DARK ROOM

Προσαλίκας: «Μπορώ να φανώ χρήσιμος»

Προσαλίκας: «Μπορώ να φανώ χρήσιμος»

Έντονη είναι παρουσία του… βόλεϊ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές! Μετά την υποψηφιότητα του Δημήτρη Τσούκα και ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας κατεβαίνει υποψήφιος με το “Ποτάμι”.

Με αφορμή την υποψηφιότητά του αυτή είχε συνάντηση με τους αθλητικούς συντάκτες και μεταξύ άλλων ο Στέλιος Προσαλίκας ανέφερε: “Μπορώ να φανώ χρήσιμος χωρίς να παριστάνω κάτι άλλο από αυτό που είμαι. Είμαι με το Ποτάμι γιατί είναι ένας χώρος καινούριος, στον οποίο κάποιος που θέλει να φέρει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις δεν δεσμεύεται από μια παγιωμένη πολιτική και ένα σύστημα που αρνείται την αλλαγή.

Ο αθλητισμός δεν έχει γλιτώσει ούτε από την οικονομική κρίση, ούτε από την ηθική παρακμή. Η παρακμή αυτή έφερε αλυσιδωτές επιπτώσεις και αυτή τη στιγμή είναι ανάγκη να ξαναστηθεί η αθλητική σκηνή με τον ίδιο τρόπο που στήνονται οι ομάδες και οι επιχειρήσεις. Τρία είναι τα βήματα που απαιτούνται: η δημιουργία ενός οράματος, έπειτα η σύνθεση της διαφορετικότητας και ύστερα η αξιοκρατική στελέχωση. Όταν στήνεις κάτι καινούριο, για να πετύχει πρέπει να οραματιστείς ένα στόχο, μετά να συνθέσεις τις διαφορετικές απόψεις, ιδεολογίες και συνθήκες και ύστερα να δημιουργήσεις μια ομάδα με τους καλύτερους”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ενασχόλησή του με τα δρώμενα του βόλεϊ σημειώνοντας: “Κατά τη θητεία μου ως πρόεδρος στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, προωθήσαμε πρωτόγνωρες τομές και μεταρρυθμίσεις για τα ελληνικά αθλητικά δρώμενα. Από τη μεταφορά των γραφείων της Ομοσπονδίας καταφέραμε να εξοικονομήσουμε αρκετές χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα και υλοποιήσαμε δράσεις για την αυτοχρηματοδότησή της. Όμως, μετά από 2 χρόνια θητείας, συνειδητοποίησα ότι οι αλλαγές δεν μπορούν να προχωρήσουν μέσα από τις κατεστημένες δομές και νοοτροπίες που έχει δημιουργήσει ο κομματισμός.”