Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Προπονητής του μήνα ο Ζελιάσκοφ

Προπονητής του μήνα ο Ζελιάσκοφ

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού ο Βούλγαρος νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Νίκι Ζελιάσκοφ ανακηρύχθηκε σε καθιερωμένη ψηφοφορία κορυφαίος προπονητής του Ιουνίου και βραβεύθηκε  από τους συμπατριώτες του σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην “καρδιά” της Σόφιας, στο Εθνικό Στάδιο «Βασίλ Λέφσκι».

Στην σχετική λοιπόν “ψηφοφορία” για τα ομαδικά αθλήματα και τον καλύτερο προπονητή στη Βουλγαρία η απόφαση ήταν ομόφωνη και το βόλεϊ έλαβε 24 ψήφους. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκι Ζελιάσκοφ μάλιστα με τις 19 ψήφους συγκέντρωσε 19 ψήφους έναντι του Γκούντερ Χούμπνερ, προπονητή των “χρυσών” κοριτσιών, του διπλού του μπάντμιντον, των αδελφών Γκαμπριέλα και Στέφανι Στόεβι, που συγκέντρωσε μόνο 3 ψήφους. Στη συνέντευξη Τύπου για το βραβείο ήρθε από τρεις παίκτες στο Μπακού – George Valentin Bratoev και Jani Zheliazkov.

BRATOEV_JELIAZKOV
Παρουσία φίλων του αθλήματος, των διεθνών δίδυμων αδελφών Γκιόργκι και Βαλεντίν Μπρατόεφ, αλλά και του επίσης διεθνούς γιού του Ζελιάσκοφ, Γιάνι, ο προπονητής του ΠΑΟΚ εμφανώς ικανοποιημένος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Press Club Bulgaria, ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του για αυτή την τιμή και υποστήριξε μεταξύ άλλων πως για την πρόοδο του βουλγαρικού βόλεϊ χρειάζεται μία δεύτερη ομάδα.

«Είναι επιτακτική ανάγκη για τη Βουλγαρία να διαθέτει και ένα δεύτερο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο προπονητής είναι καλός, όταν υπάρχουν και καλοί παίκτες και εγώ πραγματικά είχα μεγάλους παίκτες στην ομάδα μου. Πάντα είναι ωραίο να απολαμβάνεις το σεβασμό των ανθρώπων και προσωπικά, από εκεί ξεκινούν όλα. Ελπίζω να μην περιμένουμε περισσότερο 35 χρόνια για το δεύτερο τελικό…” είπε αστειευόμενος ο “Νίκι”

Αναφερόμενος δε στην ιστορική διοργάνωση του Αζερμπαϊτζάν ο φιναλίστ τεχνικός των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων αποκάλυψε πως “όταν πήγαμε στο Μπακού, περίμενα ότι θα πετύχουμε κάτι μεγάλο. Δεν ήξερα πόσο μακριά θα φτάσουμε, αλλά ήξερα ότι πάω στο Αζερμπαϊτζάν με μια πολύ δυνατή ομάδα”.