Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Προσδεθείτε… ξεκινάει το Πρωτάθλημα!

Προσδεθείτε… ξεκινάει το Πρωτάθλημα!

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 47ου Πρωταθλήματος της Volleyleague Τζόκερ με τις δώδεκα ομάδες να έχουν φιλοδοξίες στο αγωνιστικό μέρος και την ευχή όλα να πάνε καλά!

Αν «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός»… τότε αφού ξεπεράστηκαν τα βασικότερα προβλήματα: λύθηκε το ζήτημα με τη διαιτησία, δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον Ο.Π.Α.Π για τη φετινή χορηγία, πήρε αδειοδότηση η Μ.Ε.Ν.Τ ή αλλιώς Ένωση Τούμπας, αποτελεί επιτυχία που από σήμερα αθλητές, προπονητές, διαιτητές, παράγοντες, κόσμος και όλοι οι φίλοι του βόλεϊ μπαίνουν σε… αγωνιστικούς ρυθμούς με το πρώτο σερβίς του Πρωταθλήματος της Α1!

Το αφιέρωμα στις 12 ομάδες:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π: Το απόλυτο φαβορί

Μ.Γ.Σ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Με εμπειρία και ενθουσιασμό

Α.Ο ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Μπορεί ξανά το θαύμα;

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ: «Πειρατικό» χωρίς άγχος

Γ.Α.Σ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ: Τετράδα και… βλέπουμε

ΠΑΟΚ: Ρυθμιστής… για ψηλά

Α.Ε.Κ.: Όνειρα μετ’ εμποδίων

Γ.Σ. ΛΑΜΙΑ: Να παραμείνει ασφαλής

Α.Σ. ΑΡΗΣ: Φτιαγμένος από ανθεκτικό υλικό

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο: Ανάκαμψη και οχτάδα

ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΜΠΑΣ: Να ζήσει το όνειρο

Α.Ο ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Στόχος η καθιέρωση

Το πρόγραμμα και η προαναγγελία της 1η αγωνιστικής (25/10):   

Π.Α.Ο.Κ. – Α.Ο.Φοίνικας Σύρου (17.30, Νova-3/ Διαιτητές: Γεωργιάδης, Αβραμίδης)

Να αντλήσει δύναμη από το εσωτερικό του επιζητά ο ΠΑΟΚ, διαγράφοντας τη ξαφνική φυγή του Λόουσον αλλά και τον αποκλεισμό από το Φ-4 του Λιγκ Καπ στην πρεμιέρα του στην Α1 κόντρα στον Φοίνικα Σύρου. Το «πειρατικό» τα πηγαίνει περίφημα στη στεριά και θέλει να εκμεταλλευτεί την… αναμπουμπούλα του Δικεφάλου και να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ, Γιάννης Καλμαζίδης αναφέρθηκε στο ματς: «Ο Φοίνικας έχει κάνει ανανέωση αλλά έδειξε καλά στοιχεία στο Λιγκ Καπ. Εμείς έχουμε κάποια προβλήματα, ειδικά μετά και την απώλεια του Λόουσον. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τη καλύτερη λύση μέσα από τη δύναμη της ομάδας, να το ξεπεράσουμε ενόψει και του αγώνα με τον Φοίνικα». Ο Σέρβος τεχνικός, Ράτκο Παβλίσεβιτς είπε: «Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατή ομάδα. Είναι το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς και οι πρώτοι αγώνες είναι ξεχωριστοί. Θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση, για να έχουμε και αυτοπεποίθεση για την δύσκολη συνέχεια».

Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Γ.Σ.Λαμία (19.00/Διαιτητές: Βασιλειάδης, Στεργιόπουλος)

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τη Λαμία σε μια αναμέτρηση, όπου οι γηπεδούχου είναι φαβορί για να.. σπάσουν το ρόδι. Οι δυο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους, ωστόσο στο βόλεϊ τα πιο απίθανα αποτελέσματα έρχονται εκεί που κανείς δεν τα περιμένει!

 Ο έμπειρος προπονητής του Εθνικού Αλ., Σάκης Μουστακίδης σχολίασε: «Τόσα χρόνια στο άθλημα έμαθα δύο πράγματα: Να μην υποτιμώ κανέναν αντίπαλο και να προσέχω διπλά στις πρεμιέρες. Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά» ενώ για την ομάδα της Φθιώτιδας, ο Γιάννης Μέλκας ανέφερε: «Έχουμε μόνο ένα μικροπρόβλημα με τον Αλεξίου, που ωστόσο δε νομίζω ότι θα τον αφήσει εκτός. Παίζουμε με τον Εθνικό στην έδρα του, κάτι που τον καθιστά αυτομάτως το απόλυτο φαβορί. Θα θα πάμε στην Αλεξανδρούπολη για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

ΜΕΝΤ – Παναθηναϊκός (19.00, Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Κουτσούλας)

Τα… κεφάλια για μέσα για τη νεοφώτιστη ΜΕΝΤ, που αντιμετωπίζει τον μαχητικό φετινό Παναθηναϊκό σε μια δύσκολη πρεμιέρα. Προβλήματα δεν υπάρχουν ενώ αμφότερες οι ομάδες θέλουν με το «καλημέρα» να δηλώσουν την παρουσία τους για διαφορετικούς λόγους.

