Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Πράσινη» πρόκριση και «κιτρινόμαυρη» αισιοδοξία

«Πράσινη» πρόκριση και «κιτρινόμαυρη» αισιοδοξία
Ο Παναθηναϊκός, χωρίς να πιάσει ικανοποιητική εμφάνιση, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στην σημερινή πρεμιέρα του τουρνουά «Νομίκεια 2015» στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ της Σαντορίνης και με το νικηφόρο 3-1 (25-19, 25-23, 20-25, 25-22) σετ επί της ελλιπούς, αλλά μαχητικότατης ΑΕΚ, προκρίθηκε στον αυριανό τελικό της διοργάνωσης (20.00), όπου περιμένει το νικητή της σημερινής αναμέτρησης Α.Ο Θήρας-ΟΠΕ Ρεθύμνου.

Παρουσία λιγοστών, αλλά ενθουσιωδών φίλων των ομάδων στις κερκίδες ο «πράσινος» κάτοχος του τίτλου δυσκολεύθηκε να κάμψει την αντίσταση της φιλότιμης «Ένωσης», που ήρθε στο νησί με σύνθεση ανάγκης, χωρίς Ιβάνοβα, Κοσμά, Λαμπρινίδου και έπαιξε με πολύ «νέο αίμα». 

Παρόλα αυτά με διαγώνια την κεντρική Αλίκη Κωνσταντινίδου και ακραία την Λιάνα Βάθη από τις κορασίδες, όπως και η πολύ καλή Τοντάϊ, όχι μόνο κατάφερε να «κλέψει» σετ από τον περσινό φιναλίστ, αλλά σίγουρα άφησε πολλές υποσχέσεις κάνοντας τον τεχνικό Μανώλη Ρουμελιώτη να χαμογελάει κατά διαστήματα, βλέποντας την μαχητικότητα των νεαρών αθλητριών του, που δεν άφηναν «μπάλα να πέσει κάτω».
Σε ένα ακόμη φιλικό προετοιμασίας λοιπόν όπου προσφέρονταν για πολλές δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα από τους δύο τεχνικούς, ο Παναθηναϊκός, που δεν απέφυγε τα λάθη, κυριάρχησε σε μπλοκ και επίθεση και με τις Νομικού, Τσίμα και Μερτέκη «σε κέφια» και προηγήθηκε αρχικά με 2-0 σετ.
Στο τρίτο σετ η ΑΕΚ πίεσε από το σερβίς, χάλασε την «πράσινη» υποδοχή και «υπνωτίζοντας» με το ρυθμό της τις αντιπάλους, προηγήθηκε με 10-5. Οι «κιτρινόμαυρες» συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στο σκορ και παρόλο που ο Παναθηναϊκός έφτασε στον πόντο 14-13, κατάφεραν με 25-20 να πάρουν το σετ μειώνοντας σε 2-1.
Με ανεβασμένη ψυχολογία η «Ένωση» προηγήθηκε 8-5 στο δ’ σετ και εκμεταλλευόμενη τις δοκιμές του Ρούση, που πέρασε στο ξεκίνημα του σετ ακραία τη Νομικού και διαγώνια την Καστάνου, διατηρούσε σταθερά μία διαφορά 2-3 πόντων, 16-13. Στη συνέχεια η Νομικού με δύο άπιαστες διαγώνιες επιθέσεις ισοφάρισε σε 19-19 ανεβάζοντας την αγωνία «στα κόκκινα».
 Με το διπλό μπλοκ των Καββαδία-Νομικού οι «πράσινες» πέρασαν για πρώτη φορά επικεφαλής στο σετ με 22-21 και τελικά ο Παναθηναϊκός με επίθεση της Τσίμα και άσο της Νομικού πήρε τη νίκη-πρόκριση στον αυριανό τελικό. 
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Γ. Ρούσης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Δοκιμάσαμε κάποια πράγματα και εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε σημαντικές απουσίες. Παρά τη νίκη δεν έμεινα ικανοποιημένος και θα πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο σε πολλούς τομείς. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη μαχητικότητά της και εύχομαι ταχεία επάνοδο στις αθλήτριες της που απουσιάζουν».
panathinaikos_aek_nomikeia
Α. Καββαδία (Κεντρική Παναθηναϊκού): «Μπήκαμε δυναμικά στο ματς και καταφέραμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας, αλλά όσο κυλούσε η ώρα η ομάδα μου άρχισε να επηρεάζεται από τον τρόπο που έπαιζε η αντίπαλός μας. Χρειαζόμαστε πολύ δουλειά ακόμη , πρέπει να μειώσουμε τα λάθη μας και περιμένω αύριο να κάνουμε μία καλύτερη εμφάνιση».
Μ. Ρουμελιώτης (Προπονητής ΑΕΚ): «Υπήρχαν στιγμές που δείξαμε καλά στοιχεία και σίγουρα είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπήρχε μαχητικότητα και τα κορίτσια παλεύανε σε κάθε φάση. Έχουμε παιδιά που έχουν αλλάξει ρόλους και αξίζουν συγχαρητήρια στις αθλήτριές μου για την προσπάθειά τους».
Α. Κωνσταντινίδου (Διαγώνια/Κεντρική ΑΕΚ): «Σίγουρα προκειμένου να καλυφθούν οποιαδήποτε κενά και να ανταπεξέλθουμε στις ελλείψεις μας, ίσως κληθούμε όλες οι αθλήτριες να αλλάξουμε ρόλους και μολονότι έχω ξαναπαίξει διαγώνια, θέλω ακόμη πολύ δουλειά. Πρέπει να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα νέα κορίτσια, που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ και μέσα από τη συμμετοχή τους σε τέτοια ματς έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν».
Παναθηναϊκός (Γ. Ρούσης): Κουτουξίδου 1, Νομικού 16 (3 άσοι), Τσίμα 23 (2 άσοι, 3 μπλοκ), Μερτέκη 13 (3 μπλοκ), Γκούζου 1, Καββαδία 14, λίμπερο η Ρόγκα ( υπ. 54%, αρ. 27%), Γιαννακοπούλου, Παπαδοπούλου, Καστάνου 1, Αργυρίου 3 (2 μπλοκ)
ΑΕΚ (Μ. Ρουμελιώτης): Τσοχατζή 4 (2 άσοι), Κωνσταντινίδου 17 (3 μπλοκ), Τοντάι 10 (2 άσοι), Αργυροπούλου 13, Καβαθά 12 (2 μπλοκ), Βάθη 6, λίμπερο η Κακουράτου (υπ. 48%, αρ. 26%), Μπέλια, Γούνη 1