Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Δεύτερος ο ΠΑΟ άλωσε ξανά το «Χαλκιοπούλειο»!

Δεύτερος ο ΠΑΟ άλωσε ξανά το «Χαλκιοπούλειο»!

Ανάλυσε το

Ο Παναθηναϊκός άλωσε και πάλι το «Χαλκιοπούλειο» πέντε χρόνια μετά, παίρνοντας άνετη και «καθαρή» νίκη επί της Λαμίας, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 14β. όσους έχει ο ΠΑΟΚ και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Παρά την «απώλεια» του Κουκ, ο οποίος έμεινε εκτός για να προστατευθεί από την θλάση στα πλευρά που τον ταλαιπωρεί, ο Παναθηναϊκός με τον Ψάρρη βασικό ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο σετ και πήρε γρήγορα διαφορά έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση απέναντι στη νωθρή και αποδυναμωμένη Λαμία. Το 6-15 φάνταζε μη αναστρέψιμο με τους γηπεδούχους να μειώνουν και τους «πράσινου» να φτάνουν πρώτοι στο 0-1 (18-25).

Στο δεύτερο σετ, οι παίκτες του Μέλκα προσπάθησαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες του προπονητή τους και να παίξουν πιο συγκεντρωμένα. Ο ρέφερι χρέωσε τον Καμίνσκι με κίτρινη γιατί θεώρησε ότι τον αγνόησε αλλά ο Πολωνός δεν είχε ακούσει το σφύριγμα! Ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά 9-11 αλλά ο η απόδοση του Μακ Κίμπιν είχε ανέβει για να ισοφαρίσει σε 11-11. Οι «πράσινοι» και πάλι άρχισαν να χτίζουν διαφορά με τον Χόι να είναι εντυπωσιακός (για κεντρικό!) στο σκοράρισμα και να ακολουθούν Καμίνσκι και Πρωτοψάλτης με τον Στιβαχτή με άσο να κάνει το 12-16. Η ψαλίδα μεταξύ των δυο ομάδων στο σκορ είχε ανοίξει με το 0-2 (17-25) να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Το τρίτο σετ ήταν μια από τα ίδια, πολλά λάθη από τους γηπεδούχους με τον Γκιρτζίκη να ηγείται στο σκοράρισμα για τη Λαμία, γεγονός που καταδείκνυε και το πρόβλημα ανάπτυξης του παιχνιδιού της. Ο Παναθηναϊκός και πάλι πήρε κεφάλι στο σκορ (8-13) έχοντας καλά στημένο μπλοκ και επίθεση, πήγε με 10-16 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ για να φτάσει εύκολα στο 0-3 με 20-25.

Το… «ταμείο»

Ο Παναθηναϊκός εκτός από το τρίποντο που τον στέλνει τετράδα σε μια σεζόν που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αλλά και τον κόσμο που έδωσε δυναμικό παρών στο Χαλκιοπούλειο (περισσότεροι από 200 φίλαθλοι) είχε ακόμα ένα μεγάλο κέρδος και αυτός είναι ο αντικαταστάτης του Μπράιαν Κουκ, ο Δημήτρης Ψάρρης.  Ο Έλληνας ακραίος που ήρθε φέτος από την Παλλήνη ήταν θετικότατος και έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο που τον εμπιστεύτηκε!

Τάδε έφη…

Ο προπονητής της Λαμίας, Γιάννης Μέλκας τόνισε: «Ήταν ευκαιρία όταν μάθαμε ότι δεν θα παίξει ο Κουκ. Αυτό που είπαμε στα αποδυτήρια κάνοντας μια τακτική πάνω στον Παναθηναϊκό. Πίστεψα ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο προδοθήκαμε από τα λάθη πολλά ατομικά λάθη που μας έριξαν την ψυχολογία. Ο ΠΑΟ έπαιξε καλά, συγχαρητήρια και στον Ψάρρη έπαιξε πολύ καλά. Πήραμε ότι αξίζαμε σήμερα. Οι νίκες είναι το καλύτερο φάρμακο. Δεν έχουμε ακόμα παίξει με μια σταθερή επτάδα με τα προβλήματα που έχουμε αλλά πρέπει να βρούμε λύσεις».

Ο κεντρικός της Λαμίας, Κώστας Γκιρτζίκης τόνισε: «Σήμερα φάνηκε ότι δεν θέλαμε! Καθόλου αγωνιστικοί, παρόλο που ο Παναθηναϊκός ήρθε με πρόβλημα το οποίο δεν φάνηκε καθόλου έπαιξε ομαδικά. Μπορεί να έφυγε ο βασικός μας πασαδόρος αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία άμα παλεύαμε θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Είναι και θέμα ψυχολογίας πλέον».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Συγχαρητήρια στο Δημήτρη (σ.σ Ψάρρη) και στα άλλα παιδιά. Το σωστό στις ομάδες είναι να μην αλλάζει κάτι στη συνοχή και γι αυτό δουλεύουμε και προσπαθούμε. Τα μεγάλα παιχνίδια ακολουθούν και τα περιμένουμε πως και πως και να κοντράρουμε τις δυνάμεις μας. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει ένα σταθερό πρόσωπο μέχρι τώρα. Είμαστε όλοι στην αρχή. Το πρωτάθλημα φουντώνει το Φλεβάρη».

Ο πασαδόρος του ΠΑΟ, Κώστας Στιβαχτής είπε: «Ήμασταν καλά στην υποδοχή και μας δόθηκε η δυνατότητα να μοιραστεί καλά το παιχνίδι. Πρέπει να σταθεροποιηθούμε και να παίζουμε συνέχεια καλά. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και συνοχής. Είναι καλύτερο να κοιτάμε μεμονωμένα τα παιχνίδια. Να παίζουμε σκληρά και να προσπαθήσουμε να τα κερδίσουμε».

Η… αποκάλυψη, Δημήτρης Ψάρρης σχολίασε: «Ολο αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και προπόνησης. Μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε και συνεχίζουμε για το καλύτερο. Περιμένουμε τον κόσμο πώς και πώς, για μένα στον πρώτο χρόνο στην ομάδα είναι τιμή που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Τον χρειαζόμαστε τον κόσμο συνεχίζουμε έτσι».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 18-25, 17-25, 20-25

Λαμία (Μέλκας): Γκιρτζίκης 9 (5/9 επ., 3 μπλοκ), Βλαχόπουλος 1, ΜακΚίμπιν Μ. 3 (3/11 επ., 64% υπ. – 16% άριστες), Χήρας 9 (8/12 επ.), Παπαδόπουλος 8 (6/20 επ., 2 μπλοκ), Λεόν 4 (4/16 επ., 40% υπ. – 10% άριστες), Τσίπι –λ (77% υπ. – 38% άριστες) / Κουτσονίκας-λ, Καρβούνης, Μαδούρας, Αλεξίου 3 (2/8 επ., 1 μπλοκ, 55% υπ. – 36% άριστες), Καββαδάς 3 (3/8 επ., 67% υπ. -33% άριστες)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Καμίνσκι 16 (10/20 επ, 3 άσοι, 3 μπλοκ), Στιβαχτής 3 (1/1 επ, 1 άσο, 1 μπλοκ), Ψάρρης 10 (10/14 επ, 46% υπ – 23% άριστες), Πρωτοψάλτης 11 (8/17 επ, 2 μπλοκ, 57% υπ – 43% άριστες), Χόι 15 (11/16 επ, 4 μπλοκ), Πανταλέων 6 (6/9 επ), Πολυχρονιάδης-λ (69% υπ – 44% άριστες) / Αριστόπουλος, Σαμαντάς, Λουκάς