Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Πράσινα» χαμόγελα, «κιτρινόμαυρη» απογοήτευση

«Πράσινα» χαμόγελα, «κιτρινόμαυρη» απογοήτευση

Ανάλυσε το

Παρά το κακό ξεκίνημα στο πρώτο σετ που έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να προηγηθεί και να δημιουργήσει προϋποθέσεις έκπληξης (0-1), ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας φρόντισε να ανεβάσει στροφές στην απόδοσή του και να φθάσει στο 3-1 (22-25, 25-21,25-15, 25-16) πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη για το 2015 και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Μπορεί να αγχώθηκε, αλλά στο τέλος φρόντισε να πάρει τη νίκη και να ξεκινήσει ιδανικά τη νέα χρονιά.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας επικράτησε με 3-1 της ΑΕΚ που έδειξε μαχητική και ανταγωνιστική στο πρώτο σετ όταν και φρόντισε με ανατροπή να κάνει το 0-1 και να παγώσει τους φίλους των «πρασίνων» στο ήδη κατά πολύ παγωμένο κλειστό της πόλης.

Παρά το προβάδισμα της ΑΕΚ οι παίκτες του Κώστα Δεληκώστα φρόντισαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους να γίνουν αποτελεσματικότεροι στην επίθεση και με τους Γκιγέρμε, Λούνα και Ριζόπουλο – Τόμσον να φθάσουν στο τρίποντο που έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των 4 χαμένων αγώνων για τους Θρακιώτες.

Ένα τρίποντο που ανεβάζει την αισιοδοξία στους «πράσινους» και με την έλευση του Νικηφορίδη που ήταν στο γήπεδο και παρακολούθησε την αναμέτρηση ελπίζουν σε καλύτερες εμφανίσεις…

Αντίθετα η ΑΕΚ αν και έδειξε πως θέλει να παλέψει, έμεινε από δυνάμεις και η έλλειψη βοήθειας από τον πάγκο όσο περνούσε η ώρα ολοένα και γινόταν ορατή δια γυμνού οφθαλμού.

Στο πρώτο σετ ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας χωρίς να εντυπωσιάσει φρόντισε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι προηγούμενος με 6-3 και 12-7, ενώ λίγο αργότερα έφθασε στο 18-15. Μάλιστα οι «πράσινοι» φρόντισαν να κάνουν το 21-19 και να δείχνουν πως μπορούν να τελειώσουν το σετ. Ωστόσο κάπου εκεί ένα μπλάκ-άουτ των γηπεδούχων σε συνδυασμό με την άνοδο της ΑΕΚ και τις αποτελεσματικές επιθέσεις από τους Ραντούνοβιτς, Ίλιτς και Ωρολογά οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 6-1 κάνοντας την ολική ανατροπή και με το 22-25 έκαναν το 0-1 παγώνοντας τους πάντες ακόμη περισσότερο το ήδη παγωμένο κλειστό της Ορεστιάδας.

Στο δεύτερο σετ ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας έδειξε να ξυπνά από τον λήθαργο και φρόντισε να ανεβάσει τα ποσοστά του στην επίθεση, υποδοχή και μπλοκ και να μπει δυνατά από την αρχή. Μάλιστα οι Ακρίτες φρόντισαν να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα με 8-4 και 15-10 και να το κρατήσουν αφού ο Γκιγέρμε και ο Λούνα περνούσαν τις επιθέσεις τους κάνοντας το 21-15 και με τους Βραζιλιάνους πρωταγωνιστές ο ΑΟΟ με το 25-21 ισοφάρισε σε 1-1 και ξαναέδωσε στους φίλους του την αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες αν και ήθελαν να πάρουν το προβάδισμα ήταν μαζί στο σκορ με 4-4, ωστόσο οι γηπεδούχοι φρόντισα να φθάσουν πρώτοι στο τεχνικό ταϊμ-αουτ προηγούμενοι με 8-6. Με το σερίβίς των γηπεδούχων να δημιουργεί προβλήματα στην υποδοχή της ΑΕΚ, αλλά και τους Λούνα, Ριζόπουλο, Γκιγέρμε να είναι αποτελεσματικοί στις επιθέσεις τους οι «πράσινοι» του Δεληκώστα έκαναν το 11-8 και το 16-9 κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου τους… 

Με την μηχανή των γηπεδούχων να λειτουργεί σε…. κανονικούς ρυθμούς η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις στο πολύ καλό σερβίς των γηπεδούχων με αποτέλεσμα το σκορ να πάει στο 19-12 και στο τέλος με το 25-15 να γίνει το 2-1 για τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας.

