Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Τα χρωστούμενα από τον προηγούμενο χρόνο ξεκαθαρίζουν στο Ρέντη Ολυμπιακός και ΑΕΚ στο ντέρμπι που ολοκληρώνει την 10η αγωνιστική της Α1 των γυναικών και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση (20.00, Novasports 3, Νικολόπουλος-Μόσχος) .

Η ώρα της αλήθειας για «ερυθρόλευκες» και «κιτρινόμαυρες» έφθασε πλέον καθώς οι δύο ομάδες έπειτα από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας επανέρχονται στην δράση και μάλιστα σε ντέρμπι.

Η νίκη είναι το ζητούμενο τόσο για τις γηπεδούχες του Ολυμπιακού, όσο και για τις φιλοξενούμενες της ΑΕΚ και για αυτό θα παλέψουν στο «Μελίνα Μερκούρη».

Η διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι το τρίποντο με τις «ερυθρόλευκες» να ψάχνουν τη νίκη για να μειώσουν την διαφορά τους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ οι 4ες στην βαθμολογία «κιτρινόμαυρες» για να φθάσουν τις Πειραιώτισσες στην 3η.

Στον Ολυμπιακό ο Γιάννης Νικολάκης δεν υπολογίζει τις εδώ και καιρό απούσες Σοφία Κοσμά, Μανωλίνα Κωνσταντίνου (η τελευταία πάντως έχει αρχίσει σιγά, σιγά ασκήσεις ενδυνάμωσης και αναμένεται να επιστρέψει στη δράση σε δύο μήνες περίπου.

«Είχαμε μεγάλο χρόνο αποχής από τους αγώνες και πρώτα απ’ όλα πρέπει να είμαστε σοβαροί γιατί μετά από τέτοια διακοπή χωρίς αγώνες θέλει χρόνο για να βρούμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό», σχολίασε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Νικολάκης και συμπλήρωσε: «Από κει και πέρα παίζουμε με μια ομάδα η οποία ναι μεν δεν έχει ξένες αλλά τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην Α1 γυναικών και κυρίως σε όλα της τα παιχνίδια στη φετινή σεζόν παίζει στα όρια της. Δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε και χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση και σοβαρότητα γιατί όλα τα παιχνίδια από δω και πέρα είναι πολύ σημαντικά για εμάς».

Στην ΑΕΚ ο πονοκέφαλος του Μανώλη Ρουμελιώτη ακούει στο όνομα Στέλα Λαγουδάκη. Η έμπειρη ακραία στο φιλικό της προηγούμενης εβδομάδας με τον Ηλυσιακό αισθάνθηκε εκ νέου ενοχλήσεις στο γόνατο της (είχε τραυματιστεί στον αγώνα κόντρα στην Ηλιούπολη) και η συμμετοχή της είναι αμφίβολη.

«Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πάντα ένα ματς ΑΕΚ ο Ολυμπιακού είναι πάντα ντέρμπι. Ταυτόχρονα είναι και μια πρόκληση για εμάς και θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να δούμε πόσο μπορούμε να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό. Είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά όπως έχουμε κάνει σε όλα τα παιχνίδια μας μέχρι τώρα θα προσπαθήσουμε να έχουμε την ίδια μαχητικότητα που μας καθιστά δύσκολο αντίπαλο για την οποιαδήποτε ομάδα», τόνισε ο Μανώλης Ρουμελιώτης ενώ αναφερόμενος στο μεγάλο διάστημα αποχής των ομάδων από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις σημείωσε: «Σίγουρα παίζει ρόλο η μεγάλη διακοπή λόγω εορτών και Εθνικών ομάδων, αλλά ένα τέτοιο παιχνίδι ιντριγκάρει τους πάντες και δίνει κίνητρο από μόνο του…»