ΔΙΕΘΝΗ

«Πονάει» στα άκρα το Μουντιάλ Γυναικών 2022 – Αυτές θα «λάμψουν δια της απουσίας» τους από Ολλανδία & Πολωνία

«Πονάει» στα άκρα το Μουντιάλ Γυναικών 2022 – Αυτές θα «λάμψουν δια της απουσίας» τους από Ολλανδία & Πολωνία

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνέχιζουν οι κορυφαίες ομάδες την προετοιμασία τους για το σερβίς του Μουντιάλ Γυναικών, στο απουσιολόγιο του οποίου για διάφορους λόγους βρίσκονται πολλές διεθνείς αθλήτριες που για διάφορους λόγους θα “λάμψουν δια της απουσίας τους” από τα γήπεδα Ολλανδίας και Πολωνίας (23/9-15/10).

Επειτα λοιπόν από τις ήδη ηχηρές απουσίες της αντίστοιχης διοργάνωσης των ανδρών, πάμε να δούμε ανά χώρα (αλφαβητικά) τις απουσίες, με τις ακραίες να συγκεντρώνουν την “μερίδα του λέοντος”.

Αργεντινή: Εκτός εθνικής έμεινε η διεθνής ακραία της Φλουμινένσε, Elina Rodriguez.

Βραζιλία: Η ακραία Julia Bergmann ολοκληρώνει την αποφοίτησή της στις ΗΠΑ, όπου αγωνίζεται στην κολλεγιακή ομάδα της Georgia Tech University, η ακραία της Φενερμπαχτσέ, Ana Cristina Souza (Aninha) ζήτησε εξαίρεση, η ακραία της Ντιναμό Μόσχας Natália Pereira (Natália Zilio) αποσύρθηκε από την εθνική ομάδα, ενώ θα λείψει και η εντυπωσιακή κεντρική της Γκερντάου/Μινας  Thaisa Menezes, μολονότι πολλοί φίλαθλοι θα ήθελαν να την απολαύσουν εν δράσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η.Π.Α: Η ακραία των χρυσών Ολυμπιονικών του Τόκιο, Michelle Bartsch-Hackley πήρε άδεια από τον Κάρτς Κίραλι, ενώ η πρώην ακραία Jordan Larson κρέμασε τη φανέλα της και πλέον εκτελεί χρέη βοηθού προπονητής του στο Texas University.

Κίνα: Στη λίστα του Κινέζου ομοσπονδιακού τεχνικού Κάι Μπιν, δεν περιλαμβάνονται οι Ting Zhu (ακραία, Σκαντίτσι) και Changning Zhang, που απουσίασαν και από VNL. Η πρώτη αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στον καρπό και δεν έχει παίξει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πέρυσι, ενώ η γέννημα θρέμα ακραία της  Jiangsu Zenith Steel έχει συσσωρεύσει σωματικά προβλήματα στο γόνατο και τον ώμο, που δεν της επιτρέπουν τη συμμετοχή της.

Πολωνία: Η διαγώνια της Οσάσκο, Malwina Smarzek δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Ιταλού εκλέκτορα της διοργανώτριας χώρας, Στέφανο Λαβαρίνι, αφού προηγουμένως απέρριψε την κλήση του Ιταλού προπονητή για το VNL.

Σερβία: Η πρώην “μαέστρος” του Ολυμπιακού και νυν “εγκέφαλος” της Εξατσίμπασι  Maja Ognjenovic δεν κλήθηκε αυτή τη φορά στην Εθνική ομάδα, ενώ η μπλοκέρ της Βακιφμπανκ, Milena Rasic έμεινε… σπίτι και “περιμένει τον πελαργό”!

Τουρκία: Η ομάδα της γείτονικής χώρας θα κυνηγήσει τη διάκριση χωρίς την ακραία της ιαπωνικής Denso Airybees, Neriman Ozsoy, που έπειτα από χρόνια δεν συμπεριλήφθηκε στις “εκλεκτές” του Τζιοβάνι Γκουιντέτι.