Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αυτή η κόντρα κρατάει χρόνια!

Αυτή η κόντρα κρατάει χρόνια!

Μνήμες από τους τελικούς της περιόδου 1997-1998 αναμένεται να ξυπνήσει στους φίλους της Ορεστιάδας και του Ολυμπιακού, η αυριανή αναμέτρηση των δύο ομάδων στον Έβρο, που ανοίγει στις 17.00 την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Volleyleague και θα μεταδοθεί απευθείας από το Novasports 7.

Για τους πράσινους του Έβρου, που παραμένουν αήττητοι στην έδρα τους σε αγώνα πρωταθλήματος, ένα ματς ξανά με τον Ολυμπιακό έπειτα από 7 χρόνια, αποτελεί ασφαλώς μία σημαντική πρόκληση.  Ασφαλώς όχι τόσο σημαντική όπως αυτές των παλιότερων ετών και μάλλον ιστορικών στιγμών τις οποίες οι ακρίτες έχουν συνδέσει άρρηκτα με το όνομα του αυριανού τους αντιπάλου.

Το 1992-1993, όπου ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας ηττάται με 3-0 στον τελικό από τον Ολυμπιακό και καταλαμβάνει τη 2η θέση, αλλά πολύ περισσότερο την περίοδο 1997-1998. Τότε η Ορεστιάδα έφτασε με πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς, όπου έπειτα από πέντε συγκλονιστικές αναμετρήσεις, στο κατάμεστο κλειστό της Ορεστιάδας ο Ολυμπιακός του Τζιαμπάολο Μοντάλι επιβλήθηκε με 3-1 σετ και για μια ακόμη φορά στέρησε τον τίτλο από τους ακρίτες.

Για την αυριανή… γιορτή μίλησε στο Volleyplanet ο κεντρικός της Ορεστιάδας, Πασχάλης Ποτολίδης ανέφερε: «Εμείς πάμε για το καλύτερο αποτέλεσμα είμαστε σε καλό επίπεδο και βλέπουμε τον αγώνα αυτό σαν γιορτή και καλούμε τον κόσμο στο γήπεδο να έρθει να παρακολουθήσει και να μας συμπαρασταθεί. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό είναι μια μεγάλη ομάδα αλλά από εκεί και πέρα εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε το αήττητο μέσα στην έδρα μας και με τη βοήθεια του κόσμου μας να χτίσουμε ένα δικό μας κάστρο. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε έστω ένα βαθμό όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Στο «στρατόπεδο» των αήττητων και πρωτοπόροων ερυθρόλευκων δεν είναι όλα «ρόδινα», καθώς οι νταμπλούχοι Ελλάδας προερχόμενοι από την ήττα του Τσάμπιονς Λίγκ από τη Φριντριχσχάφεν καλούνται να διαχειριστούν σωστά τόσο την κόπωση, όσο και την ψυχολογία.

Οι ερυθρόλευκοι το πρωί της Παρασκευής έκαναν βάρη και το απόγευμα θα προπονηθούν στο κλειστό του Ρέντη, από όπου θα μεταβούν στο αεροδρόμιο για την πτήση τους.

Η αποστολή του Ολυμπιακού, αναμένεται να είναι η ίδια που πήγε και στην Γερμανία για τον αγώνα με την Φριντρισχάφεν, αφού ο Αμερικανός διαγώνιος Κλαρκ δεν είναι ακόμα έτοιμος για να αγωνισθεί, ενώ εκτός μάχης παραμένουν και οι Χριστοφιδέλης, Γιορντάνοφ.

Ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα απέναντι στην νεοφώτιστη και αξιόμαχη Ορεστιάδα που μέσα στην έδρα της, σε τρεις αγωνιστικές έχει ισάριθμες νίκες απέναντι στους Κηφισιά, Φοίνικα Σύρου και Παμβοχαϊκό με 3-2 σετ, ενώ την περασμένη αγωνιστική πέτυχε σπουδαίο διπλό απέναντι στον Άρη.

Ο Δημήτρης Καζάζης μιλώντας για τον αγώνα: «Νομίζω είναι ένα παιχνίδι σε δύσκολη έδρα απέναντι σε ομάδα που επέστρεψε δριμύτερη στην κατηγορία. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο δικός μας στόχος παραμένει ξεκάθαρος και παρά την κούραση και τις απώλειες που έχουμε πάμε για τη νίκη που θα μας διατηρήσει στην πρώτη θέση στην βαθμολογία. Είχαμε ένα πιεσμένο πρόγραμμα. Εχθές βράδυ φθάσαμε και φεύγουμε τώρα για την Ορεστιάδα. Υπάρχει κούραση. Εμείς θα το διαχειριστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για να φθάσουμε στη νίκη.

Νομίζω ότι μπορούμε να πιέσουμε με το σερβίς μας και από εκεί και μετά να σταματήσουμε το διαγώνιο του που παίρνει πολλές επιθέσεις. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ήμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, να μην κάνουμε λάθη και να ήμαστε καλοί στο Side out».