ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Προετοιμασία χωρίς Κωνσταντινίδου

Προετοιμασία χωρίς Κωνσταντινίδου

Με μοναδική απούσα την Αλίκη Κωνσταντινίδου που περιμένει τα αποτελέσματα της μαγνητικής που υποβλήθηκε η Εθνική μας ομάδα γυναικών συνεχίζει την προετοιμασία  της  στο Καρπενίση  εν όψει του European League.

Η Κωνσταντινίδου έπειτα από τις ενοχλήσεις στον γοφό της πήγε στη Θεσσαλονίκη και υποβλήθηκε την Τρίτη σε μαγνητική τομογραφία τα αποτελέσματα της οποίας θα εκτιμηθούν από το ιατρικό τιμ.

Το πρόβλημα της Κωνσταντινίδου είναι και το μοναδικό που αντιμετωπίζει το προπονητικό τιμ της εθνικής καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη των υποχρεώσεων της ομάδας στο European League (στις 30 και 31 Ιουλίου αντιμετωπίζουμε την Τουρκία στην Λαμία).

«Είμαστε μια εβδομάδα πριν από την έναρξη των αγώνων και προοδευτικά οι ρυθμοί ανεβαίνουν με τα κορίτσια να προσαρμόζονται ολοένα και περισσότερο», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος, συνεργάτης του Γιάννη Καλμαζίδη και συμπλήρωσε: «Σίγουρα είχαμε μια αντικειμενική δυσκολία καθώς έχουν περάσει δύο μήνες από τους τελευταίους αγώνες των πρωταθλημάτων, αλλά πλέον και τα κορίτσια είναι πιο συνειδητοποιημένα, δούλεψαν μόνες τους και δεν άργησαν να βρουν τον εαυτό τους. Κι είναι πολύ σημαντικό ότι έχει αλλάξει κατά πολύ η νοοτροπία».

Ο ίδιος μετά την θητεία του στις αναπτυξιακές εθνικές ομάδες βρίσκεται για πρώτη φορά στην εθνική γυναικών, όπου συνάντησε βέβαια και αρκετά από τα κορίτσια που είχε στις κορασίδες και τις νεάνιδες.

«Η αλήθεια είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός κοριτσιών έχει μπει ήδη στην εθνική γυναικών, ενώ αρκετές αθλήτριες είναι κοντά στο να βρεθούν στην μεγάλη ομάδα κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος της διαδικασίας που είχε ξεκινήσει πριν από λίγα χρόνια, καθώς διευρύνεται και το εύρος των επιλογών που έχουν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές».

Όσον αφορά τους στόχους της Εθνικής στο European League ο νεαρός τεχνικός (που θα συνεχίσει για 3η σεζόν να βρίσκεται στον πάγκοι της Ιταλικής Τρέντο) παραδέχθηκε ότι: «θέλουμε να περάσουμε στην τετράδα, κάτι που είναι σημαντικό και παράλληλα θα μας δώσει την ευκαιρία να παίξουμε παραπάνω παιχνίδια τα οποία τα χρειαζόμαστε».

Η αποστολή της Εθνικής Γυναικών θα αναχωρήσει την Δευτέρα για την Λαμία, όπου θα ξεκινήσει προπονήσεις στο «Χαλκιοπούλειο» κι η αλήθεια είναι ότι σε όλους θα λείψει το Καρπενήσι.

«Απ’ όποια πλευρά κι αν το δούμε είχαμε εξαιρετικές συνθήκες. Οι άνθρωποι στο ξενοδοχείο Lecadin λύνουν το όποιο πρόβλημα πριν καν εμφανιστεί και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι από την φροντίδα που μας παρέχουν. Από κει και πέρα το γήπεδο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη καθώς είναι ένα πολύ καλό προπονητήριο διεθνών προδιαγραφών ενώ την ώρα που όλη η Ελλάδα ‘ψήνεται’ εμείς προπονούμαστε υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες».