ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Πρεμιέρα στο Final 4 εφήβων της Ναυπάκτου

Πρεμιέρα στο Final 4 εφήβων της Ναυπάκτου

Ανοίγει σήμερα Σάββατο στην Ναύπακτο, η αυλαία του Final 4 του Πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων με την συμμετοχή των ΑΣ Πάνερυθραϊκός, ΕΑ Πατρών, ΕΑ Πατρών, Πήγασος Πολίχνης.

Η ΕΑΠ κι ο Εθνικός είναι οι δύο ομάδες με παλιοτερη εμπειρία από ανάλογες διοργανώσεις (η ΕΑΠ συμμετείχε και πέρσι στο Final 4 του Καρπενησίου, ενώ ο Εθνικός έχει πέντε τίτλους με τους να είναι συνεχόμενους το διάστημα 2011-2013), ενώ Πήγασος Πολίχνης και Πανερυθραϊκός συμμετέχουν για πρώτη φορά.

Η άφιξη των ομάδων έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα και ήδη και οι τέσσερις πραγματοποίησαν προπόνηση στο Κλειστό Γυμναστήριο Ναυπάκτου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δήμος Ναυπακτίας παρέθεσε συνέντευξη Τύπου όπου παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της ΕΟΠΕ και των ομάδων που συμμετέχουν (απουσίασε δικαιολογημένα η αποστολή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης λόγω του μεγάλου ταξιδιού απο την πόλη της Θράκης)

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Γ. Σιψας (Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας) “Χαιρομαι ιδιαίτερα που διοργανωνεται το Final 4 στην ομορφη πόλη της Ναυπάκτου , ειμαστε πρωτάρηδες σε τέτοις διοργανώσεις , αλλά κάνουμε ο,τι ανθρωπίνως δυνατόν για να εχουμε μια ομορφη διοργάνωση. Ευχομαι ολα τα παιδια να το ευχαριστηθουν και η καλύτερη ομάδα ας κερδίσει! Σε αυτή την φάση της Ελληνικής κοινωνίας που το επαγγελματικό πρωτάθλημα χτυπιέται απο παντου, και όπου εχουμε διακοπή διοργανώσεων με ιστορία 80 ετών, ειναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να βρίσκεται στην πόλη μας ενα κομμάτι του υγιους αθλητισμού”.

Κ. Βλάσσης (Μέλος ΔΣ ΕΟΠΕ και Πρόεδρος της Αγωνοδίκου Επιτροπής) “Η διεξαγωγή του Final 4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, εντάσσεται στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας για αποκέντρωση και ανάπτυξη του βόλεϊ στην Περιφέρεια. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αγωνιστούν μπροστά στο κοινό της Ναυπάκτου οι τέσσερις καλύτερες ομάδες εφήβων και εύχομαι η διοργάνωση αυτή να βοηθήσει στην μεγαλύτερη ανάπτυξη του βόλεϊ στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ευχομαι να τους εχουμε δίπλα μας και σε αλλες διοργανώσεις”.

Γ. Διονάς (εκπρόσωπος ΤΑΕΣ Πήγασος Πολίχνης – μέλος ΔΣ ΕΟΠΕ) “Ειμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε στην όμορφο Ναύπακτο. Θεωρούμε οτι οι κινήσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας να φέρει τέτοιου επιπέδου αγώνες στην περιφέρεια θα παίξει τον ρόλο του και στην τοπική κοινωνία και αυτό είναι που θέλουμε, να δουν το βόλεϊ περισσότερα παιδιά. Τα καλύτερα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες θα είναι αυτές τις ημέρες στην Ναύπακτο, και ευχομαι να γίνουν καλοί αγώνες χωρίς τραυματισμούς.

Για έναν ακόμα λόγο θεωρώ ότι πρέπει η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει αυτούς τους αγώνες, αλλά και τα Σωματεία που υπάρχουν εδω να δώσουν ο,τι βοήθεια μπορούν. Η η Ελληνική Ομοσπονδία αποφάσισε να συνδέσει αυτή την διοργάνωση με την δραστηριότητα του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και θα ειναι ιδιαίτερα σημαντικό όλες οι ομάδες να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Α. Κυριακίδης (εκπρόσωπος Πανερυθραϊκού) “Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε στην όμορφη Ναύπακτο για την διοργάνωση αυτή. Είμαστε ευχαριστημένοι απο την φιλοξενία και την ζεστασιά που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλες τις ομάδες και να δούμε ένα καλό θέαμα”.

Θ. Κανελλόπουλος (εκπρόσωπος ΕΑ Πατρών) “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελάδος και τν Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας αλλά ιδιαίτερα τον Δήμο Ναυπακτίας που ανέλαβε και αποδέχθηκε την πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης να συνδιοργανώσει την Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων.

