Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πρωτοχρονιάτικο… λαχείο για Παναχαϊκή (fot-vid)!

Πρωτοχρονιάτικο… λαχείο για Παναχαϊκή (fot-vid)!

Την απάντηση του Βραζιλιάνου ακραίου Ivan Walter, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Volleyplanet, περιμένει τα προσεχή 24ωρα η Παναχαϊκή, που θέλει το 2016 να τη βρει ενισχυμένη στην προσπάθεια για παραμονή στη Volleyleague.

Το γράμμα λοιπόν του Γιώργου Λυκούδη προς τον Άγιο Βασίλη μπορεί να μην έφθασε ποτέ στο… Ροβανιέμι, ωστόσο η διοίκηση της Παναχαϊκής, σκέφτεται μάλλον σοβαρά να ικανοποιήσει την επιθυμία του Έλληνα τεχνικού, κάνοντας “δώρο” την μεταγραφή του Βραζιλιάνου ακραίου.

ivan_walter 2 ivan_walter 4

Ο Ivan Luiz Fagundes Walter (1.92μ), όπως είναι το πλήρες όνομά του ξένου άσου με τον οποίο οι Πατρινοί βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις, είναι γεννημένος πριν 33 χρόνια στο Πόρτο Αλέγκρε και ήταν διεθνής με την εφηβική ομάδα της “σελεσάο”. Θεωρείται πολύ καλή λύση για την πατρινή ομάδα, καθώς πέρα από την εμπειρία του, λόγω της παλιότερης θητείας του σε ομάδες της Πορτογαλίας (Φόντε ντο Μπαστάρντο, Βιτόρια, Μπενφίκα), Τουρκίας (Τορούλ Γκεντσλίκ), Γαλλίας (Αβινιόν), έχει άριστη γνώση του ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Παράλληλα στη Βραζιλία αγωνίστηκε με τα «χρώματα» των Unisul São José, Intelbrás São José, On Line Novo Hamburgo, Cimed Florianópolis, Apav/Canoas, UCS/Colombo Caxias do Sul και Voleisul/Paquetá Esportes με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής στη Superliga B.

11027948_884872244930049_4256689599084954231_n ivan_walter 3

Ο Ivan Walter που αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να απαντήσει στην Παναχαϊκή, στο πλαμαρέ του έχει δυο πρωταθλήματα Βραζιλίας (2004 Sao Jose, 2010 Cimed Florianapolis), 1 Super Cup Βραζιλίας (2004 Sao Jose) και ένα Grand Prix Βραζιλίας (2004, Sao Jose), ενώ θεωρείται πολύ καλός σέρβερ (5ος καλύτερος σέρβερ στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα 2004, Sao Jose).

Υπήρξε μάλιστα συμπαίκτης των γνώριμων στο ελληνικό κοινό συμπατριωτών του, από την θητεία τους στον Παναθηναϊκό, Μαρσελίνιο, Αντρέ Νασιμέντο και Ραγκουζόνι, από τους οποίους ενδέχεται να έχει πάρει ήδη τις απαραίτητες πληροφορίες για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ του Volleyplanet πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο και κοντρολαρισμένο ακραίο, που χωρίς να είναι εντυπωσιακός σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα, έχει πολύ καλά στοιχεία τόσο σε υποδοχή, όσο και σε επίθεση και σαφώς θα βοηθήσει την προσπάθεια των “ροσονέρι” της Πάτρας για παραμονή. Τη σεζόν 2014/2015 σε 22 αγώνες με τα χρώματα της γαλλικής Αβινιόν πέτυχε συνολικά 200 πόντους με 23 άσους! Εξωαγωνιστικά είναι πολύ χαρακτήρας και διακατέχεται από έντονο πνεύμα ομαδικότητας.

Δείτε στο video τον Ιvan Walter εν δράσει…