CHAMPIONS LEAGUE

Στην πόλη του «Ρωμαίου & Ιουλιέτας» οι τελικοί του Champions League 2021

Στην πόλη του «Ρωμαίου & Ιουλιέτας» οι τελικοί του Champions League 2021

Στην Βερόνα της Ιταλίας θα διεξαχθούν την 1η Μαΐου οι φετινοί τελικοί που θα στέψουν τους νικητές και τις νικήτριες του Champions League2021.

Μετά την άρνηση του Βερολίνου να φιλοξενήσει τη διοργάνωση, καθώς το περσινό τουρνουά που είχε αναλάβει πέρυσι για πρώτη φορά σε αυτή τη μορφή, δεν ολοκληρώθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έπειτα από εθελοντικό αίτημα της Ιταλικής Ομοσπονδίας στη CEV, η «καρδιά» των φετινών τελικών θα χτυπήσει στο Forum Arena της πόλης του «Ρωμαίου και Ιουλιέτας».

Το Forum Arena (ή PalaOlimpia Verona) το 2010 φιλοξένησε τους αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος ανδρών παρουσία 5350 θεατών.

«Σε αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή, η οικογένεια του βόλεϊ μας δεν μπορούσε καν να ονειρευτεί έναν καλύτερο συνεργάτη από την Ιταλική Ομοσπονδία Βόλεϊ για να φιλοξενήσει τους μοναδικούς τελικούς. Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία της ομοσπονδίας, καθώς και την τοπική οργανωτική επιτροπή στη Βερόνα για την προθυμία τους να φιλοξενήσουν ένα τόσο μεγάλο γεγονός ακόμη και σε τόσο δύσκολες στιγμές. Είμαι σίγουρος ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια ξεχωριστή παράσταση. Θα την κάνουμε με τη βοήθεια των καλύτερων παικτών βόλεϊ στον κόσμο, μεταφέροντας τους λάτρεις του αθλήματος βόλεϊ υψηλότερου επιπέδου», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ, Αλεξάνταρ Μπόρισιτς.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι μετά την αύξηση των χρηματικών επάθλων της CEV οι νικήτριες ομάδες του φετινού Champions League θα λάβουν επιταγές ύψους 500.000 ευρώ και οι φιναλίστ 250.000 ευρώ. Οι ομάδες που θα φτάσουν στα ημιτελικά θα γίνουν πλουσιότερες κατά 125.000 ευρώ.