LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Πρωτοψάλτης : «Με σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση και στον τελικό»

Πρωτοψάλτης : «Με σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση και στον τελικό»

Η νίκη-πρόκριση επί του Ολυμπιακού συνοδεύθηκε με χαμόγελα και πανηγυρισμούς από τους παίκτες του Φοίνικα Σύρου, ωστόσο Θανάσης Πρωτοψάλτης και Δημήτρης Γκαράς κράτησαν χαμηλούς τόνους δηλώνοντας πως στον τελικό της Κυριακής θα πρέπει όλοι να έχουν την ίδια αυτοσυγκέντρωση και σοβαρότητα προκειμένου να φθάσουν στην κατάκτηση του League Cup Νικος Σαμαράς.

Η επιβλητική εμφάνιση και νίκη του Φοίνικα Σύρου κόντρα στον Ολυμπιακό σκόρπισε θύελλα ενθουσιασμού στην Ερμούπολη, αλλά και στις τάξεις των παικτών της ομάδας. Ωστόσο όπως τόνισαν Θανάσης Πρωτοψάλτης και Δημήτρης Γκαράς οι πανηγυρισμοί σταματάνε απόψε και την Κυριακή απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας όλοι θα πρέπει να παρουσιαστούν με την ίδια αυτοσυγκέντρωση και σοβαρότητα που είχαν στον ημιτελικό προκειμένου να κατακτήσουν το τρόπαιο που έχουν στόχο.

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης που ήταν και ο κορυφαίος των Πειρατών στη νίκη επί των «ερυθρολεύκων» αναφερόμενος στην πρόκριση τόνισε «Το θέλαμε περισσότερο σήμερα. Είχαμε σταθερότητα και παίξαμε όπως έπρεπε. Αυτό έφερε και το 3-0. Κάποιοι το θεωρούν εύκολο αλλά δεν είναι. Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής μην το ξεχνάμε. Σήμερα ήταν μία δικαίωση για εμάς και δείξαμε ότι είμαστε μία ομάδα που δεν έχει τόση μεγάλη διαφορά από τον Ολυμπιακό. Ο αντίπαλός μας έχει την εμπειρία και τους αθλητές να επιστρέψει από ένα τέτοιο παιχνίδι αλλά δεν τον αφήσαμε. Αυτό το πετύχαμε σε όλο το παιχνίδι.».

Όσο για τον αυριανό τελικό υπογράμμισε «Ο Φίλιππος Βέροιας έχει αποδείξει και στο πρωτάθλημα ότι είναι σκληρή ομάδα. Δεν είναι τυχαίοι οι αθλητές που έχει, είναι διεθνείς. Η Βέροια μας φιλοξενεί αυτό το διήμερο και είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμάς να παίξουμε το ίδιο σοβαρά όπως σήμερα».

Δημήτρης Γκαράς  «Αυτοσυγκέντρωση για να πάρουμε το τρόπαιο»

Απο την πλευρά του Εβρίτης λίμπερο του Φοίνικα, Δημήτρης Γκαράς δήλωσε «Κάναμε το πρώτο βήμα για τον τίτλο και καταφέραμε να κερδίσουμε έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει πολύ δυνατό σερβίς στο οποίο ανταποκριθήκαμε με επιτυχία, ενώ δουλέψαμε πολύ καλά στο μπλοκ άμυνα. Σήμερα είχαμε πολύ διάθεση και προχωράμε για τον τελικό.

Για τον αυριανό τελικό επεσήμανε «Το αυριανό παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας, μια ενθουσιώδη ομάδα που θέλει μέσα στην έδρα της τον τίτλο, είναι «παγίδα» καθώς προερχόμαστε από μία σημαντική νίκη και αυτό μπορεί κάποιες φορές να επηρεάσει τη συγκέντρωση. Ωστόσο διαθέτουμε έμπειρους παίκτες για να κρατήσουμε το μυαλό μας στο στόχο μας στον αυριανό τελικό και να πάρουμε το τρόπαιο, που τόσο πολύ θέλουμε».