ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη και καλύτερη η Χαλκμπανκ

Πρώτη και καλύτερη η Χαλκμπανκ

Η τουρκική Χαλκμπανκ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου του τουρκικού πρωταθλήματος και λίγο πριν τα πλέι οφ της γειτονικής χώρας φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Μετά τον αποκλεισμό της από τα ημιτελικά του Champions League η τουρκική ομάδα ολοκλήρωσε νικηφόρα τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην κανονική περίοδο.

Παρά την απουσία του Βούλγαρου σουπερστάρ, Σοκόλοφ η ομάδα της Άγκυρας επικράτησε στην αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής στην Προύσα με 3-1 (26-24, 19-25, 25-22, 25-21) της Ινεγκόλ Μπελεντίγιε, ομάδας του πρώην νταμπλούχου του ΠΑΟΚ, Ερνάντο Γκόμεζ.

Η νικήτρια ομάδα του θρυλικού Ιταλού, Μπερνάρντο Λορέντζι είχε στο παιχνίδι της Προύσας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, έναντι δυο των γηπεδούχων. Τοπ σκόρερ των νικητών ο Ρεσούλ με 17 πόντους, ενώ οι 18 πόντοι του Γκόμεζ δεν στάθηκαν αρκετοί για να γείρουν την πλάστιγγα της νίκης υπέρ των γηπεδούχων.

Έτσι με συνολικά 51 βαθμούς στέφθηκε πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου και ετοιμάζεται πλέον για τον α’ γύρο των πλέι οφ όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη ξανά με την χθεσινή της αντίπαλο.