Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Πράξη» πρώτη στα ημιτελικά σε Ρέντη και Μετς – O χαμένος… χάνεται στα Ιλίσια

«Πράξη» πρώτη στα ημιτελικά σε Ρέντη και Μετς – O χαμένος… χάνεται στα Ιλίσια

Τα πλέι οφ της Volleyleague συνεχίζονται την Τετάρτη 3 Απριλίου με δύο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις που ανοίγουν την αυλαία των αγώνων για τις θέσεις 1-4. Οι δεύτεροι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 6 Απριλίου.

Στις 16.30 στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” ο πρωτοπόρος της κανονικής περιόδου Ολυμπιακός υποδέχεται την ομάδα έκπληξη του φινάλε του φετινού πρωτθλήματος ΑΣΠ Θέτις. Οι ερυθρόλευκες φαντάζουν ασφαλώς ως το αδιαφιλονικητο φαβορί για πρόκριση, καθώς οι «ερυθρόλευκες» Κυπελλούχες Ελλάδας θέλουν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις τους, να πάρουν τη νίκη στην έδρα τους και να κάνουν το πρώτο από τα δύο βήματα, για την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος της Volley League.

«Η Θέτις είναι πολύ δύσκολη ομάδα, για αυτό και εμείς πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένες. Και είμαστε! Είχαμε την ευκαιρία παίξουμε μαζί τους πολλές φορές, οπότε γνωριζόμαστε πολύ καλά. Σίγουρα, δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά πιστεύω στην ομάδα μας και φυσικά, ανυπομονώ για το αυριανό παιχνίδι» δήλωσε στο olympiacossfp.gr η διεθνής Τσέχα ακραία του Ολυμπιακού, Μικαέλα Μλεΐνκοβα

Ωστόσο η ομάδα του Μανώλη Σκουληκάρη, μετά τη “χρυσή” πρόκριση επί του Α.Ο. Θήρας,  μέσα στη Σαντορίνη, ρίχνεται στην 3η παρουσία της σε σε ημιτελικά με την ψυχολογία στα ύψη και χωρίς άγχος, για ό,τι καλύτερο. Με τον στόχο της 4άδας να έχει επιτευχθεί για 3η φορά στην ιστορία του συλλόγου, όπως φαίνεται και στα… δάχτυλα της φωτό, η ομάδα της Βούλας θα προσπαθήσει κόντρα στον πανίσχυρο Ολυμπιακό να δώσει συνέχεια στις αγωνιστικές εκπλήξεις.

Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ διεξάγεται μία ώρα αργότερα στο κλειστό του Μετς όπου οι πρωταθλήτριες Ελλάδας υποδέχονται τις φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας με μόνο στόχο τη νίκη που θα τους δώσει το “πάνω χέρι” στην πρόκριση. Αυτό θα είναι το πρώτο φετινό “κρας τεστ” στα πλέι οφ για τον Σέρβο νέο τεχνικό του Παναθηναϊκού Ντράγκαν Νέσιτς, μετά τις δύο νίκες και την πρόκριση επί των Πεύκων. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πάντως οι “πράσινες” “τα βρήκαν σκούρα” απέναντι στην “Ένωση”, καθώς ηττήθηκαν με 3-1 σετ στο Ολυμπιακό Χωριό, ενώ έχασαν βαθμό στο Μετς, επικρατώντας στα σημεία με 3-2 σετ των αντιπάλων τους.

Στην αντίπερα όχθη οι “κιτρινόμαυρες” μετά το «2Χ2» απέναντι στον ΠΑΟΚ  έχει εξαιρετική ψυχολογία ενόψει του πρώτου αγώνα κόντρα στις «πράσινες», κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις της Κατερίνας Γιώτα στο aek.gr, δήλωσε: «Φτάσαμε στην Ημιτελική φάση, κάνοντας το χρέος μας εμφατικά απέναντι στον ΠΑΟΚ και τώρα θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να βρεθούμε σε έναν ακόμα τελικό φέτος. Θα πάμε βήμα-βήμα κοιτώντας κάθε ματς και κάθε σετ ξεχωριστά. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και στην ομάδα. Θεωρώ πως θα γίνουν σπουδαία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, τα οποία θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Πρέπει να επιδείξουμε υπομονή, πίστη στο πλάνο και καθαρό μυαλό για να βρεθούμε στους τελικούς κάτι το οποίο στοχεύουμε φυσικά».

Η Γιοβάνα Τσίρκοβιτς δήλωσε επίσης: «Ο Παναθηναϊκός έχει καλή ομάδα και έμπειρες αθλήτριες. Σίγουρα θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Φυσικά υπάρχει ισχυρό κίνητρο για τους Τελικούς. Θα παλέψουμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη νίκη».

Τα εισιτήρια του αγώνα του Μετς, που θα μεταδοθεί από το PAO TV,  διατίθενται ηλεκτρονικά μέσω της ticketmaster και οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να κλείσουν τη θέση τους από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.ticketmaster.gr/paoac-ww/showProduct.html?idProduct=2130847

*Στο γήπεδο δε θα διατίθενται εισιτήρια.

«Ή Ταν ή επί Τας» με τον κόσμο τους στα Ιλίσια 

Έπειτα από δύο αναμετρήσεις, με μία νίκη για τις δύο ομάδες ο Ηλυσιακός αντιμετωπίζει αύριο 3/4 στις 19.30 στο κλειστό “Αντώνης Φώτσης” τον Α.Ο. Λαμίας στο τρίτο και κυριολεκτικά “φαρμακερό” ματς των πλέι άουτ, καθώς η ηττημένη ομάδα θα αποχαιρετήσει την κατηγορία. Στον αυρτιανό τελικό πάντως , πέρα από το κοινό των γηπεδούχων που αναμενεται στον φετινό τελικό αναμένεται να στηρίξει τις κιτρινόμαυρες του Νίκου , αρκετούς φίλους θα έχει στο πλευρό της και η ομάδα της Λαμίας.

Η Διοίκηση της ομάδας της Φθιώτιδας ανακοίνωσε ήδη πως θα ναυλώσει Λεωφορείο 54 θέσεων για τον πιο δύσκολο αγώνα της χρονιάς! Η μετακίνηση θα είναι ΔΩΡΕΑΝ και η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 από το Χαλκιοπούλειο.

Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα PLAY OFF & PLAY OUT

Volley League Γυναικών – Ημιτελικά

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 – Πρώτος Αγώνας

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», 16.30: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Σ.Π. Θέτις
Διαιτητές: Βουδούρης, Αντωνόπουλος, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Τσεκούρας, Γεωργοπούλου, Γραμματεία: Καπουράνη.

Γυμναστήριο Μετς, 17.30: Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ε.Κ.
Διαιτητές: Κουτσούλας, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Τομαράς, Γεώργας, Γραμματεία: Μισιάκα.

Σάββατο 6 Απριλίου 2024 – Δεύτερος Αγώνας

Γυμναστήριο «Γιώργος Γεννηματάς», 19.00: Α.Σ.Π. Θέτις – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Νικάκης, Μενεσλής, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Βέντρας, Μουζακίτη, Γραμματεία: Ταλάρου.

Γυμναστήριο Ολυμπιακού Χωριού, 19.00: Α.Ε.Κ. – Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Ονόπας, Επόπτες: Καπότης, Τσίτσικας, Γραμματεία: Μπίτσικα.

Volley League Γυναικών – Play Out

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 – Τρίτος Αγώνας

Γυμναστήριο «Αντώνης Φώτσης», 19.30: Ηλυσιακός Α.Ο. – Α.Ο. Λαμίας 2013
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Φραγκάκης, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Βαρατάσης, Κατσιάρας, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...