ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πρωτοψάλτης στο Vplanet: «Η δίψα και η στήριξη δεν θα αλλάξουν ποτέ στον Παναθηναϊκό-Ευλογημένοι που το ζήσαμε στο ΟΑΚΑ»

Πρωτοψάλτης στο Vplanet: «Η δίψα και η στήριξη δεν θα αλλάξουν ποτέ στον Παναθηναϊκό-Ευλογημένοι που το ζήσαμε στο ΟΑΚΑ»

Γεννημένος μέσα στα γήπεδα του βόλεϊ, γαλουχημένος με υψηλά αθλητικά στάνταρ, έχει τη δική του κοσμοθεωρία για το άθλημα, παραμένει «αλήτικη ψυχή» στο τάραφλεξ και εδώ και λίγες ώρες είναι επίσημα… Πρωταθλητής!

Ο λόγος για τον διεθνή ακραίο του Παναθηναϊκού, Θανάση Πρωτοψάλτη, ο οποίος αμέσως μετά το φινάλε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Volleyleague μίλησε στο Volleyplanet.gr σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης!

Η παρουσία του έμπειρου διεθνή ακραίου sτη φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν αναμφίβολα καθοριστική. Ο Πρωτοψάλτης ήταν βασικός πρωταγωνιστής στην πορεία της αθηναϊκής ομάδας για την κορυφή και αυτό δεν αμφισβητείται. Δυο φορές πολυτιμότερος αθλητής -μια στην πρώτη και μια στη δεύτερη φάση- πολλές φορές στην καλύτερη επτάδα της αγωνιστικής ενώ για τους λάτρεις των «συμπτώσεων» στα παιχνίδια που δεν αγωνίστηκε φέτος λόγω τραυματισμού, οι «πράσινοι» -με εξαίρεση το ματς στη Σύρο- δεν τα κατάφεραν!

Τρίτη επιστροφή του στο «Τριφύλλι» αλλά όχι φαρμακερή… συγκριτικά με τα δύσκολα χρόνια -για τα οποία δεν θέλει να μιλάει- που πέρασε στον Παναθηναϊκό κυρίως τη διετία 2011-13 ενώ πριν φύγει για το εξωτερικό είχε ντυθεί και πάλι στα πράσινα τη σεζόν 2014-15.

Απεναντίας επιστροφή… γλυκιά αφού συνδυάστηκε με το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του, ένα πρωτάθλημα οικογενειακή υπόθεση μιας και οι γονείς του, η Αλεξία (σ.σ Ροτσίδου) και ο Σπύρος (σ.σ Πρωτοψάλτης), ξέρουν από κούπες και φιέστες έχοντας επίσης  πανηγυρίσει πρωταθλήματα με τον Παναθηναϊκό!

«Συγκίνηση και χαρά το πρώτο μου πρωτάθλημα»

Volleyplanet: Να γυρίσουμε στο ντέρμπι στου Ρέντη, όπου κρίθηκε ο τίτλος. Τελευταίος πόντος. Το πρώτο σου πρωτάθλημα με τον ΠΑΟ. Τι αισθάνθηκες;

Θ.Π: «Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουμε και εγώ και οι συμπαίκτες μου αυτό που ζήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες, κυνηγώντας τον τίτλο του πρωταθλητή. Για εμένα προσωπικά ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα, υπήρχε δόση συγκίνησης αλλά περισσότερο χαράς, αφού όπως είπες και εσύ, είναι το πρώτο μου πρωτάθλημα»!

Volleyplanet: Ποιες ήταν οι πρώτες σου κινήσεις πέρα από τους πανηγυρισμούς;

Θ.Π: «Πρώτες κινήσεις; Άργησαν, αφού οι πανηγυρισμοί τελείωσαν τρεις ώρες μετά τον αγώνα, το πρώτο πράγμα που ήθελα να κάνω ήταν να πάω σπίτι και να μιλήσω με την οικογένεια μου».

Volleyplanet: Τι σου είπαν οι γονείς σου;

Θ.Π:«Οι γονείς μου ήταν δυο φορές πιο χαρούμενοι γιατί ένιωθαν ότι ήταν σαν να το κέρδισαν αυτοί! Πάντα μου λένε πόσο περήφανοι είναι για μένα και ότι πάντα είναι δίπλα μου σε κάθε απόφαση που παίρνω»!

