ΑΓΩΝΕΣ

«Πράσινο» τρίποντο στο…μπράντεφερ των σετ -μπολ

«Πράσινο» τρίποντο στο…μπράντεφερ των σετ -μπολ

Με κορυφαίους τους Κασαμπαλή, Ερνάντεζ, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τρίποντο στο Μετς καθώς με το 3-0 (25-22, 25-13, 42-40) επί του Μίλωνα πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη στη Volleyleaue.

Οι «πράσινοι» του Δημήτρη Ανδρεόπουλου με όπλο τους το εξαιρετικό σερβίς και το πολύ καλό μπλοκ έκαμψαν την αντίσταση του Μίλωνα που ήταν ανταγωνιστικός στο πρώτο και τρίτο σετ και θα μπορούσε να πάρει κάτι απο το παιχνίδι αν στο 3ο σετ ήταν περισσότερο ψύχραιμος τελειώνοντας ένα απο τα 10 σετ μπολ που είχε!!!

Ένα σετ που έγραψε ιστορία καθώς κρίθηκε στις λεπτομέρειες όπου οι γηπεδούχοι με το 42-40 έφθασαν στο “καθαρό” 3-0 και το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

Κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό οι Κασαμπαλής, Ερνάντεζ, καθοριστικός αν και με αρκετά λάθη ο Κόβαρ, ενώ απο πλευράς Μίλωνα οι Νανόπουλος -Θεοδόσης έκλεψαν την δόξα απο τον πολύ καλό Μολίνα.

Το μπλοκ-σέρβις έκανε την διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού στο πρώτο σετ, καθώς οι «πράσινοι» κατάφεραν απέναντι σε έναν «μαχητικό» και απόλυτα ανταγωνιστικό Μίλωνα να βρούνε τις λύσεις και να αποκτήσουν το προβάδισμα στην αναμέτρηση.

Οι «πράσινοι» των Νοτίων προαστίων ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και εκμεταλλευόμενοι τα πολλά εύκολα λάθη των παικτών του Δημήτρη Ανδρεόπουλου προηγήθηκαν με 3-5, 9-11 και λιγο αργότερα με 13-15.
Ωστόσο δύο συνεχόμενα μπλοκ σε Γιορντάνοφ και Μολίνα και ο άσσος του Κασαμπαλή έφερε τον Παναθηναϊκό στο 16-15 και τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι το 21-21. Το λάθος σερβίς του Νανοπουλου και νέος άσσος από τον Κασαμπαλή έφεραν τους «πράσινους» στο 23-21, ενώ Κόβαρ και Ερνάντεζ έγραψαν το 25-22 για το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του και με αποτελεσματικές επιθέσεις και με πολύ καλό σερβίς, κατάφερε από νωρίς να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας και στο τέλος να κατακτήσει εύκολα το σετ με πρωταγωνιστές τους Κασαμπαλή και Κόβαρ. Αντίθεα ο Μίλωνας με πρόβλημα σε υποδοχή και επίθεση παραδόθηκε αμαχητί στους γηπεδούχους με τον Νανόπουλο να παίρνει την θέση του αρνητικού Πολουγιάν.

Ο Παναθηναϊκός με τους Κόβαρ και το μπλοκ του Κασαμπαλή στον Πολουγιάν έκανε το 8-5, ενώ το λάθος του Μολίνα έφερε το 9-5. Ο Γιορντάνοφ μείωσε σε 10-7 για τον Μίλωνα, ωστόσο οι γηπεδούχοι με τα συνεχόμενα λάθη του Μίλωνα, τον άσσο του Κασαμπαλή και το μπλοκ του Ρανγκέλ έφθασαν στο 19-11. Μια διαφορά που ανέβηκε στους +11 με νέο άσσο του Κασαμπαλή και τον Κόβαρ, για να κλείσει το σετ στο 25-13 με άσσο του Ιταλού ακραίου.

Στο τρίτο σετ ο Μίλωνας ξεκίνησε με βασικούς τους Νανόπουλο- Θεοδόση και έδειξε σημάδια ανάκαμψης έχοντας το προβάδισμα σε όλο το σετ και μάλιστα έφθασε στο 21-23, και 23-24 και 10 χαμένα σετ μπολ (!!!), ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το σετ με το εντυπωσιακό 42-40 και να πανηγυρίσει το «καθαρό» τρίποντο.

Ένα πραγματικά επικό σετ όπου Μίλωνας και Παναθηναϊκός κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους καθώς μέτρησαν συνολικά 18 σετ μπολ (8 Παναθηναϊκός- 10 Μίλωνας), πριν ο Κόβαρ σταματήσει τον Γιορντάνοφ και γράψει το 42-40 που χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Ο Μίλωνας έχοντας εκτός του Πολουγιάν και τον Μπάση και με τους Νανόπουλο-Θεοδόση κατάφερε να βελτιώσει τα ποσοστά του σε υποδοχή και προηγήθηκε με τον Γιορντάνοφ με 12-14 και 19-21 με τον Θεοδόση. Ερνάντεζ και Βουλκίδης ισοφάρισαν σε 21-21 για τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο –πόντο μέχρι το 23-23. Ο Νανόπουλο έφερε το 23-24 και το πρώτο σετ μπολ για τους «πράσινους» της Νέας Σμύρνης που σε ένα μπράντεφερ για γερά νεύρα είχαν, μέτρησαν άλλα 9 σετ μπολ φθάνοντας με άσσο του Μολίνα στο 35-36.

