ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόταση για 10 ομάδες απο ΣΕΠΠΕ

Πρόταση για 10 ομάδες απο ΣΕΠΠΕ

Την μείωση των ομάδων από 12 σε 10 πρότεινε ο ΣΕΠΠΕ κατά την διάρκεια των Σεμιναρίων που πραγματοποίησε στο Αλεξάνδρειο στο περιθώριο των αγώνων της Εθνικής μας στο World League.

Η συζήτηση για το θέμα των ομάδων μπορεί να έκλεισε προς το παρόν για την ΕΣΑΠ με την απόφασή στο τελευταίο της Δ.Σ. να συνεχίσει με 12 ομάδες και στο μεθεπόμενο πρωτάθλημα, ωστόσο οι προπονητές (όπως και αρκετοί άλλοι στον χώρο) εκφράζουν ολοένα και περισσότερο την ανάγκη για μείωση των ομάδων στην Α1.

Ο ΣΕΠΠΕ κατά την διάρκεια των σεμιναρίων του εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα 10 ομάδων και μάλιστα αυτό κατατέθηκε την Κυριακή το πρωί και σαν ολοκληρωμένη πρόταση.

Συγκεκριμένα η πρόταση που ακούστηκε από τους Κώστα Χαριτωνίδη και Γιώργο Σαμαρά συμπεριλαμβάνει ένα πρωτάθλημα δύο γύρων των 10 ομάδων.

Κατά την ολοκλήρωσή του οι 4 πρώτες ομάδες θα αναλαμβάνουν από ένα τριήμερο τουρνουά στην έδρα τους ενισχύοντας έτσι τα οικονομικά τους μέσω των εισιτηρίων σε μια σειρά ανταγωνιστικών παιχνιδιών.

Η βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αλλά και αυτή που θα προκύψει από τα 3 επιπλέον τουρνουά θα συναθροίζεται με τις δύο πρώτες  ομάδες να προκρίνονται στον τελικό, ενώ οι 3οι και 4οι θα αναμετρόνται στον μικρό τελικό. Με ανάλογο σύστημα θα διεξάγονται και οι αγώνες για τις θέσεις 5-8.

Από εκεί και μετά προτάθηκε από τις 10 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα οι 2 να προέρχονται από την διαδικασία των Wild Card. Η ίδια πρόταση έγινε και για τις γυναίκες.

Παράλληλα προτάθηκε τα πρωταθλήματα της Α2 να διεξαχθούν με γεωγραφικά κριτήρια σε Βορρά και Νότο με την συμμετοχή 14 ομάδων. Από εκεί και μετά ένας από τους βασικούς στόχους του ΣΕΠΠΕ είναι η δημιουργία πρωταθλήματος Junior 3Χ3 για εννιά μήνες προκειμένου να παίζουν συνεχώς τα μικρά παιδιά.

Κατά την τελευταία μέρα του σεμιναρίου την Κυριακή παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης καθώς και αρκετοί προπονητές (Καλμαζίδης, Φίνος, Πάτρας).