Volleyplanet: Ήταν δύσκολη χρονιά για σένα; Πίστευες στην κατάκτηση του τίτλου;

Θ.Π: «Η χρόνια ήταν ίσως από τις δυσκολότερες μέχρι στιγμής έχω να πω από την δίκη μου πλευρά. Είχαμε πολλούς αγώνες μαζί με τον Covid19 που περίμενε στην πόρτα κάθε βδομάδα και με την φοβία μην χάσει κάποιος παίκτης μας έναν αγώνα γιατί σαν ομάδα δεν ήταν κάτι που μπορούσαμε να αντέξουμε. Έπρεπε όλοι μας να ήμασταν διαθέσιμοι και έτοιμοι σε κάθε ματς».

Volleyplanet: Τι ήταν αυτό που είχε ο ΠΑΟ και δεν το είχαν οι αντίπαλοι και κατακτήθηκε το πρωτάθλημα;

Θ.Π: «Ο Παναθηναϊκός φέτος είχε 14 παίκτες που όλοι ήμασταν δεμένοι και όλοι είχαμε συγχρονισμένες σκέψεις και είχαμε όλοι το μυαλό μας στον μεγάλο μας στόχο έτσι μπορούσαμε και ξεπερνούσαμε τις ήττες μας αλλά και τις νίκες μας και προετοιμαζόσασταν για τον επόμενο αγώνα. Ειδικά φέτος που αγωνιζόμασταν κάθε τρεις μέρες. Από εκεί και πέρα, όλοι ξέρουμε πως η έδρα μας είναι η πιο καυτή και για μένα που το είχα ζήσει και σαν αντίπαλος η πιο δύσκολη για να φύγεις νικητής»!

«Ευλογημένοι να σηκώνουμε πρωτάθλημα στο μπασκετικό ΟΑΚΑ των τίτλων και των επιτυχιών»

Κι αν στη Λεωφόρο γιορτάστηκαν τα επινίκια του ντέρμπι ως επισφράγιση του τίτλου, στο ΟΑΚΑ το συναίσθημα διπλασιάστηκε με τη δύναμη της εικόνας να «μιλάει» από μόνη της.

Volleyplanet: Πώς είναι να σηκώνεις κούπα στο ΟΑΚΑ; Συναισθήματα.

Θ.Π: «Συγκίνηση είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στην σκέψη μου, γνωρίζοντας από μηνύματα και από την παρουσία του κόσμου δίπλα μας όλη την χρονιά τι σημαίνει αυτό το πρωτάθλημα. Η επιλογή του ΟΑΚΑ για τη φιέστα δείχνει ότι ο σύλλογος πάντα ακούει τον κόσμο και προσπαθεί το καλύτερο για την ομάδα. Επιπλέον και μόνο γνωρίζοντας πόσες κούπες έχουν έρθει τόσα χρόνια σε αυτό το «μπασκετικό σπίτι» του Παναθηναϊκού μόνο ευλογημένοι είμαστε κι εμείς που το ζήσαμε και μάλιστα υπό τη σκέπη των εμβληματικών προέδρων, Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου».

Volleyplanet: Πόσο σας έδωσε ώθηση φέτος ο κόσμος του ΠΑΟ;

Θ.Π: «Εντός έδρας ο κόσμος ήταν φανταστικός μας έδινε έναν γρήγορο ρυθμό και αυτό μας ωθούσε να είμαστε μια ταχύτητα πάνω από τον αντίπαλο μας ήταν πάντα εκεί σε όλους τους αγώνες και δεν αρκούν όσα ευχαριστώ και να του πούμε»!

Volleyplanet: Σε ποιους αφιερώνεις τον πρώτο σου πρωτάθλημα;

Θ.Π: «Τον τίτλο τον αφιερώνω στην οικογένεια μου που είναι πάντα η  ψυχολογική υποστήριξη μου, στους συμπαίκτες μου που μαζί καλύπταμε ο ένας τον άλλον σε σωματικές δυσκολίες για να μπορούμε να μην έχουμε κενά στις προπονήσεις και στους αγώνες και σίγουρα στον κόσμο μας που ήταν ο έξτρα παίκτης και η κινητήρια δύναμή μας».