Ο Παναθηναϊκός αφού φρόντισε να μείνει όρθιος ισοφαρίζοντας σε 36-36 με τον Κόβαρ κατάφερε να έχει το προβάδισμα στα επόμενα «πέναλτι» και μετά από 5 σετ μπολ έφθασε στο 42-40 με το μπλοκ του Κόβαρ στον Γιορντάνοφ. Μπλοκ που έβαλε τέλος στην αναμέτρηση και χάρισε το τρίποντο στον Παναθηναϊκό που μπήκε με το… δεξί στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν: 8 άσσοι, 10 μπλοκ, 46 επιθέσεις, 28 λάθη αντιπάλων και του Μίλωνα οι πόντοι προήλθαν: 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 43 επιθέσεις, 29 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-22, 25-13, 42-40) 102΄.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Κασαμπαλής 6π. (4 άσσοι, 2 μπλοκ), Κοβάρ 15 (11/22επ., 3 μπλοκ, 1 άσσος, 87%υπ., 67%αρ.), Πετρέας 2 (2/6επ.), Ρανγκέλ 7 (7/9επ.), Ερνάντεζ 22 (18/30επ., 4 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 5 (2/6επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι, 59%υπ., 41%αρ.) / Κοντοστάθης (λ. – 77%υπ., 42%αρ.), Παπαγγελόπουλος, Μάρκου, Βουλκίδης 7 (6/8επ., 1 άσσος).
Α.Ο.Ν.Σ.ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Χαραλαμπίδης 5 (4/4επ., 1 άσσος), Μπάσης 3 (3/5επ.), Γιορντάνοφ 11 (11/29επ.), Μολίνα 15 (15/38επ., 42%υπ., 23%αρ.), Πολουγιάν, Χερ / Χανδρινός (λ. – 40%υπ., 30%αρ.), Νανόπουλος 7 (6/11, 1 άσσος, 43%υπ., 21%αρ.), Θεοδόσης 5 (4/5επ., 1 μπλοκ).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Προπονητής Παναθηναϊκού) : «Ήταν ένα σπουδαίο ματς από πλευράς θεάματος και καλής ποιότητας. Ήταν πολύ δυνατό παιχνίδι όπως άλλωστε το περιμέναμε. Το σκορ μπορεί να ήταν 3-0 αλλά είδατε ότι το πρώτο και το τρίτο σετ κρεμόντουσαν σε μια κλωστή. Παραδοσιακά δυσκολευόμαστε απέναντι στον Μίλωνα αλλά σήμερα ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Σταδιακά προσπαθούμε να βάλουμε και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι μας αλλά δεν είναι εύκολο γιατί ακόμα είναι νωρίς. Πρέπει να βάλουμε περισσότερη άμυνα στους αθλητές μας που για την ώρα είναι επιθετικοί. Η άμυνα δεν είναι κάτι που έρχεται ατομικά, λειτουργεί όλη ομάδα για να τα καταφέρει».

Σάκης Ψάρρας (Προπονητής Μίλωνα) : «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη δίκαιη νίκη. Ουσιαστικά σήμερα παίξαμε τέσσερα σετ και όχι τρία. Ήμασταν άτυχοι γιατί στο πρώτο πόντο του παιχνιδιού, ο ακραίος μας ο Πόλουαν έπαθε διάστρεμμα και ουσιαστικά τελείωσε εκεί το ματς για εκείνον. Τον βγάλαμε στο δεύτερο σετ για να μπορεί να παίξει την Τετάρτη και με όλη αυτή την ανακατοσούρα βγήκαμε εκτός ματς. Συνήλθαμε στο τρίτο σετ πάλι και παίξαμε τον Παναθηναϊκό στα ίσα.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού με την ατομική τους ικανότητα και το υψηλό επίπεδο που έχουν κατάφεραν να σώσουν την κατάσταση, σε αντίθεση με εμάς που προσπαθήσαμε πάρα πολύ αλλά δεν τα καταφέραμε. Εντούτοις στο τέλος νίκησε ο καλύτερος. Το επίπεδο μας είναι αρκετά καλό και φέτος. Δεν πήγαμε καλά στο σέρβις και είχαμε πολλά χαμένα. Εμείς στηριζόμαστε στο σέρβις αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν είμαστε ομάδα έδρας και δεν θα γίνουμε ομάδα έδρας. Για εμάς αυτός ο αγώνας ήταν ενταγμένος στην προετοιμασία μας για το ευρωπαϊκό μας. Θέλουμε να καθιερώσουμε τον Μίλωνα σαν ένα ευρωπαϊκό club τα επόμενα χρόνια».

Αλέξανδρος Νανόπουλος (Μίλωνας): «Ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ το τελευταίο σετ και εμείς και ο Παναθηναϊκός. Είχε πολλές ωραίες φάσεις με πολύ κόσμο στο γήπεδο. Μας δόθηκαν κάποιες ευκαιρίες να τελειώσουμε το ματς όμως δεν το κάναμε. Ξέραμε από την αρχή ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες. Στην προπόνηση κάνουμε πολύ δουλειά και όλοι θέλουμε να μπαίνουμε όταν μας δίνεται η ευκαιρία και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».