CHAMPIONS LEAGUE

Ιστορική πρώτη με το… ραβδάκι του «Κάλμα»

Ιστορική πρώτη με το… ραβδάκι του «Κάλμα»

Ανάλυσε το

Στο πρώτου ευρωπαϊκό ντεμπούτο στον ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Καλμαζίδης με την ομάδα του συνέχισε να γράφει ιστορία, κατακτώντας την πρώτη νίκη της στην ιστορία της στο θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-1 της Νόλικό Μασέικ και είναι ανοικτή η υπόθεση… πρόκριση στη δεύτερη τη τάξη διογάνωση, το CEV CUP.

Με όπλο το σερβίς, η ομάδα του Καλμαζίδη πίεσε τους Βέλγους και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ στο Παλατάκι. Η Νόλικο αντεπιτέθηκε στο δεύτερο σετ, κυρίως μετά το β’ τεχνικό τάιμ άουτ (13-16) με τη διαφορά να ανοίγει 18-21 και έρχεται η ισοφάριση. 

Τρίτο και τέταρτο σετ είχαν ίδια εικόνα για τους Θεσσαλονικείς, που είχαν το Σεπέδα με εξαιρετικά υψηλό ποσοστό στην επίθεση αλλά και τον Γκαρά να “σκουπίζει” στην ίσω ζώνη και ξέφευγαν στο σκορ μετά το δεύτερο τεχνικό ταιμ άουτ προκειμένου να σπάσουν το ρόδι στο Τσάμπιονς Λιγκ και να πάρουν ένα πολύτιμο “τρίποντο” που τους βάζει στο κόλπο να συνεχίζουν το… ευρωπαϊκό όνειρο στο CEV Cup. 

Το… «κλειδί»

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ο επίσης μεταμορφωμένος Σεπέδα που σημείωσε 32 πόντους ενώ εξαιρετικό μοίρασμα από τον… μετρ του είδους και αρχηγό, Βασίλη Κουρνέτα.

Τάδε έφη…

Για ιστορική νίκη έκανε λόγο ο Γιάννης Καλμαζίδης, ο οποίος συνδύασε την πρώτη του παρουσία στο πάγκο του ΠΑΟΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ με την παρθενική νίκη της ομάδας στη διοργάνωση. «Είναι ιστορική μέρα για τον ΠΑΟΚ. Με αυτή τη νίκη γράφουμε ιστορία στην πρώτη μας συμμετοχή στη διοργάνωση και αφήνουμε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Αν και γνωρίζουμε ότι το τρένο της πρόκρισης μπορεί να έχει χαθεί και οι ελπίδες είναι μικρές παρόλα αυτά είπα στα παιδιά να χαρούν τη συμμετοχή τους και αυτό έκαναν. Παίξαμε καλά και πήραμε τη νίκη.

Την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ παραδέχτηκε και ο τεχνικός της Νόλικο Μασσέικ Τζιοβάνι Τόρτσιο, ο οποίος σημείωσε: «Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς. Παρά την ενέργεια που βγάλαμε δεν πήραμε τίποτα παρά μόνο το δεύτερο σετ. Κάναμε κάποια λάθη στα κρίσιμα σημεία του πρώτου και του τρίτου σετ που μας στοίχησαν. Στο τέταρτο σετ προσπαθήσαμε να μπούμε στο ματς αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πάρει φωτιά και πήρε τη νίκη. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Πλέον η κατάκτηση της τρίτης θέσης δυσκολεύει γιατί έχουμε ένα εκτός έδρας ματς με τη Τουρ και ένα εντός με την Τρεντίνο.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ του ματς: 25-21, 21-25, 25-21, 25-19 

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 13(11/28επ. 2 μπλοκ, 42%υπ-30%αρ.υπ), Ντίνας 2(2/4επ.), Κουρνέτας 6(4άσοι, 2 μπλοκ), Σεπέδα 32 (30/48επ., 1άσος, 1 μπλοκ), Γκεοργκίεφ 2(2/9επ.), Πέτρογλου 11 (10/27επ. 1 μπλοκ, 41%υπ-29%αρ.υπ), Γκαράς (λ-57%υπ-50%αρ.υπ), Τερζής, Τακουρίδης , Καρασαββίδης (20%υπ-20%αρ.υπ).

ΝΟΛΙΚΟ ΜΑΑΣΕΙΚ: Ρέιμεϊκερς 11 (8/11 επ., 3 μπλοκ), Μινέιρο 3 (1/5 επ., 2 άσοι), Πάνταρ 19 (16/41 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Μπόντζι 8 (7/16 επ., 1 μπλοκ), Γιόρνα (λ- 58% υπ. – 35% άριστες) / Στέιπλς, Φινόλι.