ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ ο Φοίνικας

Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ ο Φοίνικας

Στην αποκάλυψη ότι ο Φοίνικας Σύρου έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ καταθέτοντας προσφυγή κατά της απόφασης της ΕΟΠΕ να πραγματοποιήσει την κλήρωση του Κυπέλλου ανδρών προχώρησε με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ-FM 94.6 ο πρόεδρος των «Πειρατών» Αντώνης Ρούσος.

Στο ΑΣΕΑΔ χωρίς όμως να γνωρίζει ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης του προσέφυγε ο Φοίνικας Σύρου για το θέμα της κλήρωσης του Κυπέλλου Ανδρών.

Ο πρόεδρος των Συριανών Αντώνης Ρούσος μίλησε για τις κινήσεις της ομάδας του και το τι διεκδικεί από την προσφυγή του στο ΑΣΕΑΔ.

Για τις κινήσεις που κάνει ο Φοίνικας Σύρου είπε: «Ήδη έχουμε καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης. Δεν έχουμε πάρει ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης από τον ΑΣΕΑΔ», σχολίασε αρχικά και συνέχισε «Ζητάμε την εφαρμογή της προκήρυξης και την νομιμότητα σε κάθε ενέργεια που γίνεται. Η κεντρική επιτροπή της ΕΟΠΕ έκανε καταστρατήγηση της προκήρυξης που έχουμε υπογράψει για το Κύπελλο. Έχει βγει ειδική προκήρυξη, που συμπληρώνει τις ασάφειες που υπήρχαν και δείχνει ότι στην πρώτη και στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου ισχύουν γεωγραφικά κριτήρια, για να μην επιβαρυνθούν οι ομάδες, όμως στην τρίτη φάση που συμμετέχουν οι 12 επαγγελματικές ομάδες αναφέρει πως θα γίνει κλήρωση μεταξύ των 16 σωματείων».

Από εκεί και έπειτα ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου αναφερόμενος στις προσπάθειες που έκανε τόνισε «Σεβόμαστε το Κύπελλο, σεβόμαστε τον αγώνα όλων τον ομάδων, προσπαθήσαμε να πείσουμε την ΕΟΠΕ να επαναφέρει τη νομιμότητα. Δεν μπορούσαμε να παραβρεθούμε στην κλήρωση, λόγω της απεργίας και δεν είχαμε ενημερωθεί για το πώς ερμηνεύει η ΕΟΠΕ την προκήρυξη. Η Δραπετσώνα μας ενημέρωσε. Μόλις αντιληφθήκαμε την καταστρατήγηση αποφασίσαμε για λόγους ηθικής να αντιδράσουμε».

Παράλληλα ο Αντώνης Ρούσος δήλωσε πως έπειτα από τα όσα έγιναν και μετά από δικό του έτοιμα υπήρξε μια άτυπη ψηφοφορία ανάμεσα στις ομάδες της Volleyleague, με τις έντεκα απ’ αυτές να συμφωνούν μαζί του.

«Δεν ζητάμε μόνο εμείς την επανάληψη της κλήρωσης, αλλά και τα 11/12 σωματεία της Volleyleague. Ήταν μια διαδικασία που έγινε άτυπα, ανάμεσα στους υπεύθυνους των ΤΑΑ. Ο Ολυμπιακός μόνο έστειλε επιστολή», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η ΕΟΠΕ ενημερώθηκε απ’ την ΕΣΑΠ για την ψηφοφορία, όμως δεν το έλαβαν καθόλου υπόψη».

Για το ότι κάποιοι λένε ότι τα κάνει όλα αυτά γιατί η κλήρωση δεν τον βολεύει ο πρόεδρος των Συριανών απάντησε: «Εάν μαθαίναμε ότι γίνεται καταστρατήγηση, θα κάναμε την ίδια διαμαρτυρία. Και η Δραπετσώνα που είδε τι έγινε, αντέδρασε. Θεωρείτε πως το έκανε γιατί διεκδικεί το κύπελλο; Το θέμα είναι καθαρά ηθικό. Όταν υπάρχει ένας νόμος που λέει ότι κάτι πρέπει να γίνει με συγκεκριμένο τρόπο, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνονται στην Ελλάδα τα πράγματα όπως πρέπει».

Για το πότε θα γίνει το Final-4 του Λιγκ Καπ: «Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τη Nova, που θα καλύψει το final-4. Η επικρατέστερες ημερομηνίες είναι 19-20/2 και υπάρχει μια πιθανότητα να γίνουν Σάββατο τα ημιτελικά και Δευτέρα ο τελικός. Το θέμα θα κλείσει το αργότερο μέχρι αύριο και θα βγουν επίσημες ανακοινώσεις».