Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πρωτοψάλτης: «Φτιάξτε το επαγγελματικό περιβάλλον…»

Πρωτοψάλτης: «Φτιάξτε το επαγγελματικό περιβάλλον…»

Ένας ένας οι Έλληνες αθλητές τοποθετούνται πάνω στο ζήτημα των ξένων που έχει προκύψει και την κόντρα που ξεκίνησε η ΕΣΑΠ με τον ΠΑΣΑΠ σβήνοντας μονοκονδυλιά το “μνημόνιο συνεργασίας” που υπήρχε.

Σειρά πήρε ο διεθνής ακραίος, Θανάσης Πρωτοψάλτης, ο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία του από το πρωτάθλημα της Γαλλίας και της Γερμανίας, προτρέποντας τους φορείς να ξεκινήσουν δημιουργώντας ένα αντίστοιχο επαγγελματικό περιβάλλον στην ελληνική πετοσφαίριση.

Αναλυτικά όσα δημοσίευσε ο άσος της Φριντρισχαφεν:

“Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο του φίλου Αχιλλέα Παπαδημητρίου και επειδή αγωνίστηκα στο Γαλλικό και στο Γερμανικό πρωτάθλημα θα ήθελα να προσθέσω ότι πέραν της αυστηρής τήρησης του συμβολαίου του αθλητή που θεωρείται αυτονόητη, οι πληρωμές και ότι έχει να κάνει με οικονομικά θέματα τηρούνται στο ακέραιο.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη για οτιδήποτε συμβεί στον αθλητή κατά την διάρκεια του 12μήνου συμβολαίου του…(τα συμβόλαια έχουν ισχὐ 12 μήνες).
Αν η ομάδα δεν καταθέσει τον προυπολογισμό της σε συγκεκριμένη ημερομηνία δεν λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα.

Όταν ο αθλητής σταματήσει την ενεργό δράση παίρνει μιά αρκετά ικανοποιητική ΣΥΝΤΑΞΗ.
Το διοικητικό προσωπικό της ομάδας αποτελείται απο έμμισθους επαγγελματίες εξειδικευμένους και όχι από παράγοντες.
Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ υψηλού επιπέδου ώστε ο αθλητής και ο προπονητής να κάνουν την δουλειά τους άνετα.
Οι αθλητές αντιμετωπίζονται σαν επαγγελματίες αποτελούν πρότυπα και είναι είδωλα για την πόλη.
Τα γήπεδα γεμίζουν με κόσμο και ο αγώνας είναι διασκέδαση για τους φιλάθλους και των δύο ομάδων. Τα γήπεδα προσφέρουν όλες τις ανέσεις και οι φίλαθλοι έρχονται αρκετή ώρα πριν και μένουν αρκετή ώρα μετά τον αγώνα για να φάνε και να πιούνε καμία μπύρα…)

Οσον αφορά την ανάπτυξη και την παραγωγή νέων αθλητών λειτουργεί σε επαγγελματική βάση και οι ομάδες αφιερώνουν πόρους και προσλαμβάνουν τους καλύτερους προπονητές συγκεντρώνοντας όλους τους νεαρούς αθλητές με ταλέντο σε μια ομάδα και αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία εκτός συναγωνισμού για να έχουν αγώνες δυνατούς και να ανεβαίνουν επίπεδο γρήγορα και σιγά σιγά να στελεχώνουν τις ομάδες μετά τα 21 .
Ευελπιστώ ότι η ΕΟΠΕ,ΕΣΑΠ,ΠΑΣΑΠ θα βρούν την κοινή συνισταμένη, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν το ελληνικό βόλεϊ. Αν πραγματικά θέλουμε το ελληνικό πρωτάθλημα να αναβαθμιστεί ας ξεκινήσουμε φτιάχνοντας το επαγγελματικό περιβάλλον που έχει η Γαλλία και η Γερμανία, ας κάνουμε το βόλεϊ γιορτή, ας γεμίσουμε τα γήπεδα με οικογένειες και φίλους του βόλεϊ”.