Ειναι γνωστό οτι οι ομάδες που μετέχουν στους αγώνες εχουν αθλητές που μετέχουν στις Εθνικές ομάδες αλλά και τις ανδρικές ομάδες στην Α1 και Α2 Εθνική κατηγορία και οι οποίοι αναμένεται να δώσουν στο-εστω και μικρό- γυμναστήριο της Ναυπάκτου, τον καλύτερό τους ευαυτό. Ειναι σημαντικό επίσης οτι οι αγώνες θα μεταδοθούν σε απευθείας μετάδοση απο το τηλεοπτικό κανάλι ΙΟΝΙΑΝ, με μετάδοση στην Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και σε ενα κομμάτι της Αττικής και φυσικά σε live streaming μέσω του διαδικτύου. Θέλω να καλωσορίσω τις αλλες αποστολές”.

Α. Αγγελόπουλος (Προπονητής ΕΑΠ) “Δεν ξέρω εαν ειναι σημαδιακό να βρίσκομαι στο ιδιο πάνελ με τον Γ Ρουσάκη, τον οποίο ειχα σαν αθλητή στην Πανεπιστημιάδα στις ΗΠΑ, πριν απο αρκετά χρόνια. Θέλω να συγχαρώ την ΕΟΠΕ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δημο Ναυπακτίας για την πρωτοβουλία τους αυτή, και να τονίσω οτι αυτή η προσπάθεια αυτή θα ειναι ανταποδοτική για τον Δήμο, γιατι πολλά παιδιά θα ελθουν στο γήπεδο και ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τις προσπάθειες της πόλης της Ναυπάκτου να αναπτύξει το βόλεϊ!.

Οσο αφορά τις ομάδες, ειναι σημαντικό να τονίσουμε οτι εχουν περάσει και οι τέσσερις μια μεγάλη διαδικασία και όλες ειναι αξιες!Δεν μπορώ να χρίσω κάποια ομάδα φαβορί και ολες εχουν 25% πιθανότητες για να πάρουν το τρόπαιο! Κάθε ομάδα εχει την δική της φιλοδοξία εχει τις ικανότητες εχει και τις αδυναμίες. Αυτό που ευχομαι ειναι να γίνουν καλοί αγώνες, να τους ευχαριστηθούν τα παιδιά γιατι πραγματικά εχουν κοπιάσει για να φτάσουν εως εδω και να τους ευχαρτηθεί ο κόσμος”.

Γρ. Ρουσάκης (Προπονητής Πανερυθραικού) “Ευχαριστώ και εγω απο την μεριά μου τον Δημο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια για την φιλοξενία που δείχνει να ειναι πολύ ζεστή. Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή ου ειχα τον Αρη προπονητή, αλλά και το οτι υπάρχουν τρείς αλλοι αξιοι προπονητές απο τους οποίους μπορώ να πάρω πολλά.Ειμαστε ιδάιτερα ευχαριστημένοι που ειμαστε εδω και οι τέσσερις ομάδες ειναι κατά τεκμήριο οι καλύτερες και εχουν βγει απο δύσκολες διαδικασίες, απο Πρωταθλήματα ανταγωνιστικά.

Και οι τέσσερις αγώνες θα ειναι συναρπαστικοί και ειναι μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή να δουν καλό βόλεϊ. Ειναι ιδιαίτερα σημαντικό επίσης και για τους ιδιους τους αθλητές να συμμετάσχουν σε μια ανταγωνιστική διοργάνωση ! Πιστεύω και εγω οτι ξεκινάμε όλοι απο την ιδια αφετηρία και ο καλύτερος θα φανεί στο γήπεδο”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

Σάββατο 5 Μαρτίου
16:00, Πήγασος Πολίχνης – ΑΣ Πανερυθραϊκός
18:00, ΕΑ Πατρών – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Κυριακή 6 Μαρτίου
13:30, Αγώνας για θέσεις 3-4
15:30, Τελικός

Το Final 4 στηρίζει το ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή»

Πέρα από το δεδομένο ενδιαφέρον που υπάρχει στο αγωνιστικό κομμάτι, η φετινή διοργάνωση ξεχωρίζει και για έναν ακόμη λόγο καθώς θα αφιερωθεί στην στήριξη του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – «Χάρισε Ζωή».

Το «Χάρισε Ζωή» (www.xarisezoi.gr) ενημερώνει και εγγράφει εθελοντές δότες μυελού των οστών για ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως λευχαιμία (τον πιο συνηθισμένο καρκίνο στα παιδιά).
Πολλοί από αυτούς του ασθενείς θα ζήσουν αν βρουν το συμβατό δότη για να κάνουν μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Οσοι βρεθούν λοιπόν στο Κλειστό Γυμναστήριο Ναυπάκτου το Σαββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου, μπορούν να κάνουν κάτι μοναδικό και να εγραφούν ως εθελοντές δότες & να μπορέσουν να σώσουν μια ζωή.

Η δωρεά γίνεται μέσω αιμοδοσίας και μόνο αν βρεθείτε συμβατοί με ασθενή. Είναι ακίνδυνο, ανώδυνο & σώζεις μια ζωή. Έτσι απλά.