ΔΙΕΘΝΗ

Πρωταθλητής ο Τζούριτς με την Τρεντίνο (φωτό)!

Πρωταθλητής ο Τζούριτς με την Τρεντίνο (φωτό)!

Τον 6ο τίτλο στην καριέρα του κατέκτησε πριν από λίγη ώρα ο διεθνής άσος Μίταρ Τζούριτς που στέφθηκε πρωταθλητής Ιταλίας με την Τρεντίνο.

Ό,τι δεν κατάφερε λοιπόν ο Έλληνας σουπερστάρ στο ξεκίνημα της σεζόν στην Κορέα με την Kepco 45, το πέτυχε επιστρέφοντας στην ομάδα του Τρέντο, που με τη νίκη της 3-0 (26-24, 25-20, 25-19) στον τέταρτο τελικό των πλέι οφ της ιταλικής Λίγκας με τη φιναλίστ Μόντενα πανηγύρισε έξαλλα με 3-1 νίκες τον 4ο τίτλο της ιστορίας της.

Έτσι ο διεθνής άσος μας, που τέλειωσε το ματς με 14 πόντους, έφτασε τους 6 τίτλους της καριέρας του με τρείς διαφορετικές ομάδες (Ολυμπιακός, Τρεντίνο, Χάλκμπανκ), σε ισάριθμες χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία) και το δεύτερο «σκουντέτο» με την φανέλα της Τρεντίνο, μετά την “κούπα” του 2012-2013, δικαιώνοντας απόλυτα την εμπιστοσύνη της διοίκησης αλλά και του Βούλγαρου τεχνικού Ράντοστιν Στόιτσεφ.

Όσο για τον πολυτιμότερο παίκτη των τελικών… ο 19χρονος ταλαντούχος πασαδόρος Σιμόνε Τζιανέλι έδειξε το δρόμο προς το θρόνο για την παρέα των Καζίσκι-Τζούριτς!

Παπαδόπουλος: “Νίκησε η ομάδα με χαρακτήρες πρωταθλητών”!

Τον 4ο τελικό Τρεντίνο-Μόντενα παρακολούθησε ο προπονητής της ιταλικής γυναικείας ομάδας του Τρέντο, Αρτζεντάριο (Β2 Ιταλίας), Κώστας Παπαδόπουλος μαζί με την οικογένειά του (σ.σ στη φωτό ο γιός του κόουτς με τον πρωταθλητή Τζούριτς), ο οποίος αμέσως μετά τη λήξη έκανε το σχόλιό του αποκλειστικά στο Volleyplanet: “Πολύ αποφασιστική η Τρεντίνο υπό την καθοδήγηση του νέου φαινομένου Giannelli. Ο Τζούριτς είναι ένας διαγώνιος πλέον παγκοσμίου επιπέδου και πάντα υπάρχει και ο μεγάλος Καζίσκι. Αφού κατάφεραν μέσα σε δυο μέρες (Παρασκευή νίκησαν 3-2 την Περούτζια και Κυριακή με ανατροπή από 0-2 σε 3-2 την Μόντενα στο πρώτο ματς) είχαν κάνει ένα μεγάλο βήμα. Στα δυο τελευταία 3-0 νίκησε η πιο ουσιαστική ομάδα( η Μόντενα πολύ εντυπωσιακή) καθώς και η ομαδα με χαρακτήρες πρωταθλητών όπως του Καζίνσκι, του Μπιραρέλι, του Τζούριτς. Τέλος, μεγάλο ρίσκο αλλά και δικαίωση του Στόιτσεφ, που άλλαξε στα πλει οφ πασαδόρο και διαγώνιο”!

trentino13

trentino5 trentino6 trentino7

trentino1 trentino2 trentino3 trentino4