Στο τέταρτο σετ η ΑΕΚ προσπάθησε να μείνει κοντά στους γηπεδούχους μέχρι το 7-6, ωστόσο ένα μικρό σερί έκανε το 11-7 δίνοντας το προβάδισμα στους Θρακιώτες  που φρόντισαν να το διευρύνουν στο +5 με το 13-8. Οι «πράσινοι» με τον Τόμσον να παίρνει τις επιθέσεις του συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό έκαναν το 16-9, αφού η ΑΕΚ δεν μπορούσε να αντισταθεί στην πολύ καλή παρουσία του Αθλητικού Ομίλου στον φιλέ.

Χωρίς πρόβλημα η επίθεση του ΑΟΟ έφθασε στο 19-11 και λίγο αργότερα στο 21-12 για να τελειώσει το παιχνίδι με το 25-16 και το 3-1 που επανέφερε τα χαμόγελα στους παίκτες του Κώστα Δεληκώστα έπειτα από αρκετές εβδομάδες.

Νίκη ψυχολογίας για τους γηπεδούχους που πήραν το τρίποντο που είχαν στόχο από την αρχή και αισιοδοξούν για τη δύσκολη συνέχεια.

Το… «κλειδί»

Κλειδί του αγώνα ήταν η άνοδος της αποτελεσματικότητας στην επίθεση του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας από το δεύτερο σετ και έπειτα, καθώς και το σερβίς των γηπεδούχων που έσπασε την υποδοχή της ΑΕΚ που αγωνίστηκε χωρίς τον Γκούζντα. Οι πίεση από την γραμμή του σερβίς έφερε 11 άσους και απλά έδωσε την διαφορά από το δεύτερο σετ και έπειτα…

Τάδε έφη…

Κώστας Δεληκώστας (Προπονητής ΑΟΟ) :  «Στο πρώτο ενάμιση σετ δεν ήμασταν καλοί και παρουσιάσαμε το ίδιο κακό πρόσωπο όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Μετά ισορροπήσαμε τον αγώνα, βελτιώσαμε υποδοχή και ανάπτυξη και πήραμε τη νίκη. Έχουμε κάποια ενδοοικογενειακά προβλήματα αλλά πολύ σύντομα θα βρουν τη λύση τους. Με τους 15 βαθμούς στην ολοκλήρωση του Α΄γύρου είμαι ευχαριστημένος. Δεν είμαι ευχαριστημένος από το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζουμε στους τελευταίους αγώνες αλλά θα βρούμε το δρόμο μας. Μπροστά μας έχουμε δύσκολο αγώνα με την Κηφισιά και μας περιμένει δύσκολη εβδομάδα».

Ζήνων Ζοφόλης (Προπονητής ΑΕΚ) : «Μπράβο στην Ορεστιάδα για τη νίκη της, μπράβο στον κόσμο της που συμμετέχει και ευχαριστιέται το άθλημα τόσο πολύ. Μπράβο και στους παίκτες μου για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν. Η ομάδα παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη από τη μέρα που την παρέλαβα. Αν είχαμε σήμερα τον Γκούζντα στη θέση του λίμπερο πιθανότατα να είχαμε πάρει τη νίκη. Αν η διοίκηση καταφέρει να πάρει τους ξένους που έχουμε βρει πιστεύω πως η ΑΕΚ θα καταφέρει να σωθεί. Προσωπικά ολοκλήρωσα τον κύκλο μου. Είχα πει από την αρχή πως θα έρθω να βοηθήσω για δύο εβδομάδες. Είναι τιμή μου που συνεργάστηκα ως προπονητής στην ομάδα που αγωνίστηκα. Παραδίδω στον Πλάμεν Κριστόφ ο οποίος εδώ σήμερα και είναι πολύ έμπειρος. Εύχομαι στην ΑΕΚ καλή επιτυχία και μακάρι να μείνει στην κατηγορία γιατί είναι απαραίτητο και καλό για το άθλημα».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας (Δεληκώστας) : Δημητριάδης 2, Γκιγέρμε 15, Ριζόπουλος 13, Ποτολίδης 8, Τόμσον 15, Λούνα 19, Κωνσταντινίδης (Λ 62%) Βλασακίδης, Πεντίδης.

ΑΕΚ (Ζοφόλης) : Δημητρούδης, Ραντούνοβιτς 17, Ωρολογάς 12, Ανδρεάδης 7, Οικονόμου 3, Ίλιτς 14, Μιχαλόπουλος (λ 40%), Καραγιώργος.