ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρόκριση με… ένταση και καθυστερήσεις

Πρόκριση με… ένταση και καθυστερήσεις

Την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε στον Πειραιά η Κύζικος, καθώς σε έναν συναρπαστικό όσο και επεισοδιακό αγώνα επικράτησε 3-2 σετ του Εθνικού….

Στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής της Β Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών η Κύζικος Νέας Περάμου πέρασε νικηφόρα από τον Πειραιά επικρατώντας στις λεπτομέρειες του Εθνικού.

Η αναμέτρηση του Πειραιά είχε συναρπαστική εξέλιξη, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν επάξια τη νίκη-πρόκριση μέχρι τέλους προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις και όμορφο θέαμα.

Η Κύζικος ξεκίνησε καλύτερα στο πρώτο σετ έχοντας το προβάδισμα με 14-16, αλλά ο Εθνικός με τα λάθη των φιλοξενούμενων και τον Ψάρρα έκαναν το 25-20 και το 1-0.

Οι «κυανοκίτρινοι» στη συνέχεια του αγώνα με τους Ασπιώτη, Κούνα και Μπεκιάρη κατάφεραν να γυρίσουν την εξέλιξη του αγώνα και να προηγηθούν με 1-2 κατακτώντας το τρίτο σετ με 28-30.

Ο Εθνικός αν και βρέθηκε στο τέταρτο σετ να χάνει με 14-16 και 22-23 κατάφερε να κάνει το 25-23 και να στείλει την πρόκριση σε 5ο σετ.

Εκεί οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, ωστόσο στο 8-7 δόθηκε επανάληψη σε σερβίς του Νικηφορίδη εξ αιτίας μιας μπάλας που έφυγε από τα μπολ –μπόϊ. Η «παρατήρηση» που έκανε ο παίκτης της Κύζικου προς το μπολ μποϊ «πυροδότησε» ένταση στις εξέδρες με αποτέλεσμα οι διαιτητές να διακόψουν την αναμέτρηση ζητώντας να έρθει Αστυνομία στο γήπεδο προκειμένου να ηρεμίσουν τα πνεύματα. Έπειτα από 15 λεπτά αναμονής ήρθαν στο γήπεδο δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και η αναμέτρηση συνεχίστηκε κανονικά.

Ο Εθνικός με αποτελεσματικές επιθέσεις φρόντισε να έχει το προβάδισμα μέχρι το 13-12, ωστόσο ένας πόντος του Μπεκιάρη, ένα μπλοκ στον Τοκάνη και μια άστοχη επίθεση του Μπάση έφεραν το 13-15 και το 2-3 για την Κύζικο που πανηγύρισε την πρόκριση.

Μετά τον αγώνα υπήρξε και πάλι ένταση, όμως με την έγκαιρη επέμβαση του προέδρου του Εθνικού τα πνεύματα στην εξέδρα ηρέμησαν όμως ένα κουτάκι μπύρας που πετάχτηκε από την εξέδρα βρήκε τον έφορο των φιλοξενούμενων κ. Ζαχαρόπουλο με αποτέλεσμα το συμβάν να καταγραφεί στο φύλο αγώνος και έτσι η ομάδα του Πειραιά να κινδυνεύει με τιμωρία.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
ΑΟ Πρέβεζας – ΑΣ Γιάννενα 1-3
Πανελλήνιος – ΓΣ Απόλλων 0-3
Αγία Παρασκευή – Δραπετσώνα 1-3
ΣΦΑ Μελισσίων -ΑΟ Λαμίας 3-0
Ηρακλής Χαλκίδας – ΑΟ Πολιτείας 3-0
ΟΠΕ Ρεθύμνου – ΟΦΗ 3-0
Εθνικός – Κύζικος 2-3
ΕΑ Πατρών – ΑΣ Κόροιβος 0-3