ΔΙΕΘΝΗ

Πρωταθλητής Κεντρικής Ευρώπης ο Αρμενάκης (fot)

Πρωταθλητής Κεντρικής Ευρώπης ο Αρμενάκης (fot)

Μία μέρα μετά το χθεσινό θρίαμβο του Κυπελλούχου Πετρέα στην Γαλλία, στο Ζάγκρεμπ ο Τόλης Αρμενάκης τράβηξε… 21(π) στον τελικό του φάιναλ φορ του του MEVZA Cup (Πρωτάθλημα  Κεντρικής Ευρώπης) και η κάτοχος του τίτλου ACH Volley πανηγύρισε τον 7ο τίτλο της στον θεσμό.

koupa 2 armenakis

Ο “χορός” των τροπαίων δεν έχει τέλος για τους Έλληνες διεθνείς, καθώς 24 ώρες την κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας από την Αζαξιό του διεθνούς Καλαματιανού μπλοκέρ, ο Θεσσαλονικιός διαγώνιος σήκωσε την πρώτη φετινή του “κούπα” στα «πορτοκαλί» της ομάδας της Λιουμπλιάνας.

ach volley

Το έργο πάντως της ACH Volley δεν ήταν εύκολο καθώς, αν και προηγήθηκε δις της φιναλίστ, Τιρόλ Ίνσμπρουκ, ισοφαρίστηκε ισάριθμες φορές από τους Αυστριακούς που έστειλαν τον τελικό σε 5ο σετ. Εκεί όμως «μίλησαν» η εμπειρία και η κλάση τοπ σκόρερ του αγώνα, Αρμενάκη, που με 21 δικούς τους πόντους, δύο περισσότερους από τον Τεπάν των Αυστριακών, οδήγησε την ομάδα του με 3-2 (25-15, 17-25, 25-20, 20-25, 15-7) σετ στην διατήρηση των κεκτημένων.

ach volley 2

Τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο στη Λιουμπλιάνα ο Αρμενάκης τον αφιέρωσε στην οικογένειά του, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα διεκδικήσει και το Κύπελλο Σλοβενίας, τον δεύτερο από τους τρεις φετινούς τίτλους που διεκδικεί, μετά την αξιοπρεπή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ.

armenakis_ach volley

Στον μικρό τελικό η σλοβακική Νίτρα Μπίστρινα επικράτησε με 3-0 (25-20, 25-23, 27-25) σετ της κροατικής «οικοδέσποινας» Μλαντοστ Ζάγκρεμπ και κατέλαβε την 3η θέση στο βάθρο.