ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρόκριση για ΑΕΚ, Άθλο Ορεστιάδας, Απόλλων Καλαμαριάς

Πρόκριση για ΑΕΚ, Άθλο Ορεστιάδας, Απόλλων Καλαμαριάς

ΑΕΚ, Απόλλων Καλαμαριάς, Άθλος Ορεστιάδας, Νέστορας και Ολυμπιάδα Πατρών εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος…

Στο κλειστό του Μετς η ΑΕΚ αν και δυσκολεύθηκε στα πρώτα δύο σετ με τον ΟΦΗ στο τέλος κατάφερε να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης προς τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου.

Οι Κρητικοί στο πρώτο σετ προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν όταν και προηγήθηκαν με 19-21 ωστόσο η Ένωση έφθασε στο 25-23 και το 1-0. Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα με 20-17 αλλά ο ΟΦΗ μείωσε σε 24-22 για να φθάσει στο 25-23 και το 2-0. Οι “ασπρόμαυροι” στο τρίτο σετ εκμεταλλεύθηκε την χαλαρότητα των “κιτρινόμαυρων” με το 18-25 μείωσαν σε 1-2, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι καλύτερο από τον αγώνα. Η ΑΕΚ έκανε το 25-13 και με το 3-1 θα είναι στην κλήρωση της επόμενης φάσης περιμένοντας τον αντίπαλό της.

Στην Ορεστιάδα η ΑΕ Κομοτηνής έφθασε μια ανάσα από την 2η συνεχόμενη νίκη της επί του Άθλου Ορεστιάδας όταν και προηγήθηκε με 1-2. Ωστόσο οι “βυσσινί” του Παναγιώτη Τσιακμάκη με ολική ανατροπή έφθασαν στο 3-2 και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους παίρνοντας και την ρεβάνς για την ήττα τους στο πρωτάθλημα το προηγούμενο Σάββατο. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και η εμφάνιση του 15χρονου λίμπερο των γηπεδούχων Γιώργου Καρρά ο οποίος έγινε ο νεαρότερος αθλητής του συλλόγου που συμμετείχε σε επίσημο αγώνα της ανδρικής ομάδας.

Στην Θεσσαλονίκη ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει τη νίκη -πρόκριση κόντρα στον Άρη καθώς το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μόνο στα δύο πρώτα σετ. Οι “ροσονέρι” με το 25-23 προηγήθηκαν 0-1, ο Άρης απάντησε με το 25-21, όμως η συνέχεια ανήκε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς ο οποίος έκανε το 3-1 και κλείδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΔΡΩΝ

ΓΑΣ Αρχέλαος – ΑΜΣ Νέστωρ                           0-3
ΑΕΚ – ΟΦΗ                                                            3-1
ΑΣ Αρης – ΜΓΣ Απόλλων                                    1-3
ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας – ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνή  3-2
ΑΟ Αιγιαλέων – ΑΕΠ Ολυμπιάς                       0-3
ΣΦΑΜ Φοίβος – ΓΣ Πανιώνιος                         1-3