ΔΙΕΘΝΗ

Που το πάν’ οι… Όρκες!

Που το πάν’ οι… Όρκες!

Το να αποκαλέσεις «φάλαινα» και δη «όρκα» μία γυναίκα με παραπανίσια κιλά, θεωρείται ασφαλώς άκρως απρεπές και προσβλητικό. Πόσο μάλλον, όταν τούτος ο χαρακτηρισμός απευθύνεται σε κορίτσια, που τα κιλά τους, με το ζόρι συναγωνίζονται τους βαθμούς του υψηλού… πυρετού!

Μολαταύτα, οι Αγγελική Πισιριτζή και Άννα Τσουμή χαίρονται όταν οι φίλοι της Pulsepoint London Orcas τις παροτρύνουν στο γήπεδο φωνάζοντας ρυθμικά “Go Orcas” το όνομα δηλαδή της λονδρέζικης ομάδας! Μιας ομάδας που χρόνο με το χρόνο φροντίζει να επιβεβαιώνει το «φονικό» της ένστικτο “καταπίνοντας” τις κατηγορίες.

pisiritzi           logo_orcas          tsoumi

«Το όνομα της ομάδας μας είναι λίγο αστείο και καθόλου αντιπροσωπευτικό, γιατί όλες οι παίκτριες είναι… κορμάρες» λέει γελώντας στο Volleyplanet η 26χρονη πασαδόρος, Αγγελική Πισιριτζή, εξηγώντας παράλληλα ότι το βόλεϊ στο «νησί» έχει κάποιες ιδιαιτερότητες: «Το βόλεϊ στην Αγγλία δεν θεωρείται δημοφιλές άθλημα. Για την ακρίβεια ο κόσμος δυσκολεύεται ακόμα και να το αναγνωρίσει! Οι Ακαδημίες σε ολόκληρη την Αγγλία “μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού” και είναι ένα άθλημα που παίζεται κυρίως από «ξένες». Ωστόσο, η Ομοσπονδία της Αγγλίας διοργάνωσε φέτος έναν καταπληκτικό τελικό Κυπέλλου, που θύμιζε διεθνές πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου» επισημαίνει η μαέστρος των…. μοβόρικων “Orcas”, που παράλληλα με το μεταπτυχιακό της εργάζεται από φέτος στο Λονδίνο.

pisiritzi 2  pisiritzi 4  pisiritzi 3

 Ιστορική εμπειρία!

Από το 2010 που ξεκίνησαν από την τοπική κατηγορία, μέσα σε 4 χρόνια οι «Οrcas» ανέβηκαν στην ανώτατη εθνική κατηγορία Super8 και φέτος με τις δύο Ελληνίδες αθλήτριες στη σύνθεση τους διεκδίκησαν με αξιώσεις το ντάμπλ, χάνοντας πρόσφατα το Κύπελλο στα… σημεία! Αγωνιζόμενες για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στον τελικό κυπέλλου Αγγλίας οι London Orcas «λύγισαν» κόντρα στην Northumbria σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν μέχρι τέλους “στήθος με στήθος”.

Η λήξη όμως του τελικού, βρήκε την πανεπιστημιακή ομάδα από το New Castle να πανηγυρίζει την κούπα με 3-2 σετ και τις φιναλίστ «multi culti» Orcas να αρκούνται στην ηθική ικανοποίηση για το πάθος, την ενέργεια και την ομαδική δουλειά, που επέδειξαν σε ένα ακόμη παιχνίδι.

