ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρώτη φορά το Final 4 στην Αθήνα!

Πρώτη φορά το Final 4 στην Αθήνα!

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, πρώτη φορά στα χρονικά το Final 4 του Κυπέλλου (σ.σ έχει γίνει μόνο τελικός στο Τροκαντερό) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο «Μ. Λιούγκας» της Γλυφάδας στις 26-27 Μαρτίου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/2) στα γραφεία της ΕΟΠΕ μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων συναποφασίστηκε ότι το Final 4 του Κυπέλλου έρχεται… Αθήνα. Ο Δήμος Γλυφάδας είχε από καιρό εκφράσει την επιθυμία του να πάρει τη διοργάνωση και αφού η Ρόδος… έπεσε στο κενό μετά των όσων ακολούθησαν της ιστορίας με το Φοίνικα Σύρου, το «Μ.Λιούγκας» ετοιμάζεται να φορέσει τα καλά του!

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα μεταξύ των εκπροσώπων των τεσσάρων ομάδων και των αρμοδίων αρχών με τον Ολυμπιακό να αντιδρά αρχικά για την αλλαγή ημερομηνίας, τον ΠΑΟΚ να εκφράζει παράπονο ότι έρχεται στην… πρωτεύουσα ο θεσμός και τους Παναθηναϊκό (σ.σ εκπροσωπήθηκε από Σ.Σπύρου και Δ. Κάσσαρη) και Κηφισιά (σ.σ εκπροσωπήθηκε από τον κ. Κόντο) να έχουν επιχειρήματα για όλες τις προτάσεις και να τα θέτουν επί τάπητος. Παρών και ως εκπρόσωπος της ΕΣΑΠ ο κ. Δεληγιαννάκης.

Καλεντάρι και Βόρεια Ελλάδα

Αναφορικά με την αλλαγή της ημερομηνίας, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης απαντώντας στον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, Νίκο Μαντούβαλο, υπογράμμισε: «Το καλεντάρι της διοργάνωσης ήταν ούτως ή αλλιώς κενό στις 26 και 27 Μαρτίου. Όλα πρέπει να τηρούνται σύμφωνα με αυτό, όμως τρία χρόνια τώρα το πρωτάθλημα της ΕΣΑΠ δεν έχει ξεκινήσει στην ώρα του».

Παράλληλα, απαντώντας στον πρόεδρο του ΤΑΑ ΠΑΟΚ κ. Τσαλόπουλο και κατανοώντας την ένστασή του,  ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ δεσμεύτηκε πως καλώς εχόντων των πραγμάτων την επόμενη σεζόν το Φάιναλ-4 θα ανέβει στη Βόρεια Έλλαδα, κάτι που βρήκε σύμφωνες όλες τις ομάδες.

Ειδικής διαχείρισης

Το Φ-4 του Κυπέλλου συνεχίζει να είναι ειδικής διαχείρισης και αυτό ξεκαθαρίστηκε στην σύσκεψη. Αθλητές, γονείς αθλητών, διαιτητές, παλαίμαχοι θα δώσουν το βολεϊκό χρώμα στις κερκίδες με τους διοργανωτές να ετοιμάζουν ήδη μια ξεχωριστή γιορτή σε ένα γήπεδο που έχει στο παρελθόν φιλοξενήσει μεγάλες αναμετρήσεις και διοργανώσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:

«Αμέσως μετά την κλήρωση για την ανάδειξη των ζευγαριών των ημιτελικών του Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών 2016, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων της ΕΟΠΕ, παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Αχιλλέα Μαυρομάτη, του ΓΓ Παναγιώτη Σιδέρη και του προέδρου της ΚΕΠ Χρήστου Σύλλα, εκπροσώπων των σωματείων, της ΕΛ.ΑΣ και της ΔΕΑΒ όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την επικείμενη διοργάνωση.

Οι αγώνες του Final 4 θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο Γλυφάδας ‘Μάκης Λιούγκας’ το διήμερο 26-27 Μαρτίου και θα είναι ειδικής διαχείρισης, οι ακριβείς όροι της οποίας θα ανακοινωθούν μετά την πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα».