CHAMPIONS LEAGUE

Πρόκριση από… χρυσάφι στο «καρέ» των «άστρων» για την Περούτζια

Πρόκριση από… χρυσάφι στο «καρέ» των «άστρων» για την Περούτζια

Με τη νίκη στο “χρυσό” σετ η Περούτζια έγινε χθες η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά ανδρών του φετινού CEV Champions League ανδρών, καθώς επικράτησε με 3-0 (25 – 23, 25 – 18, 25 – 21) σετ στον 2ο «spaghetti» εμφύλιο με την Μόντενα.

Η παρέα του Πολωνοκουβανου σουπερστάρ και MVP του αγώνα Λεόν, που είχε ηττηθεί 3-0 σετ στο α’ ματς κατάφερε στον επαναληπτικό κυριαρχώντας κυρίως στο μπλοκ και στο σερβίς να ρεφάρουν τη ήττα τους και να σφραγίσουν την πρόκριση με 15-5 στο golden σετ.

Ο Λεόν με 24 πόντους (2 άσους και 4 μπλοκ) αναδείχθηκε MVP και τοπ σκόρερ του αγώνα, ενώ ο Πλοτνίσκι πρόσθεσε άλλους 17π. Για τη Μόντενα ο Βετόρι σημείωσε 14 πόντους.

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε στο γήπεδο ενός λεπτού σιγή, προς τιμήν της μνήμης του Αντρέα Νανίνι, ενός θρυλικού άσου της Μόντενα, ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε την 1η Μαρτίου.

Σήμερα εξάλλου διεξάγεται το β’ ματς της “8άδας” Κεντζιέρζιν Κόζλε (Πολωνία)-Λούμπε Ματσεράτα (Ιταλία), ενώ  οι αυριανές αναμετρήσεις Ζενίτ Καζάν (Ρωσία)-Σκρα Μπελσάτοφ (Πολωνία), Τρεντίνο (Ιταλία)-Μπερλίν (Γερμανία) ολοκληρώνουν τη φάση των προημιτελικών της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε πως με την πρόκρισή της στα ημιτελικά η Περούτζια έχει ήδη στο τσεπάκι της το έπαθλο των 125.000 ευρώ και διεκδικεί την επιταγή των 500.000 ευρώ που θα πάρει η φετινή πρωταθλήτρια της διοργάνωσης, στους τελικούς της Πρωτομαγιάς στην ιταλική Βερόνα.