Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πρώτος σερβίς τελικών για τις κυρίες στο «Μελίνα Μερκούρη»

Πρώτος σερβίς τελικών για τις κυρίες στο «Μελίνα Μερκούρη»
Η ώρα για το πρώτο σερβίς στη σειρά των τελικών της Volley League γυναικών έφτασε με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να είναι πανέτοιμοι για “μάχη” και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως το ζευγάρι των φιναλίστ.
Ερυθρόλευκες και πράσινες από το 2013 και μετά μονοπωλούν τους τίτλους (από το 2013 έως το 2020 ο Ολυμπιακός, τα δύο τελευταία χρόνια ο ΠΑΟ ενώ από το 2005 και με μοναδική παρένθεση το 2012 όταν επικράτησε η ΑΕΚ οι δύο ομάδες κυριαρχούν).

Η σειρά θα ξεκινήσει στο κλειστό του Ρέντη καθώς η ομάδα του Λορέντζο Μιτσέλι κατέκτησε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 20 νίκες- 2 ήττες, παραμένοντας ωστόσο αήττητη από τις 18 Νοεμβρίου (όταν ηττήθηκε εντός έδρας με 3-1 από τον Ηλυσιακό για την 5η αγωνιστική).

Γενικά ο Ολυμπιακός τρέχει ένα αήττητο σερί 24 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις καθώς στις 17 νίκες της κανονικής περιόδου πρέπει να προστεθούν οι τρεις αγώνες του Κυπέλλου και οι τέσσερις αγώνες έως τώρα στα πλέι οφ, ενώ σ’ αυτό το διάστημα έχει κερδίσει δύο φορές τον αιώνιο αντίπαλο του (3-0 στον 2ο γύρο και 3-1 στον ημιτελικό του Κυπέλλου LOCO).

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του τερμάτισε στη δεύτερη θέση (18 νίκες-4 ήττες το ρεκόρ του έχοντας νικήσει με 3-2 στον 1ο γύρο).

Οι πράσινες ωστόσο από τη στιγμή που ο Ντράγκαν Νέσιτς (πρώτη φορά θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ως προπονητής του ΠΑΟ) βρέθηκε στην τεχνική τους ηγεσία τρέχουν ένα σερί έξι νικών (δύο στην κανονική διάρκεια και τέσσερις στα play off).

Ο Παναθηναϊκός πάντως και τις δύο προηγούμενες χρονιές που στο φινάλε κατέκτησε τον τίτλο δεν είχε καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο.

Τη σεζόν 2021-2022 ήταν δεύτερος και έκανε το μπρέικ στον 5ο τελικό, ενώ πέρσι τερμάτισε τρίτος (αποκλείοντας την ΑΕΚ στα ημιτελικά).

Volley League Γυναικών – Πρώτος Τελικός

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Γυμναστήριο «Μελίνα Μέρκουρη», 19.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Βουδούρης, Αβραμίδης, Παρατηρητής αγώνα: Πέρρος, Παρατηρητής διαιτησίας: Γεωργουλέας, Τσάλεντζ ρέφερι: Φραγκάκης, Επόπτες: Γεωργοπούλου, Γεώργας, Γραμματεία: Μπίτσικα.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...