Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Προσπέραση… τίτλου

Προσπέραση… τίτλου

Ανάλυσε το

Με το ίδιο νόμισμα -αυτό του πρώτου γύρου- πλήρωσε ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας καθαρά με 3-0 μέσα στο κατάμεστο κλειστό του Πανελληνίου και πάτησε κορυφή στην Α1 γυναικών, έχοντας σημαντικό πλεονέκτημα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.  

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα στο σετ, κράτησε την υποδοχή και είχε επιθετικές λύσεις για να πάει προηγούμενος στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 4-8 έπειτα από μπλοκ της Γιώτα στη Μερτέκη. Ο Παναθηναϊκός μείωσε με καλό σρβίς από τη Μερτέκη και λάθος επίθεση της Νέσοβιτς αλλά οι φιλοξενούμενες πιο συγκεντρωμένες ξέφυγαν με +3 (9-12) μετά από άουτ επίθεση της Τσίμα. Οι γηπεδούχες προσπάθησαν να μειώσουν πιέζοντας στο σερβίς και με άσο της Βίλκου έγινε 13-15 το σκορ ενώ οι «ερυθρόλευκες» πήγαν πρώτες στο δεύτερο τεχνικό τάι άουτ 13-16 έπειτα από λάθος του Παναθηναϊκού. Χωρίς να αλλάξει κάτι για τον Ολυμπιακό που φάνηκε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο το άγχος και το επιθετικό μπλοκάρισμα των «πρασίνων» (19% στην επίθεση), το σετ ολοκληρώθηκε 18-25 υπέρ των φιλοξενουμένων.

 Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να μην βρίσκει επιθετικές λύσεις αφού δεν μπορούσε να βρει ρυθμό με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκες» να ξεκινήσουν με 3-7 έχοντας αιχμή του δόρατος την Κωνταντινίδου. Οι γηπεδούχες μάζεψαν τη διαφορά και το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ έγινε με πρώτο χρόνο της Γιώτα 6-8. Η Βέσοβιτς με άσο έκανε το 7-11 με τη διαφορά να μεγαλώνει και τον Ρούση να ρίχνει στη «μάχη» τη νεαρή Παπαδοπούλου στη θέση της Πατσέκο προκειμένου να ανακατέψει την τράπουλα. Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, οι φιλοξενούμενες ήταν στο +7 (9-16) με τη Χριστοδούλου να κάνει εξαιρετικό μοίρασμα του παιχνιδιού για την ομάδα της, σε αντίθεση με την Πατσέκο η οποία δε φαινόταν σε καλή μέρα με το μοίρασμα να γίνεται κυρίως στη μεριά της Μερτέκη, η οποία φαινόταν μόνη της. Η Νέσοβιτς με αθόρυβη δουλειά έκανε το 13-18, η Μπραμπόροβα με άσο έκανε το 13-20 και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά με στόχο να ζεσταθεί για το επόμενο σετ και το σετ βάφτηκε κόκκινο με 19-25.

Το τρίτο σετ ήταν ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να αφυπνίζεται και να παίρνει μικρό προβάδισμα 8-6 με την Πατσέκο και τον Ολυμπιακό να απαντά με τη Νέσοβιτς και να παίρνει προβάδισμα 11-12. Οι “πράσινες” συνέχιζαν να χάνουν τις ευκαιρίες στην επίθεση και με άουτ της Γκούζου, οι φιλοξενούμενες πήραν κεφάλι με 12-15 και +4 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 12-16. Οι “πράσινες” δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, παρόλο που μείωσαν σε 20-23 αλλά και 23-24, ωστόσο ο Ολυμπιακός με 23-25 σφράγισε τη νίκη. 

Το… «κλειδί»

Πίεση στο σερβίς αλλά και μπλοκ ήταν κλειδιά στο ματς του Ολυμπιακού ενώ η σημαντική βελτίωση των Βέσοβιτς και Μπραμπόροβα μαζί με την προσθήκη της Νέσοβιτς, που έδειξε ότι ξέρει… μπάλα, του έδωσαν περισσότερες λύσεις. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχοντας πάρα πολύ χαμηλά ποσοστά στην επίθεση δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί όπως θα ήθελε.  

Το… «ταμείο»

Το κατάμεστο κλειστό της Κυψέλης ήταν αυτό που αναμφίβολα άξιζε αφού το κλειστό θύμησε παλιές εποχές ¨Τάφου του Ινδού”. Παρατράγουδα δεν υπήρξαν ενώ η εικόνα από την τηλεόραση πρέπει να αποζημίωσε τους τηλεθεατές σε ένα άθλημα που έχει τόσο πολύ ανάγκη την προβολή.

Τάδε έφη…

Γιώργος Ρούσης: «Αν δεν είσαι αυτός που πρέπει να είσαι το πληρώνεις. Δεν με πειράζει τόσο η ήττα, όσο η εμφάνιση που πραγματοποιήσαμε. Ήμασταν άτονοι θα έλεγα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε και αυτός καλά, αλλά σήμερα εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Να κοιτάξουμε τα λάθη μας, τα παιχνίδια έρχονται γρήγορα και βλέπουμε τα επόμενα παιχνίδια»

Γιάννης Νικολάκης: «Είναι μια μεγάλη νίκη την οποία όλη η ομάδα την αφιερώνει στα θύματα της Θύρας 7. Από κει και πέρα είναι και μια νίκη της διοίκησης και του προέδρου μας κυρίου Κουντούρη, ο οποίος έκανε την κίνηση ματ με την απόκτηση της Νέσοβιτς στο παρά πέντε της μεταγραφικής περιόδου σε μια θέση που πονούσαμε. Τέλος είναι μια νίκη των κοριτσιών αφού σε ένα γήπεδο όπου δεν είναι και το πιο εύκολο να παίξεις κατάφεραν και έκαναν μια τέτοια εμφάνιση. Με το τρίποντο αποκτήσαμε ένα πλεονέκτημα αλλά εμάς μας ενδιαφέρει να είμαστε καλά στα πλέι οφ. Κι όποια θέση κι αν πάρουμε στην κανονική περίοδο ο στόχος είναι η κατάκτηση των τίτλων».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Γκούζου 7 (3/11 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Καββαδία 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ), Μερτέκη 10 (6/23 επ., 4 άσοι, 50% υπ. – 27% άριστες), Βίλκου 4 (3/20 επ., 1 άσο), Τσίμα 7 (3/26 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ, 64% υπ. – 36% άριστες), Πατσέκο 4 (2 άσοι, 1 μπλοκ), Ρόγκα –λ (50% υπ. – 31% άριστες) / Χρήστου, Παπαδοπούλου.
Ολυμπιακός (Νικολάκης): Γιώτα 7 (4/8 επ., 3 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 5 (4/11 επ., 1 μπλοκ), Βέσοβιτς 10 (8/27 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 77% υπ. – 62% άριστες), Μπραμπόροβα 12 (7/15 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 6 (5/6 επ., 1 μπλοκ), Νέσοβιτς 18 (16/33 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κονόμι –λ (53% υπ. – 37% άριστες) /Λαμπρούση, Τέζα, Κοκκινάκη.