ΔΙΕΘΝΗ

Πρωταθλήτρια 14άρων καρατίων η Ρωσία

Πρωταθλήτρια 14άρων καρατίων η Ρωσία

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Ρωσία καθώς τον μεγάλο τελικό της Κρακοβίας παρουσία 10.600 φιλάθλων επικράτησε 3-2 της εντυπωσιακής Γερμανίας και πανηγύρισε το 14ο μετάλλιο της ιστορίας της κλείνοντας ιδανικά την διοργάνωση… MVP ο Μάξιμ Μιχαήλοφ.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας καθώς  η Ρωσία κατέκτησε το 14ο Ευρωπαϊκό της πρωτάθλημα, διεύρυνε ακόμη περισσότερο την διαφορά της με την Ιταλία στους τίτλους και έδειξε πως είναι η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά.

Στον τελικό όπου τον παρακολούθησαν 10.592 θεατές η Ρωσία με κορυφαίους τους Μιχαηλοφ και Βολκόφ προηγήθηκε 2-1 επί της μαχητικής Γερμανίας που διεκδίκησε μέχρι τέλος το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της και ωστόσο το έχασε στο 15-13 του ταϊ-μπρεϊκ.

Η Ρωσία με αέρα και ψυχολογία μπήκε δυνατά στον τελικό και με το 25-21 έκανε εύκολα το 1-0, όμως ίδια εικόνα αλλά υπέρ της Γερμανίας εξελίχθηκε το δεύτερο σετ που με το ίδιο αποτέλεσμα έφερε το 1-1 για τα Παντσερ.

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την απόδοσή της η Ρωσία και με ηγέτη της τον Βολκόφ με το 25-17 έκανε το 2-1.

Η  Γερμανία όμως με τον Γκρόζερ να κάνει τα πάντα στο γήπεδο κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα στο ταϊ-μπρεϊκ και με το 22-25 να ισοφαρίζει σε 2-2.

Στο 5ο σετ ο Γκρόζερ έκανε το 2-5, οι Ρώσοι προσπέρασαν με 7-6. Ο Γερμανός διαγώνιος παρά τον τραυματισμό του σε μια ανύποπτη φάση του αγώνα συνέχισε κανονικά τον τελικό όπου η Ρωσία έφθασε στο 12-9 και στο τέλος με τον MVP του αγώνα Μιχαήλοφ έκανε το 15-13 και το 3-2 ξεκινώντας τους πανηγυρισμούς…

Σλιαπανίκοφ : “Πίστευα στη νίκη μας”

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Ρωσικής ομάδας Σεργκέϊ Σλιαπνίκοφ τόνισε «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας αλλά ποτέ ένας τελικός Ευρωπαϊκού δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Ξεκινήσαμε τον αγώνα καλά, ωστόσο η Γερμανία βελτίωσε το παιχνίδι της. Ήξερα πως κάτι μπορούμε να πετύχουμε εδώ στην Πολωνία γιατί αγωνιζόμασταν για το χρυσό. Ακόμη και στο 5-2  του ταϊ-μπρεϊκ πίστευα στη νίκη μας και το είπα και στους παίκτες μου».

Μιχαήλοφ : “Χρυσό μετά από καιρό”

Από την άλλη ο MVP του τελικού Μάξιμ Μιχαήλοφ είπε «Είναι ένα ακόμη εκπληκτικό μετάλλιο. Δεν είχαμε κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο εδώ και καιρό και αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας. Αυτή η νίκη θα μας δώσει ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογία και εμπιστοσύνη. Είναι μια μεγάλη νίκη και πλέον μπορούμε να γιορτάσουμε ως πρωταθλητές Ευρώπης. Δείξαμε σε όλο το κοινό πως είμαστε μια ισχυρή ομάδα».

Τζιάνι : “Βγάλαμε δύναμη και ενέργεια”

Ο τεχνικός της Γερμανίας Αντρέ Τζιάνι μετά τον χαμένο τελικό τόνισε «Παίξαμε έναν απίστευτο αγώνα σήμερα. Αυτό είναι το βόλεϊ. Έχουμε μια δυνατή ομάδα. Σε αυτό το τουρνουά η Ρωσία κέρδισε όλους τους αγώνες της με 3-0 αλλά όχι σήμερα. Μπορώ να πω με υπερηφάνεια πως αγαπώ τους παίκτες μου γιατί πάντα είχαν αυτοσυγκέντρωση βγάζοντας δύναμη και ενέργεια στο παιχνίδι τους. Εχθές παίξαμε 5 σετ και δεν ξεκουραστήκαμε, αλλά στον τελικό η ομάδα μου πήδηξε, έτρεξε και γενικά έδειξε πως διαθέτει πολύ ενέργεια και ανδρεναλίνη».