Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πρωτιά μόνο για έναν

Πρωτιά μόνο για έναν
Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός έφτασε! Ο δικέφαλος φιλοξενεί τους Πειραιώτες στο ντέρμπι κορυφής με τις δυο ομάδες αήττητες και έτοιμες να… τεστάρουν τις δυνάμεις τους για φέτος (5η αγωνιστική, 25/11, 17.00, ΕΡΤ2, Διαιτητές: Θεμελής, Γεωργιάδης).

Στο PAOK Sports Arena ο Δικέφαλος του Βορρά έχοντας την υποστήριξη του κόσμου του φιλοξενεί τον Ολυμπιακό δίνοντας συνέχεια από τους περσινούς τελικούς ανοίγοντας όμως νέους λογαριασμούς για τη φετινή χρονιά.

Ένα ντέρμπι που έχει την δική του ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ και που περιμένουν να το ζήσουν αρκετοί αφού θα είναι το πρώτο τους στην Volleyleague.

Ο Ντανιέλε Ρίτσι μετά την θητεία του στον Πειραιά την διετία 2000-2002 είναι έτοιμος αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα και να κρατήσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο Ιταλός τεχνικός έχοντας πλέον στην διάθεσή του και τον Ερνάντο Γκόμεζ περιμένει από τους παίκτες του να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους στο γήπεδο και να πάρουν τη νίκη που θα δώσει ικανοποίηση στον κόσμο.

Παπαγγελόπουλος : «Θέλουμε τη νίκη, αλλά όλα κρίνονται τον Μάϊο»

Ο Νίκος Παπαγγελόπουλος περιμένοντας με ανυπομονησία να ζήσει το πρώτο ντέρμπι των «ασπρόμαυρων» κόντρα στους Πειραιώτες δήλωσε «Ήρθε η ώρα του πρώτου ντέρμπι της σεζόν και είμαι σίγουρος πως δεν το περιμένουμε μόνο εμείς αλλά και όλο το φίλαθλο κοινό. Το παιχνίδι αυτό αποτελεί την έναρξη μιας πολύ δύσκολης περιόδου, με ταξίδια και διπλούς αγώνες μέσα στην εβδομάδα.

Είναι το πρώτο μου ντέρμπι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ανυπομονώ να το ζήσω. Θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι για αυτό το ματς και είμαι σίγουρος πως θα δώσουμε το 100% στο γήπεδο ανταμείβοντας τους εαυτούς μας για τη σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα. Σίγουρα θέλουμε τη νίκη, αλλά όλα κρίνονται τον Μάιο. Καλώ τον κόσμο του ΠΑΟΚ να γίνει αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, όπως ξέρουν και κάνουν άλλωστε, έτσι ώστε να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε στο τέλος».

Ο Ολυμπιακός μετά την Ευρωπαϊκή του αναμέτρηση στην Προύσα συνεχίζει την αγωνιστική του δράση στην Θεσσαλονίκη και την Πυλαία έχοντας στόχο να πάρει τα σκήπτρα από τον ΠΑΟΚ. Ο Φερνάντο Μουνιόθ μετρώντας 4 παιχνίδια με νίκες και χωρίς απώλεια σετ θέλει να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» σε μια ακόμη επικράτηση για να παραμείνουν ακάθεκτοι προς τον στόχο τους.

Απουσίες ή προβλήματα για τον Ισπανό τεχνικό δεν υπάρχουν με τον ίδιο να τονίζει για το πρώτο του ντέρμπι στην Volleyleague ««Είναι το πέμπτο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της σεζόν και για τις δυο ομάδες είναι πολύ νωρίς για να έχουν φυσιολογικό ρυθμό στη διοργάνωση. Ωστόσο όπως έχουμε κάνει μέχρι στιγμής στα προηγούμενα παιχνίδια θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ έχει δυνατή και έμπειρη ομάδα, θα είναι ένα καλό παιχνίδι για να συνεχίσουμε την πρόοδό μας ως ομάδα και θέλουμε να δώσουμε τη νίκη στους φιλάθλους μας».

Χριστοφιδέλης : «Η νίκη είναι μονόδρομος»

Αντίθετα ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Χριστοφιδέλης έχοντας επιστρέψει στην  ομάδα για να την βοηθήσει να επανέλθει στους τίτλους δήλωσε «Ξέρουμε εξ’ αρχής ότι ο βασικός μας αντίπαλος θα είναι ο ΠΑΟΚ. Είμαστε προετοιμασμένοι όχι μόνο για το αυριανό παιχνίδι αλλά και για όλα όσα ακολουθήσουν στην εξέλιξη της σεζόν. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο και αγωνιστικά και ψυχολογικά και αύριο θα κάνουμε αυτό που έχουμε στόχο σε όλα τα παιχνίδια της σεζόν. Θα το αντιμετωπίσουμε σα να είναι τελικός, θα μπούμε για να κερδίσουμε και η νίκη είναι μονόδρομος».

Βαθμολογια Volley League Πάμε Στοίχημα 17-18

Θ.

Ομάδα

Αγ.

Βαθ.

Σετ

1 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 4 12 12-0
2 ΠΑΟΚ 4 12 12-1
3 Α.Ο.Π.Κηφισιάς 4 8 9-7
4 Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλής Χαλκίδας 4 8 10-5
5 Α.Ο.Φοίνικας Σύρου 4 7 10-8
6 Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ. 4 6 6-8
7 Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 4 5 7-10
8 Μ.Α.Σ Νίκη Αιγινίου 4 4 6-10
9 Παναθηναϊκός Α.Ο. 4 4 7-9
10 Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 4 4 6-10
11 Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 4 2 5-12
12 Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός 4 0 2-12