«Το τηλεφώνημα του Αραγιάννη, η δίψα του Παναθηναϊκού, ο Ρούλης και ο κόσμος»

Το 2015 ξενιτεύεται και αρχίζει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του σε δύσκολα πρωταθλήματα (Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία) και να ωριμάζει δίπλα σε κορυφαίους αθλητές στο ευρωπαϊκό στερέωμα.  Η εμπειρία του αυτή μαζί με τίτλους (3 Σούπερ Καπ Γερμανίας, 3 Κύπελλα Γερμανίας) έχουν καθορίσει κατά πολύ και τον τρόπο που επιλέγει να αποφασίζει για την καριέρα του, έχοντας πάντα ως κίνητρο πρώτα το βόλεϊ!

Δυο χρόνια κορονοϊού όπου οι συνθήκες έφεραν τα πάνω κάτω παγκοσμίως ήταν η «ειδική συνθήκη» για να φέρουν και τον «Σάκη» στην Ελλάδα. Πέρυσι αγωνιζόμενος με τον Φοίνικα Σύρου σήκωσε το Λιγκ Καπ και ένα χρόνο αργότερα, φέτος, στον Παναθηναϊκό σε ένα καλοκαίρι που πολλοί τον διεκδίκησαν -εντός και εκτός συνόρων- αλλά εκείνος κατέληξε στον Άγιο Θωμά σαν κάτι να είχε αφήσει… ανολοκλήρωτο!

Volleyplanet: Ακόμα και η επιστροφή σου στην ομάδα το καλοκαίρι ήταν επεισοδιακή αφού παραλίγο να ξενιτευτείς ξανά. Τι μεσολάβησε;

Θ.Π: «Υπήρξε μια παύση στην αρχή των διαπραγματεύσεων γιατί είχαμε μια διαφορά οικονομική με τον σύλλογο και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον  κ. Θάνο Αραγιάννη, ο οποίος με ένα τηλεφώνημα που είχαμε προσφέρθηκε να καλύψει την οικονομική διαφορά που είχαμε και έτσι να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό».

Volleyplanet: Τι έχει αλλάξει στον Παναθηναϊκό του σήμερα συγκριτικά με το τότε;

Θ.Π: «Νομίζω ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει σε ένα σημείο που έχει μια σταθερή και προσεγμένη ανοδική πορεία η οποία ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια με τον κ. Γιαννακόπουλο και συνεχίζεται τώρα από τους διοικούντες της ομάδας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά του συλλόγου που έζησα εγώ σαν αθλητής του πριν και του μετά αν θέλετε».

Volleyplanet: Υπάρχει κάτι που δεν έχει αλλάξει καθόλου;

Θ.Π: «Αυτό που δεν έχει αλλάξει καθόλου στον Παναθηναϊκό είναι η δίψα, η Ρουλάρα (σ.σ Αγραπιδάκης), η συνεχής παρουσία και η στήριξη του  κόσμου δίπλα στην ομάδα. Πιστεύω αυτό είναι κάτι που δεν θα αλλάξει ποτέ»!

Volleyplanet: Θα μείνεις στον Παναθηναϊκό;

Θ.Π: «Όπως κάθε χρόνο για όλους τους αθλητές όλες οι πόρτες είναι ανοικτές δεν κλείνω ποτέ καμία πόρτα, θέλω να δω τις ευκαιρίες που θα έχω στο εξωτερικό αλλά πρώτα θέλω να μιλήσω με τον Παναθηναϊκό και μετά βλέπουμε την συνέχεια»!

«Είδωλο ο Πάπι-Πιστεύω στην Εθνική μας»

Για το τέλος, ο Έλληνας διεθνής ακραίος από τους πλέον πιστούς της «γαλανόλευκης», αναφέρθηκε και στη νέα σελίδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τους Μπονιφάντε-Πάπι.

Volleyplanet: Πώς βρίσκεις το νέο Ομοσπονδιακό δίδυμο Μπονιφάντε-Πάπι;

Θ.Π: «Είναι δυο άνθρωποι που σαν αθλητές ήταν βαρόμετρα στις ομάδες και στο αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα. Προσωπικά ο Πάπι είναι ένα από τα είδωλα μου και ανυπομονώ να μάθω από αυτόν».

Volleyplanet: Πιστεύεις ότι η Εθνική μπορεί να φτάσει ψηλότερα;

Θ.Π: «Πιστεύω πολύ στην Εθνική μας ομάδα. Κάθε χρόνο βλέπω καινούργια πρόσωπα να στελεχώνουν τα παλιά. Προχωράμε με μικρά βήματα και σταθερά για το καλύτερο μέλλον»!