ΔΙΕΘΝΗ

«Πως τους πετσόκοψες έτσι;» – Σερβίς ρεκόρ του Λεόν στο Τρέντο (vid)

«Πως τους πετσόκοψες έτσι;» – Σερβίς ρεκόρ του Λεόν στο Τρέντο (vid)

Εάν ο Πολωνοκουβανός σουπερστάρ της Περούτζια, Βιλφρέντο Λεόν οδηγούσε το αυτοκίνητό του στους ιταλικούς αυτοκινητόδορομους με 138 χιλιόμετρα την ώρα, θα έτρωγε κλήση για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας των 130χλμ/ώρα, που ισχύει για τους οδηγούς στην γειτονική χώρα.

Μέσα όμως στο γήπεδο του Τρέντο, τα 138 χιλιόμετρα που καταγράφηκαν στην ταχύτητα της μπάλας, από σερβίς-άσο του Λεόν, στην αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής με την γηπεδούχο Τρεντίνο, ευτυχώς δεν είχαμε… τροχαίο, αλλά είχαμε το πιο δυνατό σερβίς στην ιστορία του αθλήματος. Ο Λεόν ολοκλήρωσε τον αγώνα με 17 πόντους, που κέρδισε η Περούτζια με ένα παιχνίδι 3-1 (17-25, 25-22, 25-17, 27-25) σετ.

leon

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, οι σχολιαστές είπαν ότι αυτό ήταν πιθανότατα ένα νέο ρεκόρ στην ιστορία του βόλεϊ, αλλά λόγω της έλλειψης στατιστικών δεδομένων από τη συσκευή μέτρησης του γηπέδου, δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν το ρεκόρ στον αέρα της ζωντανής μετάδοσης. Ωστόσο, τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Τρίτη το βράδυ, όταν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν την εντυπωσιακή ταχύτητα της μπάλας του σερβίς του MVP Λεόν, που ξεπέρασε τον εαυτό του.

Η ταχύτητα των 138χλμ/ώρα ήταν 4 χιλιόμετρα πιο υψηλή από το προηγούμενο σερβίς και πάλι του πολιτογραφημένου Πολωνού άσου, από την Κούβα και του Ιταλού διεθνή της ρωσικής Κούζμπας Κεμέροβο, Ιβάν Ζαίτσεφ, στο περσινό VNL κόντρα στην Σερβία.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Λεόν, σε δηλώσεις του στις αρχές της σεζόν στα πολωνικά ΜΜΕ, είχε θέσει ως μεγάλο στόχο του να γίνει ο μοναδικός κάτοχος του ρεκόρ για το ισχυρότερο σέρβις στον κόσμο. Κάτι που, αν και επειδή δεν σημειώθηκε σε κάποια διεθνή διοργάνωση θεωρείται ανεπίσημο,  ο παίκτης το πέτυχε σε λιγότερο από ένα μήνα αργότερα, στο πλαίσιο του ιταλικού πρωταθλήματος.

Δείτε στο video τα highlights και το σερβίς – ρεκόρ του Λεόν

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...