ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Πρώτο σερβίς» στις 24/10, «καυτή πατάτα» ο Ηρακλής

«Πρώτο σερβίς» στις 24/10, «καυτή πατάτα» ο Ηρακλής

Πολύωρη όπως αναμενόταν ήταν η 117η συνεδρίαση της ΕΣΑΠ, όπου ορίστηκε μεταξύ άλλων η έναρξη του πρωταθλήματος για τις 24/10 ενώ σε… «καυτή πατάτα» εξελίσσεται η υπόθεση του Ηρακλή.

Κλήρωση στις 14/9, «σερβίς» στις 24/10

Στις 14/9 αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος με το «πρώτο σερβίς» να προγραμματίζεται για τις 24 Οκτωβρίου 2015.

Υποψηφιότητες για το Φ-4 του Λιγκ Καπ

Πριν από το «πρώτο σερβίς» του πρωταθλήματος αναμένεται να διεξαχθεί η προκριματική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2015 ενώ ήδη το Φ-4 του τουρνουά ζήτησαν ο Παναθηναϊκός, η Παναχαϊκή και ο Φοίνικας Σύρου.

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στο σύστημα

Με μικρές αλλαγές το πρωτάθλημα της Volleyleague κυρίως για τις θέσεις στα… πιο χαμηλά της βαθμολογίας. Οι θέσεις κατάταξης 5-8 καταργούνται ενώ η 9η ομάδα της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου δεν θα μετέχει των πλέι άουτ.

Παράλληλα, όταν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ 12ης και 11ης ομάδας είναι επτά (7) ή περισσότεροι βαθμοί η 12η ομάδα θα υποβιβάζεται απ΄ ευθείας χωρίς πλέι άουτ και όταν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ 11ης και 10ης ομάδας είναι (7) ή περισσότεροι βαθμοί η 11η ομάδα θα υποβιβάζεται απ΄ ευθείας χωρίς πλέι άουτ.

Ο ΠΑΟΚ θέλει επιστροφή στον ΟΠΑΠ

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για θέματα των κεντρικών χορηγιών και συνεργασιών με ΟΠΑΠ και NOVA. Σε ότι αφορά τον ΟΠΑΠ, ο ΠΑΟΚ ζήτησε να… επιστρέψει. Θυμίζουμε πέρυσι μαζί με τον Ολυμπιακό είχαν επιλέξει άλλες στοιχηματικές εταιρείες. Φέτος, οι νταμπλούχοι ζήτησαν να συμμετέχουν στην κεντρική χορηγία με τις υπόλοιπες ομάδες του συνεταιρισμού που διεκδικούν μερίδιο από τον ΟΠΑΠ να… αντιδρούν.

Ο λόγος φυσικά ότι σε περίπτωση προσχώρησης του ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να… μικρύνει το μερίδιο και η διαίρεση των 600000 να γίνει διά του 11! Για το λόγο αυτό και αποφασίστηκε οι «ασπρόμαυροι» να διαπραγματευτούν εκ των υστέρων =αφού υπογραφή η συμφωνία για τους υπόλοιπους 10- με τον Οργανισμό.

Αναδιάρθρωση, παράβολα και ΕΟΠΕ

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε αντιπροσωπεία της Λίγκας να συναντηθεί με εκπροσώπους της ΕΟΠΕ με θέμα την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, τα παράβολα των αλλοδαπών κλπ.

«Καυτή πατάτα» ο Ηρακλής

Και «last but not least»… τελευταίο αλλά καθόλου αμελητέο είναι το θέμα της συμμετοχής του Ηρακλή στο νέο πρωτάθλημα της Volleyleague. Θέμα το οποίο συζητήθηκε διεξοδικά αφού ο συνεταιρισμός εξέφρασε έντονο προβληματισμό, ο οποίος σχετίζεται με τα χρέη του «γηραιού» σε πετοσφαιριστές σε πρώτο βαθμό (σ.σ χρωστά και στο δημόσιο) και αυτό διότι αν πάρει πιστοποιητικό από την ΕΕΑ θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε τα χρέη να παραμείνουν στους «κυανόλευκους» προκειμένου στη συνέχεια να διακανονιστούν όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας που τηρούν τους διακανονισμούς.

Για το λόγο αυτό και όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου «αποφασίστηκε να διατυπωθούν οι θέσεις της Ε.Σ.Α.Π. σε επιστολή που θα σταλεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία είναι και η αρμόδια για την αδειοδότηση των Τ.Α.Α. στο νέο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ».