ΑΓΩΝΕΣ

Πρόκριση Εθνικού στο θρίλερ του Έβρου

Πρόκριση Εθνικού στο θρίλερ του Έβρου

Ανάλυσε το

Ο Εθνικός Αλεξ/πολης ήταν ο μεγάλος νικητής με 3-2 του γειτονικού ντέρμπι με την Ορεστιάδα στο κύπελλο, αποτέλεσμα που έδωσε στην ομάδα του Σάκη Μουστακίδη το εισιτήριο στην οκτάδα του θεσμού.

Από το πρώτο σετ φάνηκε ότι οι δύο ομάδες θα έδιναν σκληρή «μάχη» για την διεκδίκηση του «εισιτηρίου».Μετά από το 16-16 η Ορεστιάδα πήρε μικρή διαφορά με αιχμή τον Μίλιτς (17-20) ενώ το σετ τελείωσε με μπλοκ άουτ του Ριζόπουλου (20-25) κάνοντας το 0-1.

Στο δεύτερο σετ, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους. Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ η ψαλίδα στο σκορ έφτασε στο 16-4 με τον Φόγιερ να είναι ασταμάτητος.Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το σετ με 25-8 μετά από επίθεση του Γκίλιν και έκαναν πανεύκολα το 1-1.

Η Ορεστιάδα μπήκε ξανα στη διεκδίκηση του τρίτου σετ, ξεκινώντας με 4-8 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ και στο δεύτερο είχε πάλι το προβάδισμα με 10-16. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «ροκανίσουν» τη διαφορά αλλά η ομάδα του Κριστόφ κατέκτησε το σετ με 21-25 και πήρε εκ νέου κεφάλι με 1-2 σετ.

Στο τέταρτο σετ, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης είχε το προβάδισμα (8-4) με την Ορεστιάδα να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ (16-14). Η είσοδος του Μιγιαϊλοβιτς στο παιχνίδι «φρέσκαρε» την επίθεση των γηπεδούχων (20-19) και ο άσος του Φόγιερ (21-19) έφερε με +2 μπροστά τους γηπεδούχους, οι οποίοι έφτασαν στο 25-22 έπειτα από πλασέ του Μιγιαϊλοβιτς και έφεραν το ματς στο 2-2.

Στο τάι μπρέικ έγινε «μάχη», ο Εθνικός με πολύ καλή απόδοση πήρε διαφορά +4 (6-2). Λάθη και κούραση από τις δυο ομάδες «βγήκαν» στο τάραφλεξ. Καρντόσο και Μιγιαϊλοβιτς το εκμεταλλεύτηκαν και μετά το 13-10 πήραν καθοριστικούς πόντους με αποτέλεσμα ο Εθνικός να πάρει την πρόκριση στην προημιτελική φάση του θεσμού με 15-12 και συνολικό σκορ 3-2.

Τάδε έφη…

Σάκης Μουστακίδης (Εθνικός Αλεξ/πολης) : «Ήταν μια δύσκολη μέρα για εμάς. Δεν ήταν τόσο καλό ματς για εμάς αλλά ήρθε η νίκη-πρόκριση σε ένα νοκ αουτ παιχνίδι και αυτό είναι σημαντικό. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια και πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι».

Πλάμεν Κριστόφ( Ορεστιάδα): «Είχαμε δύσκολες μέρες με κουραστικά ταξίδια και ιώσεις που μας είχαν αποδυναμώσει. Όσο περνούσε η ώρα έπεφτε η απόδοσή μας και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος. Στόχος πλέον η οχτάδα στο πρωτάθλημα και το επόμενο

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 20-25, 25-8, 21-25, 25-22, 15-12

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Σάκης Μουστακίδης): Κασαμπαλής, Κ. Δαλακούρας, Κιόσης, Φόγιερ, Γκιλιν, Τουράνιανιν, λ-Δαρίδης, Μιγιαϊλοβιτς

ΑΟ Ορεστιάδας (Πλάμεν Κριστόφ): Αμπουίλα, Ριζόπουλος, Μίλιτς, Καρντόσο, Πεντίδης, Βουκασίνοβιτς λ-Κωνσταντινίδης, Χήρας