17553755_1283193495099572_839541873792904620_n  17424723_1280184368733818_8305247069844589426_n orcas_LONDON_TEAM

«Για εμάς η δεύτερη θέση ήταν μεγάλη επιτυχία και το διασκεδάσαμε πολύ. Τόσο πριν, όσο στη διάρκεια αλλά και μετά τον τελικό» επισημαίνει χαμογελαστή στο Volleyplanet και η έτερη…. δική μας “όρκα”, 28χρονη Άννα Τσουμή. «Πρώτη φορά φτάνει η ομάδα μας στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας και ήταν φανταστική εμπειρία να παίζουμε σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση. Η ομάδα αποτελείται από Ιταλίδες, Έλληνιδες, Αγγλίδες, Ουγγαρέζες, Πολωνές, Λιθουανές και Σλοβένες αθλήτριες. Είναι πολύ ενδιαφέρον να παίζεις σε μια πολυεθνική ομάδα, όπου όλες οι κοπέλες έχουν διαφορετική προσέγγιση και κουλτούρα.

orcas 1  17637009_798780093812_7590436802369593051_o  tsoumi_receptionjpg

Από την αθλητική παιδεία μέχρι τον τρόπο που πανηγυρίζεις κάθε πόντο με τις συμπαίκτριές σου! Στο τέλος όμως αυτό που βγαίνει ειναι τόσο αρμονικό και «δεμένο» . Το απολαμβάνουμε πραγματικά μέσα και έξω απ’ το γήπεδο γιατί για μας το βόλεϊ εδώ, ειναι ένα κομμάτι της παλιάς μας καθημερινότητας, κάτι που θυμίζει ολίγον… «σπίτι», υποστηρίζει η λίμπερο της ομάδας, που βρίσκεται από πέρυσι στο Λονδίνο, όπου και εργάζεται παράλληλα με το μεταπτυχιακό της.

Η «γαλανόλευκη» παράδοση της Polonia

Επόμενος στόχος για την ομάδα της πρώην λίμπερο των Βριλησσίων Άννα Τσούμη και τη πρώην πασαδόρο της Αγίας Παρασκευής, Πισιριτζή, είναι το πρωτάθλημα. Με το τελευταίο 3-0 επί της  Tendring οι “London Orcas” εξσφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Final 4 του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσουν ξανά την Northumbria και παράλληλα με την άτυπη ρεβανς θα διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αγγλίας.

english_cup orcas_sdo

Η super8 αποτελείται από 8 ομάδες, 2 ομαδες του Λονδίνου μεταξύ αυτών η London Orcas και 6 ομάδες της ευρύτερης περιοχής της Αγγλίας. Το επίπεδο αυτής της κατηγορίας αντιστοιχεί στην ελληνική Α2 Γυναικών με τη μόνη διαφορά ότι στην Αγγλία οι αθλήτριες προπονούνται μια με δυο μόνο φορές την εβδομάδα.

Στους τελικούς αγωνίζονται ακόμα  το πανεπιστήμιο του Durham και η “Polonia SideOut London”, στην οποία δεσπόζουν με την παρουσία τους δύο Ελληνίδες μπλοκέρ. Η 29χρονη πρώην άσος του ΖΑΟΝ, Άννα Νικοπούλου και η συνομίληκη της, πρώην αθλήτρια της Αγίας Παρασκευής, Αγγελική Κόλια.

polonia 1 16105793_10157989490620231_1649795020608504998_n kolia

Παρά την προ 12ετίας γνωριμία και τις πολύ καλές σχέσεις με την Πισιριτζή, ούσες συμπαίκτριες στη Φιλία Ηλιουπόλες και πριν δυο χρόνια μετέπειτα στη «Santa», η Κόλλια ελπίζει να συνεχίσει την επιτυχημένη “γαλανόλευκη” παράδοση της ομάδας της, τόσο του προπονητής της Μάρκ Κοντόπουλου, αλλά και του Βαγγέλη Κουτουλέα στους άνδρες, που μετά την περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου, αποτέλεσε παρελθόν από την Polonia για χάρη του ομοσπονδιακού πάγκου της ομάδας beach volley της Κύπρου.

tsoumi_pisiritzi 1

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως την ελληνική βολεϊκή “παροικία” στο Λονδίνο, συμπληρώνουν ο προπονητής βόλεϊ και beach volley γυναικών, Γιάννης Πετρούδης με τον πασαδόρο της Εθνικής Νέων και της Polonia, Οδυσσέα Αδάμ.