ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πολύτιμα συμπεράσματα στην ημερίδα του ΣΦΕΕΟΠ

Πολύτιμα συμπεράσματα στην ημερίδα του  ΣΦΕΕΟΠ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και την συμμετοχή πολλών φοιτητών, προπονητών και ανθρώπων του αθλήματος πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών η ημερίδα του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίσης με αντικείμενο «Η Πετοσφαίριση στην προσχολική και σχολική ηλικία».

Για μια ακόμη φορά ο ΣΦΕΕΟΠ φρόντισε να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του αθλήματος και με την συμμετοχή έμπειρων Ακαδημαϊκών ομιλητών να αναδείξει αρκετές ευαίσθητες πτυχές του αθλήματος στις μικρές και προσχολικής ηλικίες

Βασικοί ομιλητές της ημερίδας ήταν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διδακτικής και Προπονητικής Βασικής Γυμναστικής Σ.Ε.Φ.Α.Α, Φωτεινή Βενετσάνου, η Καθηγήτρια Ψυχολογίας και Αθλητικής Ψυχολογίας Σ.Ε.Φ.Α.Α/Ε.Κ.Π.Α., Μαρία Ψυχουντάκη και το μέλος Ε.Ε.Π. της Σ.Ε.Φ.Α.Α./Ε.Κ.Π.Α, με διδακτικό αντικείμενο την Αθλητική Οικονομία, Βασίλης Μανασής.

Η πρώτη εισήγηση της ημερίδας πραγματοποιήθηκε από την κ. Φωτεινή Βενετσάνου στο κλειστό γήπεδο του ΣΕΦΑΑ με αντικείμενο «Τα ναι και τα όχι της Πετοσφαίρισης στην προσχολική ηλικία».

Η κ. Βενετσάνου ανέδειξε τις κατάλληλες μεθόδους και προσεγγίσεις που παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορούν να πάρουν μέρος σε κινητικά προγράμματα και στη συνέχεια να ασχοληθούν με εισαγωγικές μορφές της Πετοσφαίρισης. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες/ουσες, ένοιωσαν για αρκετή ώρα παιδιά, αφού έπαιξαν διάφορα παιχνίδια, παίρνοντας μέρος στο βιωματικό κομμάτι της εισήγησης.

Η επόμενη εισήγηση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της σχολής από τον κ. Βασίλειο Μανασή με θέμα «Ακαδημίες Πετοσφαίρισης: Οργανωτική διάσταση». Ο κ. Μανασής παρουσίασε μεθόδους και διαδικασίες με τις οποίες μία αθλητική ακαδημία Πετοσφαίρισης προσφέρει αναβαθμισμένες αθλητικές και κοινωνικές υπηρεσίες τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς/κηδεμόνες τους.

Την εκδήλωση έκλεισε η κ. Μαρία Ψυχουντάκη, έχοντας ως βασικό θέμα στην εισήγηση «Ο ρόλος της οικογένειας στην εξέλιξη των νεαρών αθλητών».

Η κ Ψυχουντάκη ανέλυσε με απτά παραδείγματα από την μεγάλη εμπειρία της πως μπορεί η γονεϊκή παρότρυνση στα παιδιά να είναι δημιουργική και πως οι προπονητές και τα σωματεία μπορούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον ώστε η γονεϊκή εμπλοκή να είναι γόνιμη και να λειτουργεί σε όφελος αθλουμένου και ομάδας.

Οι ομιλητές, με το υψηλό επίπεδο των επιστημονικών γνώσεων και την πολλαπλότητα των επαγγελματικών παραστάσεων τους από τον χώρο του αθλητισμού και ιδιαίτερα της Πετοσφαίρισης, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, ενώ απάντησαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν από το ακροατήριο.

Μετά το τέλος των ομιλιών τους έλαβαν συμβολικά δώρα από τον Σ.Φ.Ε.Ε.Ο.Π. για την συμμετοχή τους και τη συμβολή τους στην επιτυχία της ημερίδας.