Ο προπονητής των γηπεδούχων, Σπύρος Γκολίτσης τόνισε: «Έχω δει τον Παναθηναϊκό σε βίντεο και μου αρέσει σαν ομάδα, έχει έμπειρους παίκτες σε σημεία κλειδιά. Σε σερβίς και μπλοκ και θα κριθεί κυρίως η μεταξύ μας αναμέτρηση» ενώ από την άλλη, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ανέφερε: «Πάντα οι πρεμιέρες είναι δύσκολες για όλες τις ομάδες σε κάθε θέση. Η δυσκολία αυξάνεται επειδή ο αντίπαλος είναι μια νεοφώτιστη ομάδα. Οι νεοφώτιστοι ξεκινούν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Α.Ο.Ορεστιάδας – Α.Ο.Κηφισιάς (19.00, Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τζεπκινλής) 

Πρώτο ιστορικό ραντεβού για τις δυο ομάδες, που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν λόγω κακού…timing στις ανόδους τους στα μεγάλα σαλόνια! Η Ορεστιάδα θέλει μια θριαμβευτική-εορταστική πρεμιέρα και από την άλλη η Κηφισιά με μοναδική αναγκαία προσθήκη της τελευταίας στιγμής τον Αμερικανό πασαδόρο, Κρίστοφερ Όστιν είναι εξίσου επικίνδυνη και φιλόδοξη με πέρυσι.

Ο προπονητής του Α.Ο.Ορεστιάδας, Κώστας Δεληκώστας είπε: «Η πρεμιέρα θα είναι δύσκολη. Η Κηφισιά έχει κρατήσει τον κορμό της και πιστεύω πως και εφέτος θα είναι πολύ ψηλά. Η ομάδα μου δε μπορώ να πω πως είναι 100% έτοιμη. Στόχος μας να ζούμε τον κάθε αγώνα σαν γιορτή του βόλεϊ». Με τον κόουτς, Κώστα Αρσενιάδη να δηλώνει: «Η Ορεστιάδα είναι μία ιδιαίτερη ομάδα, σημαίνει πολλά για το ελληνικό βόλεϊ. Την σεβόμαστε και την καλοσωρίζουμε και πάλι στην κατηγορία. Είναι πρεμιέρα και όλοι στην Ορεστιάδα θέλουν να γιορτάσουν την επιστροφή της στην Volleyleague. Θα είναι μεγάλη δοκιμασία για την ομάδα μου».

Α.Σ. Άρης – Α.Ε.Κ. (19.00, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Θεμελής)

«Κιτρινόμαυρο» ντέρμπι στη Μίκρα με τον Άρη να φιλοξενεί την ΑΕΚ σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση στη Μίκρα. Οι Θεσσαλονικείς με ψυχολογία ανεβασμένη μετά την πρόκρισή τους στο Φ-4 του Λιγκ Καπ και η Ένωση… προσγειωμένη λόγω των οικονομικών θεμάτων που έχουν δημιουργηθεί με τα διεθνή πιστοποιητικά των ξένων.

Ο προπονητής του Άρη, Γιώργος Γιάτσης τόνισε: «Με λύπη μου βλέπω πως η ΑΕΚ έχει άλλου είδους προβλήματα. Αυτή η αβεβαιότητα που δεν ξέρουμε τη σύνθεση του αντιπάλου δε μας βοηθάει να ετοιμάσουμε την τακτική μας. Σίγουρα θα γίνει ένα σκληρό παιχνίδι και θα ήταν σημαντικό να πάρουμε βαθμούς». Με τον τεχνικό της Ένωσης, Χόρχε Ελγκέτα να αναφέριε: «Ο Άρης έδειξε κόντρα στον ΠΑΟΚ πως δεν είναι κακή ομάδα. Κάθε αντίπαλο όταν τον υποτιμήσεις θα σου κάνει ζημιά. Έχω το πλάνο μου και μακάρι να μπορέσω να το υλοποιήσω με τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Ολυμπιακός – Παμβοχαϊκός (20.00, Νova-4/Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μυλωνάκης)

Ο Νταμπλούχος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό στου Ρέντη, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι πάνοπλοι και να θέλουν αγωνιστικά να αποδείξουν την υπεροχή τους απέναντι στην ομάδα της Βόχας. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη έχοντας επιλογές από τον πάγκο και παίζοντας ελεύθερα μπορεί να αποδειχτούν «πονοκέφαλος» πρεμιέρας!

Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Ο Παμβοχαϊκός έχει ενισχυθεί σημαντικά φέτος και είναι μέσα στις ομάδες που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα είναι ένα ντέρμπι το μεταξύ μας παιχνίδι» με τον αντίπαλο κόουτς, Γιώργο Κλαρούδα να σχολιάζει: «Απ΄ όλους τους αγώνες θέλουμε να κερδίζουμε βαθμούς και εμπειρίες. Είναι μια δύσκολη πρεμιέρα, θα πάμε στο Ρέντη για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δεν θα έχουμε εμείς άγχος».