αφήσει την ευκαιρία να φύγει και μακάρι αυτή η ομάδα να επιστρέψει στην Ευρώπη γιατί έχει τεράστια ιστορία».