Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πράσινο ντελίριο ενθουσιασμού – Δηλώσεις των νταμπλούχων (fot)

Πράσινο ντελίριο ενθουσιασμού – Δηλώσεις των νταμπλούχων (fot)

Έντεκα χρόνια αποχής από τίτλο ήταν αρκετά για τη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού, που με τη λήξη του 5ου τελικού στο κλειστό του Ρέντη, έστησαν το δικό τους πάρτι για το φετινό νταμπλ, που ξεκίνησε με τους πανηγυρισμούς στο τερέν, συνεχίστηκε στα αποδυτήρια του “Μελίνα Μερκούρη” και  αναμένεται να κορυφωθεί στη Λεωφόρο με την αποθέωση από τον κόσμο του “τριφυλλιού”.

«Είμαι χαρούμενος για τις αθλήτριες, την διοίκηση, τον κόσμο και ευγνώμων για τους ανθρώπους που με έφεραν στον Παναθηναϊκό. Μπράβο σε όλους. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε βόλεϊ υψηλού επιπέδου και πως μπορούμε να νικήσουμε παντού. Μετά το δεύτερο σετ ξυπνήσαμε πνευματικά και η ισοφάριση σε 1-1 ήταν το κλειδί για το παιχνίδι. Από εκεί και μετά όλα ήταν διαφορετικά» δήλωσε πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού , Μπράνκο Γκάιτς, που ό,τι δεν κατάφερε σε 2 χρονιές παρουσίας του στον πάγκο του Α.Ο. Θήρας (3η θέση το 2018-19, 2η θέση το 2019-20) το πέτυχε σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο δουλειάς, ως διάδοχος του Απόστολου Οικονόμου.

«Ο στόχος επετεύχθη. Συγχαρητήρια στις συμπαίκτριές μου, στο επιτελείο της ομάδας, στη διοίκηση και σε όλους όσοι ήταν δίπλα μας. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, το σύντροφό μου, αλλά κυρίως τις συμπαίκτριές μου γιατί χωρίς αυτές δεν πρόκειται να γινόταν τίποτα. Ήμασταν ομάδα φέτος με όλη τη σημασία της λέξης», δήλωσε στους 7 ουρανούς η αρχηγός Εύα Χαντάβα.

«Είμαστε πρωταθλήτριες! Τα καταφέραμε. Δεν μπορώ να περιγράψω πως νιώθω. Θέλω να πάω απλά στη Λεωφόρο να πανηγυρίσω και να σηκώσω το κύπελλο. Είναι από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου και οι κόποι όλοι της χρονιάς άξιζαν. Περάσαμε πολλές δυσκολίες και ρίξαμε πολύ ιδρώτα στο γήπεδο. Η σεζόν ήταν απαιτητική αλλά αποδείξαμε πως είμαστε μαχήτριες. Αφιερώνω το τίτλο στις συμπαίκτριές μου, στο προπονητικό επιτελείο, στη διοίκηση, στο κόσμο του Παναθηναϊκού, στην οικογένειά μου, πρωτίστως στο πατέρα μου και στο σύντροφό μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο κόσμο που είναι η δύναμή μας» δήλωσε η ήρεμη “δύναμη” και στυλοβάτης της “πράσινης” υποδοχής-άμυνας, Πένυ Ρόγκα.

«Το μυστικό κλειδί του αγώνα ήταν το δεύτερο σετ. Ο αντίπαλός μας ίσως δεν περίμενε να το κατακτήσουμε. Μπήκαμε μέσα χωρίς άγχος και τα δώσαμε όλα. Πετύχαμε κάτι σπουδαίο για τον Παναθηναϊκό μετά από 11 χρόνια. Αξίζουν σε όλους και σε όλες συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κόσμο, που ήταν από τη πρώτη στιγμή δίπλα μας» δήλωσε η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου, που είχε καθοριστική συμβολή στις επιτυχίες της φετινής σεζόν.

«Η καλύτερη στιγμή στη καριέρα μου. Είχαμε πει ότι δεν θα χάναμε. Δεν υπήρχε άλλο σενάριο. Είχαμε μία πολύ καλή 14άδα. Στον πάγκο υπήρχαν έμπειρες αθλήτριες και ήταν όλες έτοιμες οποιαδήποτε στιγμή για να ανταποκριθούν. Είχαμε ποιότητα και ήμασταν όλες δεμένες. Περάσαμε πολλές δυσκολίες, σκαμπανεβάσματα αλλά μείναμε ένα. Αφιερώνω το τίτλο στο κόσμο του Παναθηναϊκού που το περίμενε πολλά χρόνια και στην οικογένειά μου που με πιστεύει και με στηρίζει» δήλωσε η 29χρονη κεντρική από τη Θεσσαλονίκη, Ναταλία Μεταξά, που δικαιώθηκε απόλυτα για την παραμονή της στο “τριφύλλι” πανηγυρίζοντας τον παρθενικό τίτλο της καριέρας της.