BEACH VOLLEY

Πρώτος στόχος επετεύχθη!

Πρώτος στόχος επετεύχθη!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό του ομίλου πήρε η Εθνική γυναικών, αφού κέρδισε τη Λευκορωσία με 2-0 νίκες στην πρεμιέρα του 3ου γύρου του προ-Ολυμπιακού τουρνουά Continental Cup, που φιλοξενείται στο Avant Garde Sports Club στην Καρδία Θεσσαλονίκης.

Τα δύο ελληνικά ζευγάρια με ισάριθμες νίκες πέτυχαν τον πρώτο στόχο τους, που ήταν το να παραμείνουν σε τροχιά Ολυμπιακής πρόκρισης. Το επόμενο, δυσκολότερο βήμα θα είναι να διεκδικήσουν απέναντι στην πολύ ισχυρή Γερμανία την πρωτιά του ομίλου, ώστε να κερδίσουν την απευθείας συμμετοχή στον τελικό του ευρωπαϊκού προ-Ολυμπιακού τουρνουά, που θα γίνει τον Ιούνιο του 2016,

Οι Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη υπέταξαν τις Μπαμπένκα / Μιλέφσκαγια με 2-0 (21-14, 21-15) και οι Καραγκούνη / Μεθενίτη τα κατάφεραν εξίσου καλά απέναντι στις Σαλαγιέφσκαγια / Σιακρέταβα (21-10, 21,14).

Ταυτόχρονα, η Γερμανία έφτανε άνετα σε 2-0 νίκες επί της ασθενέστερης Αγγλίας, στο άλλο ζευγάρι του Ε’ ομίλου. Οι Μπέργκερ / Μπέθε κέρδισαν τις Κάσοεκ / Κόνσταμπλ με 2-0 σετ (21-6, 21-8), όπως έκαναν και οι Λούντβιχ / Μπίνεκ απέναντι στις Γκρίμσον / Πάλμερ (21-14, 21-8).

Πλέον, Ελλάδα και Γερμανία θα αναμετρηθούν γύρω στις 10:50 το πρωί της Κυριακής (03/05), με έπαθλο την πρωτιά του ομίλου, που δίνει την απευθείας πρόκριση για τον τελικό του ευρωπαϊκού τουρνουά, όπου και θα δοθούν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Ιούνιο του 2016.

Οι ηττημένες των πρωινών ζευγαριών Λευκορωσία και Αγγλία θα παίξουν μεταξύ τους σήμερα (Σάββατο 02/05) το απόγευμα, ξεκινώντας στις 17:20. Η νικήτρια θα παραμένει «ζωντανή» στη διαδικασία διεκδίκησης της Ολυμπιακής πρόκρισης, ενώ η χαμένη θα αποκλειστεί.

Δηλώσεις των αθλητριών:

Μαρία Τσιαρτσιάνη (Ελλάδα): «Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού μας είχαμε λίγο άγχος, αλλά στην συνέχεια βρήκαμε ρυθμό και φτάσαμε στη νίκη με καλή απόδοση. Ως Θεσσαλονικιά, είμαι περήφανη που η πόλη μου φιλοξενεί για πρώτη φορά ένα προ-Ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ, σ’ αυτές τις πολύ όμορφες εγκαταστάσεις».

Πέννυ Καραγκούνη (Ελλάδα): «Δεν είχαμε δώσει αγώνα για δέκα μήνες και γι’ αυτό ήμασταν λίγο αμήχανες πριν το παιχνίδι, τελικά όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν καλύτερα από ό,τι θα περιμέναμε. Ενόψει των αγώνων της Κυριακής, η αλήθεια είναι ότι υστερούμε σε εμπειρία απέναντι στις Γερμανίδες. Ωστόσο, θα παίξουμε ελεύθερα, χωρίς άγχος, και ίσως αυτό μας βοηθήσει ώστε να βγει κάτι καλό».

Γιάνα Μιλέφσκαγια (Λευκορωσία): «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε απέναντι στις Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη, όμως δεν γινόταν να πετύχουμε κάτι περισσότερο. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές σ’ αυτό το σημείο του Continental Cup. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τα πάντα είναι εξαιρετικά».

Μίλι Κόνσταμπλ (Αγγλία): «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε αγώνες αυτού του επιπέδου. Μας λείπει η εμπειρία των άλλων ομάδων. Θα είμαστε αουτσάιντερ και στις απογευματινές αναμετρήσεις με τη Λευκορωσία, αλλά θα δώσουμε τη μάχη μας».

Βικτόρια Μπίνεκ (Γερμανία): «Παίζαμε για πρώτη φορά ως δίδυμο με τη Λάουρα Λούντβιχ και θέλαμε να πάμε καλά. Δεν σκεφτόμαστε ότι θα είμαστε φαβορί στις αναμετρήσεις της Κυριακής με την Ελλάδα. Υπερέχουμε στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά γνωρίζουμε πόσο καλή και ανταγωνιστική είναι η ελληνική ομάδα».