Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πρώτη φορά «χαμουτζής» ο Ν. Εφραιμίδης

Πρώτη φορά «χαμουτζής» ο Ν. Εφραιμίδης

Κοντά στην απόκτηση του Θεσσαλονικιού άσου βρίσκεται ο Α.Ο.Π. Κηφισιάς.

Εδώ και λίγες ώρες ο 27χροος λίμπερο του Παμβοχαϊκού (1.91μ) προπονείται με την ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη, ο οποίος προορίζει το “καρντάσι” του “Συριανού” Δημήτρη Εφραιμίδη για ακραίο. Κάτι που με εξαίρεση το περσινό νικηφόρο ματς του League Cup 3-2 με τον Παναθηναϊκό (φωτό με Πελεκούδα στο μπλοκ), έχει να συμβεί απότη σεζόν 2011-2012, όταν με τα “χρώματα” της Νίκης Αιγινίου πανηγύρισε την άνοδο από την Α2 Εθνική στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ.

pelkoudas_efraimidis

Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η ιστορική αυτή μεταγραφή του διεθνούς άσου, που θα προσθέσει στο “βιογραφικό” του μια ακόμη ομάδα της Volleyleague, μετά την πρότερη θητεία του σε Ηρακλή Θεσσαλινίκης, ΓΣ Λαμίας, Φοίνικα Σύρου και ΓΑΣ Παμβοχαϊκό, θα είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του Νικήτα που θα αγωνιστεί επί αθηναϊκού εδάφους.

Αξιζει να σημειωθεί δε πως με το “εθνόσημο στο στήθος” το 2014 ήταν το λίμπερο της Εθνικής, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο European League (κορυφαία μέχρι σήμερα θέση στη διοργάνωση), ενώ το 2009 και το 2010, πρόσφερε και πάλι τις υπηρεσίες του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνιζόμενος ως ακραίος σε Ευρωπαϊκή Λίγκα και Μεσογειακούς αντίστοιχα.

Με δεδομένο λοιπόν πως ο Εφραιμίδης θα καλύψει τη θέση του τρίτου ακραίου (Λάππας, Χριστοφιδέλης) στην ομάδα των βορείων προαστείων, θα πρέπει να περιμένουμε εκτός εξαιρετικού απροόπτου και την κίνηση της διοίκησης για την απόκτηση ξένου κεντρικού, χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο ερχομού και ξένου πιο επιθετικογενή ακραίου.

Φωτό: Γιώργος Γκολεμάς / Facebook